Grilstad, Jæder, fire kommuner og lokale bønder bygger nytt slakteri i Gudbrandsdalen
Lokale arbeidsplasser
Gudbrandsdal Slakteri skal bruke lokale ressurser og skape lokale arbeidsplasser. Gudbrandsdalen har en betydelig husdyrproduksjon som nå skal foredles lokalt.
– Nå ser vi fram til å bygge et solid slakteri som i samarbeid med produsenter, samarbeidspartnere og kunder skal bidra til produksjon og foredling av gode norske råvarer, sier Wiig.
Ta vare på norsk landbruk
Grilstad og de andre eierne er opptatt av å ta vare på norsk landbruk. De håper at eierskap i det lokale slakteriet vil gi ekstra motivasjon til den nye generasjonen som vurderer om de skal overta familiegårdene.
Kvalitet
Ambisjonene for det nye slakteriet samsvarer med målene til Jæder og Grilstad. – Både Jæder og vi i Grilstad legger avgjørende vekt på kvalitet, gode, norske råvarer og et bærekraftig landbruk. Alt dette er på plass med etableringen av Gudbrandsdal Slakteri, sier konserndirektør Ståle Gausen i Grilstad.
Engasjerte kommuner
Kommunene og mange bønder i Nord-Gudbrandsdal har jobbet med å få på plass et nytt slakteri på Otta helt siden Nortura for to år siden la ned sitt slakteri. Vertskommunen Sel stiller med tomt til det nye slakteriet og er aksjonær i eiendomsselskapet sammen med nabokommunene Vågå, Nord Fron og Lom. Tett og godt samarbeid med kommunene har gjort det mulig for Jæder og Grilstad å gå inn som eiere i Gudbrandsdal Slakteri.
Kompetanse
Grilstad og Jæder er solide selskaper med lang fartstid og mye kompetanse på slakting, skjæring og foredling. De to kjøttprodusentene, som har mye felles i verdigrunnlaget, går inn som langsiktige partnere i det nye slakteriet i Gudbrandsdalen. – Jæder og vi i Grilstad vil komplettere hverandre, og begge vil vi bidra positivt til Gudbrandsdal Slakteri med varemerker og kompetanse på varemerker, mener Wiig.
Daglig leder på plass
Trønderen Terje Wester er ansatt som daglig leder i det nye slakteriet. Han kommer fra stillingen som daglig leder i Fatland Jæren AS. Han vil tiltre 1. januar 2022.
Kontakter
Kontaktpersoner:
Jørgen Wiig, konsernsjef i Grilstad
907 90 740 / jorgen.wiig@grilstad.no
Ståle GausenDirektør for innkjøp og næringspolitikkGrilstad AS
Tel:92610449stale.gausen@grilstad.noBilder
Om Grilstad
Grilstad er markedsleder innen spekevarer og frosne hamburgere og hadde i 2020 en omsetning på 1,8 mrd. kroner. Grilstad eier Midt Norge Slakteri og har ca. 450 ansatte fordelt på fem egne produksjonsanlegg i Trondheim, Stranda, Stavanger, Brumunddal og Østersund og har egne salgs- og markedsorganisasjoner for dagligvare og Foodservice. Grilstad produserer også ferdigmat og eier 49 % i Matpartner.
Følg pressemeldinger fra Grilstad
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Grilstad på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Grilstad
Grilstad permitterer ni ansatte på Stranda4.9.2023 15:06:29 CEST | Pressemelding
Mandag ble det sendt permitteringsvarsel til ni ansatte ved Grilstads produksjonsanlegg på Stranda. Årsaken til permitteringene er svekket kjøpekraft hos forbrukerne og redusert tilgang på råstoff til skinke.
Grilstad med storeslem i kjøtt-NM12.5.2022 23:44:01 CEST | Pressemelding
Grilstad AS fikk 6 gull og totalt ti medaljer da Kjøtt- og fjørfebransjen kåret årets beste kjøttprodukter torsdag. Både klassikerne Jubelsalami og Trønderfår stakk av med gull i sine klasser. Det samme gjorde TIND sitt flaggskip-produkt; Marinert & speket lammelår (helt).
Emil Iversen velger Grilstad som sin private hovedsponsor9.10.2021 15:59:36 CEST | Pressemelding
Emil Iversen velger Grilstad som sin private hovedsponsor fram til og med VM i Trondheim i 2025. – Vi er stolte over å få bidra til Emil Iversen sitt mål om å være verdens beste skiløper, sier Grilstad-sjef Jørgen Wiig.
Grilstad kjøper mathuset Holmens15.6.2021 07:00:00 CEST | Pressemelding
Med oppkjøpet av stavangerbedriften Holmens AS styrker Grilstad sin posisjon som leverandør av fersk ferdigmat. – Holmens er en dyktig aktør som kompletterer vår virksomhet, sier Grilstad-sjef Jørgen Wiig.
Grilstad tilbakekaller Jubelsalami etter salmonellafunn hos råvareleverandør30.3.2021 08:30:01 CEST | Pressemelding
Fire partier Jubelsalami og Jubelsalami med pepper kalles tilbake etter at det ble påvist Salmonella i en miljøprøve fra produksjonslokalet til en råvareleverandør. Det er ikke funnet bakterier i Grilstad sine produkter, råvarer eller produksjonslokaler.