Leading Web Solutions

Smart bruk av kredittkort i ferien

Del

Det er mange fordeler ved å betale med kredittkort både når du bestiller ferien din, og underveis på turen. Her forteller vi deg hvordan du kan bruke kortet gratis, og samtidig få gode rabatter på kjøp av blant annet reise, opphold og tjenester.

Det er mange fordeler ved å bruke kredittkort i ferien, men husk å betale regningen i tide. Foto: Istockphoto.
Det er mange fordeler ved å bruke kredittkort i ferien, men husk å betale regningen i tide. Foto: Istockphoto.

Fordeler med kredittkort

Viktige fordeler ved å betale med kredittkort er:

  • Trygg betaling
  • Forsikringer
  • Rabattordninger

Trygg betaling

Med et kredittkort har du alltid penger for hånden, og det er trygg betaling. Du blir ikke trukket direkte fra bankkontoen din. Det er kredittkortselskapet som betaler av sine penger. Det betyr at dersom du blir utsatt for svindelforsøk eller det skjer noe feil ved en transaksjon, så vil du kunne henvende deg til kredittkortselskapet for å få tilbake pengene.

Forsikringer

De fleste kredittkort har innbakt forsikringsordninger, som reiseforsikring og avbestillingsforsikring. De har også ofte forsikring av varer og tjenester du kjøper, slik at de vil kunne hjelpe deg dersom du må klage på en defekt vare, eller en tjeneste som ikke blir levert.

Hva som ligger i de ulike kortene varierer noe, så du bør sjekke hvilket som passer best for deg. Du finner en god oversikt over kredittkort på nettsiden Kredittkortinfo.no.

Blant kortene som har gratis reise- og avbestillingsforsikring finner vi VISA Credits Gold, Santander Gebyrfri Visa og Coop MasterCard. Med mange av kortene er hele familien inkludert i reiseforsikringen. Det varierer imidlertid noe, så sørg for å sjekke det.

Rabattordninger

Mange kort tilbyr rabattordninger. For eksempel er Coop MasterCard knyttet til kjøp hos Coop, og de kombinerer bonus på alle kjøp sammen med det utbyttet medlemmer får når de handler hos Coop

Fordeler på reise

Mange kort har ordninger som gjør at de er ekstra fordelaktige når du er på reise. Noen gir deg tilbud hos hoteller, enten som direkte rabatter eller ved opptjening av bonus. Imidlertid er det også andre fordeler ved å ha med kredittkort på reise, som rabatterte flyreiser, drivstoff og opplevelser.

Flyreiser

Når det gjelder flyreiser er det særlig kort fra Norwegian og SAS som er aktuelle i Norge.

Bank Norwegian Visa har blitt et populært kredittkort. Det gir mellom 4 – 10 % cashpoints når man flyr med Norwegian. Det gir også 1 % cashpoints på alle øvrige kjøp, unntatt ved kjøp av flyreiser hos andre selskaper. Det betyr at du tjener opp litt poeng som du kan bruke til å betale med hos Norwegian for nesten alt annet du handler. Kortet gir også reiseforsikring for eieren av kortet, samt ektefelle og samboer og barn under 21 år.

SAS har et gratis kredittkort, SAS AmEx Classic, som gir bonus ved kjøp av flybilletter hos SAS. Kunder får 10 Eurobonus-poeng for hver 100 kr som blir betalt med kortet. Dessuten gir det tilgang til lounger på en rekke flyplasser i Skandinavia. Det gir også rabatt på flere hundre restauranter. 

Drivstoff

Circle K har et eget kort, Circle K MasterCard, som gir inntil 35 % rabatt per liter med drivstoff. De gir også inntil 3 000 kroner i cashback, så det er et kort som kan lønne seg å ha med på bilferie. 

Det samme gjelder Coop MasterCard, som gir 55 øre i rabatt per liter når man fyller drivstoff på YX-stasjoner.

Opplevelser

Flere kort har inngått avtaler med ulike tjenesteleverandører. For eksemplet gir Visa Credits Gold deg opptil 30 % i rabatt gjennom Dealpass-ordningen

Det er en rabattordning med en rekke tilknyttede bedrifter innen kultur, velvære, shopping og aktiviteter.

Unngå ulempene

Du kan lese mer om alle fordeler, og ulemper, ved de ulike kortene på nettsiden Kredittkortinfo.no. Der finner du en oversikt som gjør det lett å sammenligne kortene, og dermed finne det som passer best for deg. Når du sjekker fordelene, bør du også følge med på ulempene. Det er først og fremst to ting du bør være klar over ved kredittkort:

  • Uoversiktlig
  • Høye renter

Uoversiktlig

Dersom du velger å ha flere kredittkort, for å nyte godt av ulike rabattordninger og goder, kan det bli uoversiktlig. Mange kredittkort gir deg enkel tilgang til nettbank med saldo, og eventuelt en tilknyttet app. Hvis ikke må du sørge for å selv holde oversikt over forbruket, slik at du ikke får negative overraskelser når regningen dukker opp.

Du kan også logge deg på Gjeldsregisteret med BankID for å se hvor mye usikret gjeld som er registrert på deg. Det registeret skal til enhver tid være oppdatert.

Høye renter

Alle kredittkort har relativt høye effektive renter. Du bør derfor unngå å la kredittkortgjelden bli rentebærende. Hvis du betaler regningen din innen forfall betaler du ingen renter, og bruken bli nærmest gratis.

Svært mange av kredittkortene som tilbys på det norske markedet er uten årsgebyr, så sørg for å velge ett av dem. Da kan du nyte godt av alle fordelene som ligger innbakt i kredittkortet, uten at det koster deg noe.

Bilder

Det er mange fordeler ved å bruke kredittkort i ferien, men husk å betale regningen i tide. Foto: Istockphoto.
Det er mange fordeler ved å bruke kredittkort i ferien, men husk å betale regningen i tide. Foto: Istockphoto.
Last ned bilde

Om Leading Web Solutions

Leading Web Solutions
Leading Web Solutions
Hulda Garborgsvei 13
4020 Stavanger

968 10 523https://leadingwebsolutions.com

Leading Web Solutions publiserer innhold rettet mot leiebil, privatøkonomi og lånebransjen.

 

Følg pressemeldinger fra Leading Web Solutions

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Leading Web Solutions på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Leading Web Solutions

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom