Codan Forsikring

Slik reduserer du sannsynligheten for biloppkast

Del

En ny undersøkelse viser at én av ti foreldre har opplevd barn som kaster opp i bilen. – Skal du på lang biltur i julen med små barn, bør du ta tre forholdsregler for å slippe å punge ut med tusenvis av kroner i bilrens, sier Andrea Lystad i Codan Forsikring.

Foto: iStock
Foto: iStock

En landsrepresentativ undersøkelse utført av Norstat for Codan Forsikring viser at ti prosent av befolkningen som har hjemmeboende barn under 18 år, har opplevd uhell med barn som kaster opp i bilen de siste tre årene. 

– Bilsyke barn er vanlig, og det starter ofte i to-tre års alderen. Det er spesielt på lengre turer og på svingete veier at mange barn blir dårlige og kaster opp, sier Andrea Lystad, skadesjef for motor i Codan Forsikring.  

Vær forberedt på uhell

Hun er selv mor til små barn og råder foreldre til å ta tre forholdsregler for å unngå oppkast i baksetet i julen.

 – For det første bør du kjøre rolig, bremse forsiktig opp i svinger og ta pauser underveis. For det andre kan kraftige måltider rett før dere kjører og sterke lukter virke kvalmende, sier Lystad. 

Til foreldre med bilsyke barn, minner hun også om at langturen blir bedre for alle om man er forberedt på at det kan skje uhell. 

– For det tredje bør du beskytte setene, slik at du raskt kan ta bort setebeskyttelsen som har fått oppkast på seg. Ha også poser, klesskift og våtservietter enkelt tilgjengelig. Da slipper dere lange stopp i veikanten, samtidig som det blir mindre dramatisk for barnet, sier hun.

Kan bli dyrt

De som har opplevd uhell med oppkast i baksetet, vet at det kan være vanskelig å bli kvitt flekker og lukt.   

– Det kan bli mye jobb når du skal vaske bort oppkast i bilen og i barnesetet. Mange må ha bilen på profesjonell rens for å få bilen skikkelig ren og luktfri. Du må ofte punge ut flere tusen kroner hvis du ikke har forsikring som dekker dette, sier Lystad.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: iStock
Foto: iStock
Last ned bilde

Om Codan Forsikring

Codan Forsikring
Verkstedveien 3
0277 Oslo

06300http://www.codanforsikring.no

Codan Forsikring er en totalleverandør av skadeforsikringer til privatpersoner og næringsliv i Norge. Vi selger forsikringer innen primærområdene bil, hus, innbo og reise. Innenfor næring dekker Codan Forsikring hele bedriftens forsikringsbehov.

I Norge er vi 250 ansatte og ledes av Stefan Langva, Administrerende direktør.

Sammen med Trygg-Hansa i Sverige og Codan i Danmark er vi et av Skandinavias største forsikringsselskap. Codan eies av RSA Group, ett av verdens ledende multinasjonale forsikringsselskaper med 9 millioner kunder i mer enn 100 land.

Følg saker fra Codan Forsikring

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Codan Forsikring på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Codan Forsikring

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom