Leading Web Solutions

Slik bruker du firmakort smart

Del

Hvis du driver egen bedrift kan du både spare penger og lett holde oversikt over økonomien ved å bruke kredittkort. Her gir vi deg tips til smart bruk av kredittkort i jobbsammenheng. Kredittkort er også en nyttig løsning for økonomiansvarlige i mindre bedrifter.

SMART KORTBRUK: Gode råd for å holde oversikt over økonomien i egen bedrift. Foto: Istockphoto
SMART KORTBRUK: Gode råd for å holde oversikt over økonomien i egen bedrift. Foto: Istockphoto

For nye og etablerte bedrifter

Hvis du er i ferd med å sette forretningsideen din ut i livet har du mange ting å tenke på. Økonomi er grunnleggende viktig. Det behøver likevel ikke å være veldig tidkrevende, hvis du sørger for å få gode rutiner for økonomistyring.

Firmakort er en smart løsning også om du har hatt egen bedrift i mange år. De viktigste fordelene med å ha kredittkort som betalingsmåte for bedriften din er:

  • God oversikt
  • Det er gratis å ha
  • Gratis utsettelse av betaling
  • Forsikring på innkjøp
  • Rabattavtaler i kredittkortet

Enkel og god oversikt

Ved å bruke kredittkort til alle kjøp får du enkelt oversikt over alle utgiftene. Flere kredittkort leveres dessuten med en app, hvor du har bilagene klare til regnskapet ditt.

Gratis

De alle fleste kredittkort er gratis å ha. Dermed kan du nyte godt av alle fordelene uten å tenke over om du har råd til å skaffe deg kredittkortet.

Siden kortene har litt ulike rabattordninger og vilkår, kan du også ha mer enn ett kort. Dersom du velger å har flere kort er det viktig å holde oversikt over den samlede bruken, og forfallsdatoene på alle.

Gratis utsettelse av betaling

Siden innkjøpene du gjør med kredittkortet ikke belastes kontoen din direkte får du opptil 50 dagers betalingsutsettelse. Du trenger ikke å betale beløpet før kredittkortregningen forfaller. Hvor lenge det går varierer litt mellom de ulike kortene. Det er som regel mellom 30 – 50 dager. I den tiden beregnes det ikke renter.

Det er imidlertid avgjørende viktig at du betaler hele regningen innen forfallsdato, og ikke bare deler av den. Hvis du ikke gjør det blir gjelden rentebærende, og da er ikke lenger bruken gratis.

Dette er særlig nyttig for små bedrifter og enkeltpersonforetak, hvor inntektene kan variere mye fra måned til måned.

Forsikring

Kredittkort har ulike avtaler, men alle tilbyr forsikring av kjøp som gjøres med kortet. Dette kan være en rimelig måte å skaffe forsikring av utstyr som trengs til bedriften på. 

I noen tilfeller må hele beløpet betales med kredittkortet for at forsikringen skal gjelde, mens i andre tilfeller holder det at halvparten er betalt med det. Sett deg inn i hva som gjelder for det kortet du velger.

Avtaler i kredittkortet

En god grunn til å ha kredittkort er rabattavtalene som er innbakt i kortet, på for eksempel drivstoff. Hvis man kjører mye i jobben, som budfirmaer og forskjellige håndverkere, vil betaling av drivstoff utgjøre en betydelig utgiftspost. Da er det potensielt mange tusen å spare i året på en rabattavtale.

Imidlertid vil også andre bedrifter kunne spare mye på rabattert drivstoff, siden de alle fleste vil måtte kjøre en del i løpet av året.

Det er også en rekke andre typer forretninger som tilbyr rabatter gjennom kredittkort. Hvilke som er mest nyttig for deg kan du sjekke ut før du bestemmer deg for hvilket kort du velge til din bedrift.

Sett deg inn i fordelene

På nettsiden Kredittkortinfo.no finner du nyttig informasjon om bruk av kredittkort i ulike bedrifter. Der finner du også oversikt over en rekke kredittkort, og hvilke betingelser de tilbyr.

Gir ansatte firmakort

Ifølge E24 gir også stadig flere større bedrifter kredittkort til sine ansatte. Da kan de benytte kredittkortet i stedet for å legge ut for bedriften på reiser og ved innkjøp. 

Samtidig drar bedriften nytte av de samme fordelene som nevnt over, inkludert betalingsutsettelse.

Bilder

SMART KORTBRUK: Gode råd for å holde oversikt over økonomien i egen bedrift. Foto: Istockphoto
SMART KORTBRUK: Gode råd for å holde oversikt over økonomien i egen bedrift. Foto: Istockphoto
Last ned bilde

Om Leading Web Solutions

Leading Web Solutions
Leading Web Solutions
Hulda Garborgsvei 13
4020 Stavanger

968 10 523https://leadingwebsolutions.com

Leading Web Solutions publiserer innhold rettet mot leiebil, privatøkonomi og lånebransjen.

 

Følg saker fra Leading Web Solutions

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Leading Web Solutions på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Leading Web Solutions

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom