Norsk Folkehjelp

Skuffende svekkelse av sivilsamfunnet i bistandsbudsjettet

Del

I et budsjett som øker med 1,4 milliarder, er det skuffende at posten for sivilsamfunn fryses, mens den multilaterale bevilgningen øker. Regjeringen sier at den ønsker å prioritere innsatsen for menneskerettigheter. Dette er ikke mulig uten et sterkt sivilsamfunn.

Folkelig motstand og aktiv sivil deltakelse er det viktigste verktøyet vi har for å motarbeide utvanning av demokratiet og rettsstaten. I en verden hvor sivilsamfunnet mange steder er under press, er et kutt i sivilsamfunnstøtten i det norske statsbudsjettet et skritt i feil retning.

Økt press fører til at sivilsamfunnsorganisasjoner trenger økte midler med presset de står i med uforutsette utgifter til blant annet sikkerhetstiltak, kostnader til økte formelle og juridiske krav, rettsprosesser, redusert eksponering for risiko, ressurser til å håndtere falske anklager og trusler. Støtte til organisering i pressede situasjoner krever fleksibilitet og tilpasning av administrative krav. Her er dette statsbudsjettet ikke særlig ambisiøst.

Norsk Folkehjelp ønsker en økning av støtten til sivilsamfunnet i tråd med den overordnete økningen av bistandsbudsjettet. 

Nøkkelord

Kontakter

Henriette Killi WesthrinGeneralsekretær Norsk Folkehjelp

907 96 835

Om Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp
Norsk Folkehjelp
Stortorget 10
0155 Oslo

22 03 77 00http://www.folkehjelp.no

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon og står for fagbevegelsens grunnverdier: Samhold, solidaritet og menneskeverd. Norsk Folkehjelps
verdigrunnlag bygger på like rettigheter for alle, uavhengig av kjønn, etnisk
tilhørighet, religion, seksuell orientering, funksjonsevne og sosial status.

Følg saker fra Norsk Folkehjelp

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Folkehjelp på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norsk Folkehjelp

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom