Skalldyrfest! Stor økning i salg av skalldyr
Etter mange svake år, har trenden snudd de to siste årene: Salget av fisk- og sjømat har i år totalt økt med 9 prosent i MENY, med skalldyr som den store vinneren. – Svært gledelig for folkehelsa, sjømatnæringen og matopplevelsen, sier Lars Gerhardsen, ansvarlig for fisk og sjømat i MENY.

Sjøkreps ligger på veksttoppen med en økning på 60 prosent så langt i år mot samme periode i fjor, tett fulgt av håndrensede krabbeskjell på 55 prosent vekst. Lyngen reker har en vekst på 38 prosent og blåskjell på 21 prosent. Også skreisesongen var formidabel i 2021 med en vekst på 25 prosent mot fjoråret.
Trend mot renere og sunnere
Gerhardsen har jobbet med fisk og sjømat i MENY i mange år, og han har aldri sett maken til slike stabile veksttall. Han mener noe av økningen kan tilskrives stengte restauranter, men ikke all, for de var delvis stengt også i fjor.
- Trenden går mot renere og sunnere råvarer. I tillegg har vi lykkes med å ha gode tilbud, faste konsepter som «Helt rå på skalldyr» og "Fisketirsdag" og gi tips til fristende og enkle fisk- og sjømatmåltider, sier Gerhardsen.
Veksten i salget av fersk fisk- og sjømat i MENY er på 9 prosent så langt i år, målt opp mot svært gode tall også i fjor. I 2020 hadde MENY en volumøkning på fersk fisk på 8 prosent, mens salget av skjell og skalldyr samlet sett var på 18 prosent.
Fisk på grillen
I sommer er målet å vinne grillentusiastene; da har MENY fast sommerpris på laksefileter, men også på tre fiskesorter som egner seg på grillen; kveite, seabass og dorade.
- Min favoritt er å grille seabass i foile med litt sitron og urter, sier Gerhardsen som opprinnelig er butikkslakter.
For mer informasjon, kontakt Lars Gerhardsen, tlf. 982 34 833, lars.gerhardsen@meny.no
Nøkkelord
Kontakter
Nina Horn HynneKommunikasjonssjef
Tel:934 44 213nina.hynne@meny.noBilder


Om MENY
MENY er Norges ledende supermarkedkjede på nett og i butikk med 188 butikker og en omsetning på 22 milliarder kroner i 2021. MENYs lidenskap er gode råvarer, norsk matkultur og gode matopplevelser. I MENY sier vi at spiser du bedre, lever du bedre. Vi er overbeviste om at mat er viktig for folks livskvalitet. MENY har stort utvalg, mye ferskvare og måltidsløsninger, eget bakeri, mange tusen lokalmatprodukter og store frukt- og grøntavdelinger, men også hundrevis av ukentlige tilbud. Nær 10 000 matarbeidere sørger for personlig service og matfaglig veiledning. For inspirasjon, oppskrifter, vareinformasjon og tilbud, se meny.no. MENY er en del av NorgesGruppen.
Følg pressemeldinger fra MENY
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra MENY på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra MENY
MENY Sørlandsparken kåret til Norges beste9.4.2022 08:00:00 CEST | Pressemelding
MENY Sørlandsparken i Kristiansand gikk helt til topps i den høythengende kåringen «Årets butikk». MENY Åsane i Sandefjord ble hedret som «Årets fighter».
Fiskens dag 6. mars: Historisk vekst i fiskedisken5.3.2022 08:00:00 CET | Pressemelding
Salget av skjell og skalldyr økte med 20 prosent i 2021. Det samme gjorde fersk fisk fra fiskedisken. Laks og reker er mest populært, mens dorade er salgskometen i MENY.
MENY er vekstvinner i norsk dagligvare17.2.2022 08:00:00 CET | Pressemelding
MENY er vekstvinner i 2021 med en organisk vekst på 1,3 prosent. – At vi tar markedsandeler er en bekreftelse på at flere setter pris på stort utvalg, lokalmat, matglede og god service. Vi skal fortsette å være en motpol til lavpris-butikkene, sier MENY-sjef Vegard Kjuus.
Lokalmat er dagligvarevinner i 2021 1.1.2022 09:00:00 CET | Pressemelding
Salget av lokalmat økte med hele 13 prosent i 2021. Ingen varekategori vokser like mye i MENY. Nordmenn vil ha norske produkter med unik historie og lokal identitet.
Har reddet en halv million porsjoner fra søpla27.12.2021 08:30:00 CET | Pressemelding
Sammen med Too Good To Go har MENY-butikkene nå reddet 500 000 matporsjoner fra å bli kastet. – Kundene er blitt mye mer bevisste på matsvinn og synes ikke lenger det er flaut å kjøpe nedprisede varer, sier Unni Skjønhaug, ansvarlig for matsvinn i MENY.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom