Nidaros Domkirkes restaureringsarbeider

Sjiraffen inviterer til forestilling i Nidarosdomen

Del

Lørdag 19. og søndag 20. november kan publikum oppleve en annerledes og hjertevarm teaterforestilling i Nidarosdomen. Sjiraffen kultursenter, som består av deltakere med fysiske og psykiske funksjonshemminger, inviterer til "Reise i Nidaros" - en vandreteaterforestilling.

Sjiraffen kultursenter i Nidarosdomen
Sjiraffen kultursenter i Nidarosdomen

Sjiraffen kultursenter

Sjiraffen kultursenter er en selvstendig kulturorganisasjon, som arrangerer kultur- og fritidstilbud for barn, ungdom og voksne med psykiske og fysiske funksjonshemninger. I høst har de hatt middelalderen som tema. I den forbindelse har 11 av utøverne Forestillingen har fått navnet «Reise i Nidaros» og handler om livet i Nidaros i middelalderen, et hardt liv med strenge regler, mye fattigdom og tidenes største pandemi – svartedauden.  fra kultursenteret laget et vandreteater, som skal fremføres i Nidarosdomen til helga.

Frie tøyler

Martine Nesbakk, teaterpedagog og arbeidsleder ved Sjiraffen kultursenter, forteller at forestillingen er blitt til gjennom intensiv jobbing i høst med utgangspunkt i det gruppen har lært om middelalderen gjennom et historiekurs, besøk i middelalderutstillinga på Vitenskapsmuseet og på omvisning i Nidarosdomen.

-          Vi setter veldig pris på å ha blitt invitert til å lage en vandreteaterforestilling i Nidarosdomen, sier Martine. Denne oppgaven har vi tatt på fullt alvor. Vi har fått ganske frie tøyler og det har gjort at vi har fått sette vårt preg på historien.

Nidarosdomen er for alle

Det var Christine Aspenberg, formidler ved Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider, som tok initiativ til samarbeidet.

-          Det er viktig for oss å synliggjøre at Nidarosdomen er for alle, sier Christine. Og vi har stor sans for Sjiraffens arbeid for inkludering av mennesker med funksjonshemming. Det har vært morsomt å følge teatergruppa gjennom høsten og være vitne til hvordan de har tolket Nidarosdomens historie på sin egen måte. Publikum kan glede seg. Jeg har spesielt sansen for sluttscenen, smiler hun lurt.

Et hyggelig møte med Kong Harald

Å spille teater i Nidarosdomen er ikke det eneste høydepunktet for Sjiraffen kultursenter i høst. 5. november var noen representanter fra Sjiraffen Kultursenter på audiens hos Kong Harald. Martine Nesbakk forteller at Kongen var veldig interessert i å høre om Sjiraffens arbeid og at det var et veldig hyggelig møte.

Forestillinger i Nidarosdomen

Forestillingen "Reise i Nidaros" spilles lørdag 19. november kl. 10 og 12 og søndag 20. november kl. 13.15 og 14.30. Vandreteateret inngår i inngangsbillett til Nidarosdomen. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Sjiraffen kultursenter i Nidarosdomen
Sjiraffen kultursenter i Nidarosdomen
Last ned bilde

Lenker

Om Nidaros Domkirkes restaureringsarbeider

Nidaros Domkirkes restaureringsarbeider
Nidaros Domkirkes restaureringsarbeider
Bispegata 11
7012 Trondheim

https://www.nidarosdomen.no/ndr

Følg pressemeldinger fra Nidaros Domkirkes restaureringsarbeider

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nidaros Domkirkes restaureringsarbeider på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nidaros Domkirkes restaureringsarbeider

Storeslem for den nye belysningen i Nidarosdomen7.9.2022 15:09:59 CEST | Pressemelding

Tirsdag 6. september ble lysdesigner Erik Selmer tildelt Nordisk Lyspris for den nye belysningen i Nidarosdomen. Det store lysprosjektet i nasjonalhelligdommen har nå vunnet det som er å vinne av viktige lyspriser. I november i fjor ble Selmer tildelt Norsk Lyspris for lysprosjektet i Nidarosdomen, og prosjektet ble da nominert til Nordisk Lyspris. Imellomtiden har lysprosjektet i Nidarosdomen også vunnet internasjonal lyspris (IALD-Award).

Feriefølelse i Borggården18.7.2022 06:00:00 CEST | Pressemelding

Sommer i Borggården arrangeres i Erkebispegården i Trondheim 8. – 24. juli. For tredje sommer på rad er Borggården fylt med håndverk, kunst, matopplevelser og en rekke tilbud til barn og familier. Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider (NDR) som står bak festivalen, inviterer byens befolkning og tilreisende til aktiviteter hvor man kommer tett på flere av menneskene som jobber ved NDR, og får et innblikk i hva de jobber med – og hvordan de jobber.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom