Agder Energi Nett

Sjekk hva som ligger i bakken og henger i luften før du starter hagearbeidet

Del

Dersom du planlegger å sette i gang med et større eller mindre arbeid i hagen rundt huset, er det viktig å ha oversikt over hva som ligger gjemt under bakken eller henger i luften før du starter arbeidet.

Våren er tid for hagearbeid, og svært mange går i gang med store og små prosjekter på egenhånd. Før man går i gang med å oppgradere hagen og utearealet, er det imidlertid viktig å ta en liten sikkerhetssjekk. Det å leie seg en mini gravemaskin til det tyngste arbeidet er ikke uvanlig, men før man setter i gang er det viktig å ha sjekket hva som ligger under bakken. Det samme gjelder bruk av motorsag ved felling av trær nær strømledningene.

Pass på ledninger og kabler
Agder Energi Nett ser hver vår en økning i antall skader der både kabler i bakken og strømledninger i luften er involvert. Å skade slike ledninger ved en feiltakelse kan føre til store konsekvenser både for huseier og samfunnet. Det kan være snakk om store kostnader, i tillegg til at å kutte en strømkabel kan være livsfarlig, sier Sunniva Holberg, Kvalitets- og HMS-leder i Agder Energi Nett. Hun understreker at både entreprenører og privatpersoner er ansvarlig for å sjekke hva som befinner seg i bakken og i luften før arbeidet starter.

Nødvendig med sikkerhetstiltak
Dersom det er høyspentanlegg kan det være direkte farlig å komme for nær anlegget.  Sikkerhetstiltak må da iverksettes. Informasjon om dette finnes på websidene til Agder Energi Nett. Dersom du skal utføre arbeid nærmere høyspentlinjer enn 30 meter, må du først kontakte Agder Energi Nett AS. Nettselskapet vil da være med og finne sikre arbeidsmetoder, forteller Sunniva Holberg.

Vannrør og fiberkabler
Ved bruk av minigraver er det også viktig å være forsiktig når gravearbeidet starter.
I tillegg til strømkabler, er det jo ofte både vannrør og fiberkabler i bakken rundt huset. Konsekvensene ved å grave over slike kan også fort bli store og kostbare, avslutter Sunniva Holberg.

Mer informasjon om arbeid nær linjer og kabler finner du her.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Agder Energi Nett

Agder Energi Nett
Agder Energi Nett
Stoaveien 14
4848 Arendal

38 60 70 00https://www.aenett.no/

Agder Energi Nett overfører strøm til 210.300 nettkunder på Agder, og er med det Norges fjerde største nettselskap. Selskap er en del av Agder Energi konsernet. Agder Energi Nett eier og har driftsansvaret for det elektriske regional- og fordelingsnettet på Agder, totalt 22.300 km linjer og kabler.

Følg pressemeldinger fra Agder Energi Nett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Agder Energi Nett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Agder Energi Nett

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom