SJ Norge

SJ Norge tar over Dovrebanen og Nordlandsbanen

Del

SJ Norge tar fra juni 2020 over Trafikkpakke 2 fra eksisterende operatør Vy Tog. Trafikkpakken består av Dovrebanen og Nordlandsbanen, samt fem underliggende strekninger.

Foto: Helge Sunde / Samfoto / NTB scanpix
Foto: Helge Sunde / Samfoto / NTB scanpix

Trafikkpakke 2 er den andre delen av den norske persontogtrafikken som avreguleres, og SJ starter å trafikkere strekningene i midten av juni 2020. Allerede i dag trafikkerer SJ strekningene Stockholm – Oslo, Gøteborg – Halden og Stockholm – Narvik.    

– Vi er utrolig stolte over den tilliten vi er gitt fra Jernbanedirektoratet. Vi gleder oss til å sette i gang med planleggingen for å videreutvikle togtilbudet for de reisende på de syv strekningene, sier Berit Kjøll, styreleder i SJ Norge. 

– SJ har fått oppdraget fordi vi har bevist at vi er en moderne togoperatør som ligger langt fremme når det gjelder digitalisering og å finne nye løsninger for å forbedre kundeopplevelsen. Det er med glede vi omgående starter forberedelsene for oppdraget med å drive og utvikle togtrafikken i Norge.

Hun understreker at direktoratet har stilt tydelige krav på vegne av de reisende langs strekningene.

Nyheter for de reisende

SJs fremste mål er å forenkle og forbedre hele reisen for de reisende. Selskapet har også ambisjoner om å være med å utvikle togtilbud i andre regioner i Norge. 

SJ Norge har presentert en rekke satsingsområder selskapet kommer til å forbedre som ny operatør. Nå som det er bestemt at selskapet skal ha ansvaret for de syv strekningene, er det naturlig nok mange reisende som er spent på hva det forbedrede tilbudet innebærer. Her er noen eksempler:

  • Modernisere serveringstilbudet om bord.
  • Oppgradere interiør.
  • Forbedre mobil- og internettdekning.
  • Etablere lounger for SJ-reisende.
  • Montere hjertestartere på alle tog.
  • Øke kapasitet på Dovrebanen i helgene.
  • Legge til rette for tilgjengelig reservepersonell i Oslo og Trondheim.
  • Reservetog i Bodø og Trondheim.
  • Reåpne verksted i Bodø.
  • Etablere trafikkledelse i Trondheim.

Virksomhetsovertagelse

Alle som arbeider på de totalt syv strekningene vil få tilbud om å være en del av SJ Norge, som er etablert som et eget norsk selskap. SJ Norge setter umiddelbart i gang prosessen med å møte fagforeningene. 

Avtalen om Trafikkpakke 2 gjelder fra sommeren 2020 og frem til 2030. 

 

Om SJ

SJ driver i dag innenfor alle typer lokale og regionale passasjertog, intercity og høyhastighetstrafikk, inkludert nattog. Den svenske togoperatøren har kjørt på svenske jernbaner i 160 år, og frakter hver dag 140 000 reisende på 1200 avganger fra 284 stasjoner, har høy punktlighet og scorer høyt på kundetilfredshet hva gjelder komfort og service.

For ytterligere informasjon:

Kommersiell direktør Lena A. Nesteby 48010351

Se også våre nettsider: www.sj.no

Bilder

Foto: Helge Sunde / Samfoto / NTB scanpix
Foto: Helge Sunde / Samfoto / NTB scanpix
Last ned bilde
Foto: Ove Bergersen / NN / Samfoto / NTB scanpix
Foto: Ove Bergersen / NN / Samfoto / NTB scanpix
Last ned bilde
Foto: Helge Sunde / Samfoto / NTB scanpix
Foto: Helge Sunde / Samfoto / NTB scanpix
Last ned bilde

Om SJ Norge

SJ Norge
SJ Norge
Bygdøy allé 2
0257 Oslo

https://www.sj.no

SJ knytter Skandinavia sammen

SJ har kjørt tog til og fra Norge i over 100 år. I august 2015 ble togtilbudet mellom Oslo og Stockholm etablert, og dermed ble Sveriges mest populære hurtigtog også en del av det norske jernbanenettet. Når jernbanen i Norge nå endres, ønsker SJ å bidra ytterligere til økning av norske togtrafikken. SJ har mer enn 30 års erfaring fra et svensk konkurranseutsatt marked og har de siste 25 årene opplevd en fordobling i antall reisende, dette er verdifull kompetanse og erfaring som SJ vil ta med seg inn på det norske markedet.

SJ Norge er etablert som et eget selskap, og vant sommeren 2019 anbudet om å kjøre tog langs strekningene Dovrebanen, Nordlandsbanen, Raumabanen, Rørosbanen, Meråkerbanen, Trønderbanen og Saltenpendelen. 

Fra 8. juni blir de syv strekningene til NORD.

Følg saker fra SJ Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra SJ Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra SJ Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom