SJ Norge

Rikke Lind blir ny administrerende direktør for SJ Norge

Del
Styret i togselskapet SJ Norge har ansatt nåværende generalsekretær i Redningsselskapet, Rikke Lind som ny administrerende direktør.
Rikke Lind Foto: Tor Lindseth
Rikke Lind Foto: Tor Lindseth

Rikke Lind starter i jobben den 10. januar 2022 og erstatter Lena Angela Nesteby, som har vært konstituert administrerende direktør siden i sommer.

– Rikke har akkurat den erfaringen, kompetansen og engasjementet som vi ønsket oss av en ny leder for SJ Norge. Hun har skapt solide resultater i Redningsselskapet. SJ har hatt en vellykket etablering og oppstart i Norge, og selskapet skal nå inn i en ny og viktig fase. Vi er trygge på at Rikke, sammen med de gode kollegene hun får med på laget, vil løfte betydningen av å ha en velfungerende jernbane og sikre et førsteklasses togtilbud i Norge, sier Berit Kjøll, styreleder i SJ Norge.

Rikke Lind kommer fra stillingen som generalsekretær i Redningsselskapet, hvor hun i ni år har vært øverste ansvarlig for til sammen 320 ansatte, 3000 frivillige og 120.000 medlemmer. Lind har bakgrunn som statssekretær i Næringsdepartementet, hun har arbeidet på Stortinget, både som representant og rådgiver, og vært leder i Maritimt Forum.

– Å lykkes med jernbanen er utrolig viktig for å binde landet vårt sammen på en bærekraftig måte, og jeg føler meg heldig som får bidra inn i dette arbeidet. Ikke bare må vi sørge for at togreiser er trygge og pålitelige, men vi må også levere fantastiske reiseopplevelser for kunden. Det er en spennende tid både for den norske jernbanen og SJ Norge. Jeg vil jobbe for at toget skal få den posisjonen det fortjener, både hos myndigheter og de reisende, sier Rikke Lind.

– Selv har jeg alltid elsket å reise med tog, men togtilbudet i Norge kan bli mye bedre enn det er i dag. Kundene, det norske folk, fortjener bedre. Der skal vi gå foran. Det et viktig samfunnsoppdrag som jeg ser frem til å ta tak i sammen med alle de dyktige menneskene i SJ. Sammen skal vi levere på visjonen «en reise å se frem til», sier Lind.

SJ Norge AS eies av SJ AB, og ble i juni 2019 tildelt Trafikkpakke 2 Nord. Den 8. juni 2020 gikk startskuddet, og SJ tok over driften av Dovrebanen, Raumabanen, Rørosbanen, Saltenpendelen, Trønderbanen, Meråkerbanen og Nordlandsbanen.

Kontakter

Bilder

Rikke Lind Foto: Tor Lindseth
Rikke Lind Foto: Tor Lindseth
Last ned bilde
Rikke Lind Foto: Tor Lindseth
Rikke Lind Foto: Tor Lindseth
Last ned bilde

Om SJ Norge

SJ Norge
SJ Norge
Jernbanetorget 1
0154 Oslo Oslo

https://www.sj.no

Om SJ NORGE // NORD        

SJ er et svensk, statlig eid og kundefokusert selskap, som i mer enn 160 år har tilbudt togreiser og kundeopplevelser i egen regi og i samarbeid med andre. Vi er den største togoperatøren i Norden og den eneste som driver togtrafikk mellom Skandinavias tre hovedsteder. Hver dag reiser rundt 150.000 kunder med noen av våre 120 togavganger fra våre 291 stasjoner.

Etter anbudsrunde, i regi av Jernbanedirektoratet, ble SJ Norge i juni 2019 tildelt Trafikkpakke 2, Nord. SJ Norge startet trafikken ett år senere, 8. juni 2020. 

Alle strekningene spiller en viktig rolle i det norske samfunnet og i mange nordmenns liv. Trafikkpakken er spredt over et stort geografisk område og inneholder, i tillegg til Dovre- og Nordlandsbanen, fem andre togstrekninger – Raumabanen, Rørosbanen og Meråkerbanen.

Dette innbefatter blant annet togtilbudene som er kjent som Trønderbanen ( Steinkjer – Trondheim- Røros / Oppdal) og Saltenpendelen ( Rognan – Bodø). Togtilbudet markedsføres under navnet SJ NORD.

Følg pressemeldinger fra SJ Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra SJ Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra SJ Norge

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye