Stiftelsen Norsk MatStiftelsen Norsk Mat

Sirupstynnkaker høster lovord og ikke minst; Spesialitetsmerket

Del

Burde vært på UNESCOs liste over matskatter! Juryleder Harald Osa i fagjuryen for Spesialitetsmerket var helt klar i sin uttalelse om sirupstynnkakene fra Sirupstynnkakebakeriet i Brumunddal.

Dette er nok et av veldig mange gode eksempel på hva denne fantastiske kommunen har å by på. Her er det fra jord til bord, og ikke minst festbordet, sa en stolt ordfører Anita Ihle Steen i Ringsaker kommune under tildelingen av Spesialitetsmerket i gågata i Brumunddal sentrum.

– Spesialitetsmerket er et matmerke som henger høyt, og beviser at produktet er en spesialitet og har en unik smak. Og det er jo veldig morsomt å høre hva fagjuryen sier om sirupstynnkakene, smilte ordfører Ihle Steen. Ikke rart at smilet var stort, for fagjuryen av mer enn imponert over sirupstynnkakene fra bakeriet i Brumunddal. 

  • Har aldri smakt bedre sirupstynnkaker noensinne! Ingen over- ingen ved siden!
  • Med god margin de beste av sitt slag jeg har smakt. Konsistensen utmerket seg spesielt, akkurat som det stod;  seig og sprø. Lukten var også fantastisk av brunet smør og kardemomme. Dette var bra! 

    Produktet oppnådde 94 av 100 mulige poeng (nest høyeste poengsum noensinne)

I tillegg er sirupstynnkakene finalist til Det Norske Måltid, som har finale 5. februar i år. Og kan dermed bli kåret til Norges beste bakst. 

– Det er en kjempestor ære å få Spesialitetsmerket. Ikke minst er det kjempegøy å få bringe tradisjonene videre, sa Anita Lomnes under utdelingen.  

Bestemors oppskrift

Sirupstynnkakebakeriet består av samboerparet Anita Lomnes og Harald Hoel. Hemmeligheten til suksessen er oppskriften på sirupstynnkaker fra Anitas bestemor.
– Sirupstynnkaker blir i hovedsak bakt i Østerdalen, Rendalen. Hver gård og hver familie har sin egen oppskrift. Min familieoppskrift er annerledes, eller original vil jeg si, for de brukte, som alle i familien før dem setersmør og fløte, forteller bakerieier Anita Lomnes. Bakeren i gründerparet er Harald. – Jeg står for utsalget og for markedsføringen. Harald er ikke så glad i oppmerksomheten, men han er veldig dyktig i bakeriet. Uten han hadde dette ikke gått, smiler en stolt Anita.

– Mange har endret oppskriften på de tradisjonelle sirupstynnkakene, og byttet ut smør og rømme med margarin og smult. Det gjør det enklere å bake ut, men smaker annerledes. Vi vil ha det beste, smiler Anita. Og for de som har smakt disse herlighetene av noen akkurat passe karamelliserte, seige, men også sprø

– Dette er stor stas! Jeg hadde aldri smakt sirupstynnkaker før, med jeg fikk jo smake, og da gikk jo øya i kryss hos meg også, sier direktør Nina Sundquist i Stiftelsen Matmerk, som har ansvaret for det offisielle merket Spesialitet.

Nøkkelord

Kontakter

Marit StrandFagsjef

Marit har ansvaret for merkeordningen Spesialitet. Hun har ansvaret for søknadsbehandling og godkjenningsprosessen sammen med fagjuryen.

Tel:+ 47 926 14 992marit.strand@matmerk.no

Bilder

Nina Sundquist, Matmerk, Anita Lomnes, Anita Ihle Steen, ordfører og Tor Rullestad, næringssjef
Nina Sundquist, Matmerk, Anita Lomnes, Anita Ihle Steen, ordfører og Tor Rullestad, næringssjef
Last ned bilde
Nina Sundquist, Anita Lomnes og ordfører Anita Ihle Steen
Nina Sundquist, Anita Lomnes og ordfører Anita Ihle Steen
Last ned bilde
Anita Lomnes
Anita Lomnes
Last ned bilde
Anita Lomes fra Sirupstynnkakebakeriet
Anita Lomes fra Sirupstynnkakebakeriet
Last ned bilde
Sirupstynnkaker
Sirupstynnkaker
Last ned bilde

Om Stiftelsen Norsk Mat

Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat
Tollbugt. 32
0157 Oslo

24 14 83 00http://www.stiftelsennorskmat.no

Fakta om Spesialitet

Spesialitet er et offisielt norsk informasjonsmerke som tildeles lokalmat- og drikke. For å få dette merket må produktet være basert på gode norske råvarer, det må gjerne være laget etter lokale oppskrifter, og produktet må godkjennes av en fagjury med høy kompetanse. Juryen ledes av Harald Osa.

Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

Eventyrlig vekst i salget av lokalmat i butikk, nedgang i storhusholdning.12.11.2021 13:38:13 CET | Pressemelding

- Dette er fantastisk gode tall for dagligvarehandelen, og viser at norske forbrukere virkelig har fått øynene opp for norsk lokalmat og -drikke under pandemien. Jeg håper at folk fortsatt vil verdsette kvaliteten på den norske lokalmaten og skjønne at man ikke trenger å dra til Sverige for å handle. Norsk mat er trygg, ren og av høy kvalitet, sa landbruks- og matminister Sandra Borch, da hun mottok rapporten om årets salgstall for lokalmat og -drikke hos Metervare på Sinsen i Oslo.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom