Norske tog

Seks leverandører skal konkurrere om å levere 200 lokaltog

Del

Norske tog AS skal anskaffe 30 nye lokaltog med opsjon på ytterligere 170 tog. Togene skal etter planen leveres i 2023 og skal erstatte dagens lokaltog Type 69 på linje L2 Stabekk - Oslo - Ski. Seks leverandører er nå prekvalifisert for å gå videre i anbudsprosessen.

Øystein Risan, Administrerende direktør i Norske tog AS
Øystein Risan, Administrerende direktør i Norske tog AS

- Norske tog er svært godt fornøyd med interessen fra leverandørmarkedet. I prekvalifiseringsrunden har vi spesielt vektlagt at leverandørene har tilstrekkelig erfaring fra prosjekter som er relevante for vår anskaffelse og at de har tilstrekkelige økonomiske muskler for gjennomføringen. Vi går nå videre med et relativt stort antall leverandører for å få en best mulig konkurranse, sier administrerende direktør i Norske tog AS, Øystein Risan.

Dette er de seks leverandørene som er prekvalifisert til å levere tilbud på nye lokaltog, i alfabetisk rekkefølge:

  • Alstom Transport
  • Bombardier Transportation
  • Construcciones Auxiliar De Ferrocarrilles (CAF)
  • Hitachi Rail
  • Siemens Mobility
  • Stadler Rail

- En ny generasjon lokaltog skal gi bedre kapasitet, bedre komfort og bedre nettdekning. Dette handler om å gjøre folks reisehverdag enklere og bedre. De nye lokaltogene skal ha en topphastighet på minimum 160 km/t og gjerne opp mot 200 km/t, sier administrerende direktør i Norske tog AS, Øystein Risan.

De nye lokaltogene, Type 77, vil bli maksimalt 110 meter, som er 33 meter lenger enn dagens lokaltog. Med gode ståplasser vil totalkapasiteten i et togsett bli 700-800 passasjerer eller mer, mot dagens ca. 570 stå – og sitteplasser. Andre kriterier som vil bli vektlagt i konkurransen, i tillegg til pris, er muligheten for korte stasjonsopphold og rask akselerasjon og oppbremsing.

Leverandørene skal presentere sine tilbud for Norske tog i oktober og det er planlagt tildeling av kontrakt i begynnelsen av 2021.

Kontakter

Øystein Risan
Administrerende direktør
Tlf. +47 916 51 134

Bilder

Øystein Risan, Administrerende direktør i Norske tog AS
Øystein Risan, Administrerende direktør i Norske tog AS
Last ned bilde

Om Norske tog

Norske tog
Norske tog
Drammensveien 35
0271 Oslo

+47 412 62 664http://www.norsketog.no
Norske tog er et ledende fagmiljø innen innkjøp, tilpasning og forvaltning av jernbanekjøretøy. Vi følger den teknologiske utviklingen, kjenner den internasjonale bransjen og har spisskompetanse på norske forhold.

Vår virksomhet er å anskaffe, eie og forvalte togmateriell, for persontogtransport med tog i Norge. Vårt togmateriell skal leies ut på like vilkår til operatørene som drifter de ulike trafikkpakkene.

Norske tog AS er heleid av staten ved Samferdselsdepartementet, som vi også har en rådgiverfunksjon overfor. Selskapet er et kategori 3-selskap, som innebærer at staten har en sektorpolitisk begrunnelse for eierskapet.

Følg pressemeldinger fra Norske tog

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norske tog på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norske tog