YS

SAS-ledelsen må ta skylden for streiken

Del

-Dessverre kom ikke SAS og pilotene til enighet i meklingen, og tusenvis av passasjerer blir skadelidende. Det er trist at SAS-ledelsen valgte å gå til konflikt i stedet for å forholde seg til den skandinaviske arbeidslivsmodellen, sier 1. nestleder i YS, Hans-Erik Skjæggerud.

Han er tydelig på at denne streiken handler om prinsipper.

-SAS-pilotene kjemper ikke bare for sine arbeidsplasser, men også for modellen vår og prinsipielle rettigheter som gjelder for alle. De har YS’ fulle støtte, sier han.

Luftfarten må følge samme regler som andre

-Inngangen til denne konflikten var at over 500 piloter som ble oppsagt med fortrinnsrett under pandemien og som ikke fikk komme tilbake. Samtidig opprettet SAS to nye selskaper som skulle overta flyvninger fra det selskapet pilotene var oppsagt fra. De fikk da tilbud om å søke på sine egne jobber i de nye selskapene til nye lønns- og arbeidsvilkår.

-Dette er uakseptabelt og et alvorlig brudd med måten vi organiserer arbeidslivet vårt på. YS og resten av fagforeningene i Norge kan aldri være med på dette. Gjør vi det vil det samme skje i andre selskaper og bransjer, sier han.

SAS må tilbake til forhandlingsbordet

Skjæggerud er lei seg på vegne av alle passasjerene som rammes.

-Ingen ønsker å gå til streik. Når det først skjer er det fordi grensen er nådd og det ikke er mer å gå på. Dessverre rammer det denne gangen utrolig mange uskyldige mennesker som har sett frem til sine reiser. Det er sterkt beklagelig.

-SAS bør raskest mulig reorientere seg og sette seg ned igjen med pilotene og finne en løsning, sier han.Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om YS

YS
YS
Lakkegata 23
0187 Oslo

http://www.ys.no

YS er en partipolitisk uavhengig hovedorganisasjon. YS forhandler om lønns- og arbeidsvilkår på vegne av 229 000 medlemmer i våre 12 YS-forbund.

Følg pressemeldinger fra YS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra YS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra YS

YS fornøyd med bedre strømstøtte til husholdningene, men advarer mot støtte til bedriftene8.8.2022 14:44:51 CEST | Pressemelding

-Det er dessverre ikke utsikter til at strømprisen skal tilbake til et normalt nivå med det første. Det går hardt ut over medlemmene våre, særlig når rentene og matprisene øker samtidig. Vi er avhengig av strøm til nesten alt vi gjør. Derfor er det helt på sin plass at regjeringen øker strømstøtten til 90 prosent over 70 øre kwh fra 1. september, sier 1. nestleder i YS, Hans-Erik Skjæggerud. Skjæggerud er derimot mer skeptisk til strømstøtte til bedriftene

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom