Stiftelsen Norsk Mat

Sammen for økt salg av norsk frukt og grønt!

Del

- Selvsagt kan vi sammen få flere til å spise mer norsk frukt og grønt! Vi og Opplysningskontoret for frukt og grønt har samarbeidet godt i flere år, men nå tar vi det et steg videre gjennom en samarbeidsavtale, sier adm. dir. i Stiftelsen Norsk Mat Nina Sundqvist.

Nina Sundqvist og Guttorm Rebnes, i Stiftelsen Norsk Mat og Opplysningskontoret for Frukt og grønt, da de signerte ny samarbeidsavtale. Foto: SNM
Nina Sundqvist og Guttorm Rebnes, i Stiftelsen Norsk Mat og Opplysningskontoret for Frukt og grønt, da de signerte ny samarbeidsavtale. Foto: SNM

- Vi har felles interesser og felles mål om å få folk til å velge mer norsk. For oss er det viktig med gode allianser for å få folk til å se etter Nyt Norge-varer i butikk, og dermed gjøre det enkelt å velge norsk. Her utfyller Opplysningskontoret for frukt og grønt oss godt, og sammen når vi tydelig ut til forbruker, sier Nina Sundqvist, administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat.

- Forbrukertrendene viser at det er et stort potensial for økt forbruk av frukt og grønt, og at det er en økt preferanse for norske produkter. Stiftelsene Norsk Mat og Opplysningskontoret for frukt og grønt har som mål at samarbeidet skal bidra til endret forbrukeradferd og økt konsum av norsk frukt og grønt, sier Guttorm Rebnes, direktør i Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Samarbeidsavtalen omfatter både samarbeid om kampanjer, kompetansehevende tiltak i verdikjeden, innsikt- og analysesamarbeid og forsknings- og utviklingssamarbeid. I tillegg skal de to stiftelsene arbeide sammen i oppfølgingen av Grøntutvalget sin rapport, der økt etterspørsel etter norsk er et viktig satsningsområde. Her har stiftelsene allerede levert en forprosjektrapport om hvordan man kan få forbrukerne til å velge mer norsk grønt, som nå skal tas videre i et flerårig hovedprosjekt.

Nøkkelord

Kontakter

Guttorm Rebnes, direktør i Opplysningskontoret for frukt og grønt. Tel: 908 58 227. E-post: guttorm.rebnes@frukt.no.

Bilder

Nina Sundqvist og Guttorm Rebnes, i Stiftelsen Norsk Mat og Opplysningskontoret for Frukt og grønt, da de signerte ny samarbeidsavtale. Foto: SNM
Nina Sundqvist og Guttorm Rebnes, i Stiftelsen Norsk Mat og Opplysningskontoret for Frukt og grønt, da de signerte ny samarbeidsavtale. Foto: SNM
Last ned bilde
Nina Sundqvist og Guttorm Rebnes, i Stiftelsen Norsk Mat og Opplysningskontoret for frukt og grønt, da de signerte ny samarbeidsavtale. Foto: SNM
Nina Sundqvist og Guttorm Rebnes, i Stiftelsen Norsk Mat og Opplysningskontoret for frukt og grønt, da de signerte ny samarbeidsavtale. Foto: SNM
Last ned bilde

Om Stiftelsen Norsk Mat

Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat
Tollbugt. 32
0157 Oslo

24 14 83 00http://www.stiftelsennorskmat.no

Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter. 

Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.

Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom