Jotun

Salgsvekst og solid resultat for Jotun så langt i år

Del

(Sandefjord, 24. september 2020): Jotun solgte maling og pulverlakker for 13 916 millioner kroner i årets første åtte måneder. Driftsresultatet endte på rekordsterke 2 402 millioner kroner.

Salgsøkningen på åtte prosent er sterkt påvirket av positive valutaeffekter grunnet en svak norsk krone. Justert for valuta var den underliggende salgsveksten på én prosent. Veksten skyldes moderat vekst i segmentene for skipsmalinger og dekorative malinger, mens salget av industrimalinger er flatt og segmentet for pulverlakker har salgsnedgang.

Driftsresultatet er opp 37 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, og forklares i hovedsak av positive valutaeffekter samt bedrede marginer.

Konsekvenser av koronapandemien

Grunnet covid-19 har myndigheter over hele verden innført strenge restriksjoner og smittevernstiltak. For Jotuns del har dette påvirket salget i alle segmenter negativt. Effekten er imidlertid blitt mindre de seneste månedene, ettersom restriksjonene har blitt færre og mindre inngripende i mange land.

– Vi ser store forskjeller mellom ulike regioner og land. Det er særlig selskapene våre i Sørøst-Asia og Midtøsten som hittil har opplevd salgsnedgang som følge av pandemien. Dette er store og viktige markeder for Jotun, og effekten blir derfor merkbar. Samtidig ser vi at andre viktige markeder, som Skandinavia, har hatt sterk salgsvekst gjennom hele perioden, kommenterer konsernsjef Morten Fon.

Investerer i forskning og økt kapasitet

Jotun investerte 813 millioner i årets første åtte måneder, noe som utgjør om lag seks prosent av omsetningen. Ferdigstillelse av konsernets nye hovedkontor og forskningssenter i Sandefjord, samt oppgradering av fabrikken i Norge utgjør hoveddelen av investeringene. Det er også startet arbeider med ny fabrikk i Vietnam, kapasitetsutvidelse i Egypt og nytt regionalt kontor og forskningssenter i Dubai.

Fremtidsutsikter

Til tross for gode resultater så langt etter utbruddet av pandemien, er det knyttet stor usikkerhet til hvordan situasjonen vil fortsette å utvikle seg.

– Koronapandemien vil påvirke Jotun også fremover, men i varierende grad mellom segmenter og regioner. På noe lengre sikt forventer vi lavere aktivitet innen offshore og nybygg av skip. Jotun er imidlertid godt rustet til å håndtere det som måtte komme, med solid egenkapital, god kontantstrøm og tilgang til økt likviditet ved behov, sier Fon.

Finansielle nøkkeltall (millioner kroner)

T1+T22020

T1+T2 2019

Endring

Driftsinntekter

13 916

12 875

+8 %

Driftsresultat

2 402

1 749

+37 %

Resultat før skatt

2 122

 

1 561

+36 %

Kontakter

Morten Fon, konsernsjef. Mobil +47 909 19 822. morten.fon@jotun.no
Christian E. Johnson, kommunikasjonsdirektør. Mobil +47 976 45 494. christian.espolin.johnson@jotun.no

Dokumenter

Om Jotun

Jotun
Jotun
Sjølyst plass
0278 Oslo

http://www.jotun.no/

Jotun er en av verdens ledende produsenter av maling og pulverlakker, med 64 selskaper og 40 produksjonsanlegg fordelt på alle kontinent. I tillegg har Jotun agenter, avdelingskontor og distributører i mer enn 100 land. Jotun hadde i 2018 en total omsetning på NOK 17,7 milliarder, og har i dag over 9 800 medarbeidere. Konsernet er organisert med fire segment inndelt i syv regioner. Hovedkontoret ligger i Sandefjord.

Følg pressemeldinger fra Jotun

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Jotun på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Jotun

OPPDATERT PRESSEMELDING - Solid utvikling for Jotun, men usikkerhet fremover1.10.2021 09:35:46 CEST | Pressemelding

OPPDATERT PRESSEMELDING - Vi gjør oppmerksom på at var en feil i endrings-tallene for driftsinntekter i pressemeldingen fra Jotun som gikk ut kl. 21.00 30.09.2021. Vennligst se korrekte tall i følgende pressemelding: (Sandefjord, 30. september 2021): Jotun omsatte for rekordhøye 14 975 millioner kroner i årets åtte første måneder. Driftsresultatet endte på 2 496 millioner kroner, men høye råvarepriser presser driftsmarginen.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom