Stiftelsen Norsk Mat

Saftig, sprø og helt unikt fra Hvasser

Del

Hvit Asparges fra Hvasser har fått tildelt Spesialitet og den er helt unik i Norge. Men kjapp deg - denne hvite delikatessen bruker hele tre år fra frø til høsting, men kan bare nytes fra mai til Sankthans!

Nå finner du fersk, hvit asparges fra Hvasser Asparges i butikken. Men pass på - sesongen er kort - fra tidlig mai til Sankthans.
Nå finner du fersk, hvit asparges fra Hvasser Asparges i butikken. Men pass på - sesongen er kort - fra tidlig mai til Sankthans.


Hvasser Hvit Asparges dyrkes på et kystnært område ytterst på Hvasser i Vestfold. Her er det matjord av gammel kalkrik havbunn og et sandholdig jordsmonn som er perfekt for velsmakende asparges.

«Den hvite aspargesen fra Hvasser er sprø og saftig, med lekker sødme og delikat avrundet smak. Et helt unikt produkt med tydelig adresse til hvor den dyrkes», sier Maj-Britt Aagaard som er i fagjuryen i Spesialitet som står for tildelingen.

Den hvite aspargesen gror under jorda og får derfor ikke farge som den grønne aspargesen.
Den har et tykt skall som må skrelles før bruk.

"Når du har kjøpt fersk, hvit asparges må du sette den kjøleskapet i et glass med vann. Da holder den flott og frisk. Og så må du huske å skrelle den før du koker den i 5-6 minutter. Da blir den perfekt", sier aspargesbonde Edvart Freberg fra Hvasser Asparges.

Merkeordningen Spesialitet
Spesialitet er et offisielt informasjonsmerke som tildeles den beste lokalmat- og drikke. Merket skal løfte fram lokalmat- og drikke med særlige kvaliteter og gjøre den enkel å finne i butikken.

Bak merkeordningen Spesialitet står Stiftelsen Norsk Mat, en uavhengig stiftelse opprettet av Landbruks- og matdepartementet. Stiftelsen Norsk Mat har også ansvaret for Kvalitetssystem i landbruket og merkeordningen Nyt Norge.

Det er i dag litt over 500 matprodukter i Norge som er godkjent for å bruke Spesialitet.

Hvem sitter i fagjuryen i Spesialitet?

Bilder

Nå finner du fersk, hvit asparges fra Hvasser Asparges i butikken. Men pass på - sesongen er kort - fra tidlig mai til Sankthans.
Nå finner du fersk, hvit asparges fra Hvasser Asparges i butikken. Men pass på - sesongen er kort - fra tidlig mai til Sankthans.
Last ned bilde
Edvart Freberg fra Hvasser Asparges og Nina Sundqvist fra Stiftelsen Norsk Mat.
Edvart Freberg fra Hvasser Asparges og Nina Sundqvist fra Stiftelsen Norsk Mat.
Last ned bilde
Last ned bilde

Om Stiftelsen Norsk Mat

Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat
Tollbugt. 32
0157 Oslo

24 14 83 00http://www.stiftelsennorskmat.no

Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter. 

Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.

Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom