Roche Norge

Roche lanserer koronatest for hjemmebruk

Del

Roche lanserer en ny test i SARS-CoV-2-porteføljen; en hurtigtest til hjemmebruk. Testen kan enkelt brukes uten veiledning fra helsepersonell, og gir svar på bare 15 minutter.

Roche lanserte denne uken en ny test i SARS-CoV-2-porteføljen; en hurtigtest til hjemmebruk. Testen er godkjent i alle land som godtar CE-merking, deriblant Norge. 

Testen kan enkelt brukes uten veiledning fra helsepersonell, kun ved hjelp av den vedlagte bruksanvisningen. Testen som gir svar på bare 15 minutter, kan dermed enkelt tas hjemme. Testing av barn bør utføres av en voksen, eller i påsyn av en voksen. Denne testen tas i ytre del av nesen, og er derfor en mindre ubehagelig og en enklere testmetode. 

Nå som samfunnet sakte men sikkert begynner å åpne, kan denne testen være nyttig for å hindre smittespredning. Testen kan f.eks brukes av personer som er utsatt for risiko og ønsker et kjapt svar, eller som adgangskontroll til store arrangementer som f.eks konserter. 

– Nå som Norge er godt i gang med gjenåpningen, vil hjemmetester av høy kvalitet kunne spille en viktig rolle i kampen for å holde smittetallene nede. Regelmessig selvtesting hjemme kan redusere trykket på helsevesenet og man kan fort få oversikt over, og redusere omfanget av smitteutbrudd, sier Thorbjørn Halvorsen, medisinsk direktør i Roche Diagnostics Norge. Vi håper denne testen vil være tilgjengelig i norske apotek før sommeren, avslutter Halvorsen.  

Om testen 

SARS-CoV-2 Antigen hjemmetest for neseprøve er en rask kromatografisk immunanalyse for påvisning av antigenet (proteinet) til SARS-CoV-2 i humane neseprøver. Sammen med denne testen, lanserer Roche NAVIFY® Pass. Dette er en digital løsning hvor man kan lagre, vise og dele sine covid-19-testresultater gjennom en personlig QR-kode. 

Testen er vurdert ved å sammenligne prøver på denne testen og PCR-teknologi. Studieresultatene viser en relativ sensitivitet på hjemmetesten på 91,1 %. Den relative spesifisiteten var 99,6 %.  

Denne testen er et ytterligere bidrag i Roches SARS-CoV-2-portefølje, se også: 

Roche har lansert den nye testen SARS-CoV-2- Rapid Antigen Test Nasal
Ny hurtigtest for covid-19 - kan gjøre massetesting enklere: Testen, som kan tas av pasienten selv under oppsyn av helsepersonell, vil kunne gjøre massetesting enklere. Mens den tradisjonelle SARS-CoV-2-testen henter prøvemateriale svært langt inn i nesen, skal den nye hurtigtesten kun stikkes 2 cm inn. Dette vil også gjøre testingen mindre ubehagelig for pasienten. 

Les hele pressemeldingen

Roche inngår samarbeid med Moderna om testing av covid-19-vaksine
Samarbeidet vil gjøre det mulig å måle nivået av antistoffer hos pasienten, og kan være med på å vurdere om eller når en pasient vil ha behov for påfyll av vaksinen

Les hele pressemeldingen

Roche lanserer antigentest for å øke kapasiteten på norske laboratorier
Testen, med navnet Elecsys® SARS-CoV-2 Antigentest, er en svært nøyaktig laboratorietest for påvisning av antigen til SARS-CoV-2. Antigentesten avdekker proteiner som er en del av et spesifikt virus, i dette tilfellet SARS-CoV-2, og vil kunne gi et kvalitativt ja/nei-svar på om viruset er i pasientprøven. I motsetning til en antistofftest som kan fortelle oss om en person har vært smittet av covid-19, kan antigen testen fortelle oss om en person har viruset nå, altså er smittet.

Les hele pressemeldingen

Er det korona eller influensa?
Roche lanserer to nye tester som kan bidra på hver sin måte under korona-pandemien. Den første er en kombinasjonstest - den første kommersielle testen for bruk på automatiserte høykapasitetssystemer - som kan påvise SARS-CoV-2 og influensa A og influensa B i samme prøve.
Les hele pressemeldingen

Roche og Regeneron samarbeider i utviklingen av REGN-COV2 – en utprøvende behandling mot COVID-19-infeksjon

Studieprogrammet inkluderer to kliniske studier i fase 2/3 for behandling av pasienter med COVID-19 og en fase 3-studie for å forhindre COVID-19 hos personer i samme husholdning som smittede.
Les hele pressemeldingen

Ny korona-analyse haste-godkjent av amerikanske myndigheter for bruk i nødsituasjoner - kommer til Norge

Roche fremskyndet utviklingen av testen for å møte et økende behov for testing av pasienter i forbindelse med utbrudd av pandemien, for slik å kunne bidra til å hindre ytterligere spredning av viruset i en så tidlig fase som mulig. 

Les hele pressemeldingen

Legemiddel viste ingen effekt mot covid-19 assosiert lungebetennelse

I situasjonen vi står i med en global pandemi er det viktig å ha gode data på hva som fungerer og ikke, og sånn sett er denne studien et viktig bidrag til de som behandler pasientene.

Les hele pressemeldingen

Roche lanserer ny test for å påvise covid-19-antistoffer

Roche lanserer en ny test for å påvise antistoffer hos mennesker som har vært utsatt for COVID-19. Testen vil også bli tilgjengelig i Norge, og kan potensielt bidra til å hjelpe samfunnet på veien tilbake til normalen.

Les hele pressemeldingen

Kontakter

Bilder

Om Roche Norge

Roche Norge
Roche Norge
Brynsengfaret 6 B
0667 Oslo

22 78 90 00http://www.roche.no

Roche er en global aktør innen legemidler og diagnostikk med fokus på å fremme vitenskap for å forbedre menneskers liv. Den kombinerte styrken ved å ha legemidler og diagnostikk under ett tak har gjort Roche til et ledende selskap innen persontilpasset helse - en strategi som tar sikte på å tilpasse riktig behandling til hver pasient på best mulig måte.

Roche er verdens største bioteknologiselskap med differensierte medisiner innen onkologi, immunologi, smittsomme sykdommer, øyesykdommer og sykdommer i sentralnervesystemet. Roche er også verdensledende innen in vitro-diagnostikk og vevbasert kreftdiagnostikk, og et foregangsfirma innen diabetesbehandling.

Roche ble grunnlagt i 1896 og fortsetter å jobbe for forebygging, diagnostikk og behandling av sykdommer, samt å bidra til et bærekraftig samfunn. Selskapet har som mål å forbedre pasienttilgangen til medisinske nyvinninger ved å samarbeide med alle relevante interessenter. Mer enn 30 medisiner utviklet av Roche er inkludert i Verdens helseorganisasjons liste over essensielle medisiner, blant dem livreddende antibiotika, antimalariamidler og kreftmedisiner. Dessuten har Roche for tolvte år på rad blitt anerkjent som et av de mest bærekraftige selskapene i legemiddelindustrien av Dow Jones Sustainability Indices (DJSI).

Roche-gruppen, med hovedkontor i Basel, Sveits, er aktiv i over 100 land og sysselsatte i 2020 over 100 000 mennesker over hele verden. I 2020 investerte Roche 12,2 milliarder CHF i forskning og utvikling og omsatte for 53,8 milliarder CHF. Genentech, i USA, er et heleid selskap i Roche-gruppen. Roche er majoritetsaksjonær i Chugai Pharmaceutical, Japan.

For mer informasjon, besøk www.roche.com.

Følg pressemeldinger fra Roche Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Roche Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Roche Norge