Nytt behandlingsforløp kan øke overlevelsen for pasienter med hjertesvikt
Studien har sett på hvordan raskere opptrapping til 100% av anbefalt dosering av legemidler, basert på bruk av diagnostiske verktøy i oppfølgingen av pasientene, kan gi bedre livskvalitet, færre sykehusinnleggelser og økt overlevelse for pasientene.
– Før denne studien har det vært lite kunnskap om hvilken terapeutisk tilnærming som er best for pasienter etter akutt hjertesviktinnleggelse, inkludert hvilke legemidler som bør forskrives og i hvilke doser. Mange har vært forsiktige med rask opptrapping av legemiddeldosering på grunn av ulik oppfølging og usikkerhet knyttet til hvilken påvirkning det kan ha for pasienten, sier Thorbjørn Halvorsen, medisinsk ansvarlig i Roche Diagnostics Norge.
Studien, som har fått navnet STRONG HF (Safety, Tolerability and Efficacy of Rapid Optimization, Helped by NT-proBNP testinG, of Heart Failure Therapies), måtte avsluttes tidlig ettersom effekten hos studiepasientene som fikk optimalt behandlingsforløp var overlegen sammenlignet med de som fikk den vanlige behandlingen - og det ble ansett som uetisk å fortsette vanlig behandling.
– Det er veldig gledelig med disse resultatene, og de har potensiale til å føre til et paradigmeskifte i behandlingen av hjertesviktpasienter. Å innføre dette behandlingsforløpet vil kunne redusere antall dødsfall og reinnleggelser med hjertesvikt betydelig, samt øke livskvaliteten for pasientene, sier Halvorsen.
I STRONG HF-studien har man brukt Roche sin test Roche Elecsys NT-proBNP biomarkør. Denne tester for et hjertehormon som frigjøres i blodet når hjerteveggen strekkes, og er en biomarkør som kan hjelpe til å diagnostisere personer man mistenker kan ha hjertesvikt. Den kan også brukes til å vurdere risikoen hos pasienter med akutt koronarsyndrom og som et hjelpemiddel til å vurdere økt risiko for kardiovaskulære hendelser og dødelighet hos pasienter med stabil koronarsykdom. Testen som gjør det mulig å diagnostisere hjertesvikt ved hjelp av blodprøver er faktisk en norsk oppfinnelse, av professor dr. med. Christian Hall.
– Studien skisserer at de legemidlene som er anbefalt ved hjertesvikt trygt kan trappes opp mot slutten av en akutt hjertesviktinnleggelse, og etter utskrivning, under tett kontroll og vurdering av tegn og symptomer på hjertesvikt og nyresvikt, samt analysering av kalium og Roche Elecsys NT-proBNP, sier Halvorsen.
Resultatene fra studien ble delt på American Heart Association sin Late-Breaking Scientific Session og er også publisert i Lancet.
Om Roche
Roche er verdens største bioteknologiselskap med medisiner innen onkologi, immunologi, infeksjonssykdommer, oftalmologi og nevrologi. Roche er også verdensledende innen in vitro-diagnostikk, vevsbasert kreftdiagnostikk og diabetesbehandling. Styrken ved å ha legemidler og diagnostikk under samme tak har gjort Roche til ett av de fremste selskapene innen persontilpasset medisin.
Vi kombinerer vår lange erfaring innen diagnostikk og legemidler med data fra medisinske registre i vår forskning for å forbedre menneskers liv. Roche har høye ambisjoner om å bidra til utvikling av et bærekraftig helsevesen, og arbeider for å levere langt flere medisinske løsninger til en lavere kostnad for samfunnet. For 13. år på rad er vi anerkjent som et av de mest bærekraftige selskapene i helsesektoren (Dow Jones Sustainability Indices). I alle land samarbeider vi med partnere for å øke tilgangen til helsetjenester for flest mulig.
Roche er blant verdens ti største investorer i forskning og utvikling, uavhengig av sektor. Innen helse er vi det selskapet som investerer mest i forskning og utvikling. I 2021 utgjorde dette 13,7 milliarder CHF, av en total omsetning på 62,8 milliarder CHF.
Roche ble grunnlagt i 1896 i Basel, Sveits. I dag er vi til stede i over 150 land. I 2021 ble over 16 millioner mennesker behandlet med våre medisiner, og 27 milliarder tester ble utført med våre diagnostiske produkter. 32 medisiner utviklet av Roche er inkludert i Verdens helseorganisasjons liste over essensielle legemidler, blant dem livreddende antibiotika, antimalariamidler og kreftmedisiner.
Genentech (USA) er et heleid selskap i Roche-gruppen. Roche er majoritetsaksjonær i Chugai Pharmaceutical (Japan).
For mer informasjon, besøk www.roche.com.
Kontakter
Caroline Lauritzen
Tel:98 01 88 11caroline.lauritzen@roche.comKathrine Steinvik
Tel:95 93 33 92kathrine.steinvik@roche.comBilder
Om Roche Norge
Følg pressemeldinger fra Roche Norge
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Roche Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Roche Norge
Utvikler ny blodprøve for tidlig diagnostisering av Alzheimers sykdom22.3.2023 11:15:08 CET | Pressemelding
De to bioteknologiselskapene Roche og Eli Lilly går sammen for å utvikle en blodprøve som skal hjelpe til med tidlig diagnostisering av Alzheimers sykdom.
Roche lanserer koronatest for hjemmebruk14.6.2021 07:00:00 CEST | Pressemelding
Roche lanserer en ny test i SARS-CoV-2-porteføljen; en hurtigtest til hjemmebruk. Testen kan enkelt brukes uten veiledning fra helsepersonell, og gir svar på bare 15 minutter.
Ny hurtigtest for Covid-19 - kan gjøre massetesting enklere3.3.2021 09:58:17 CET | Pressemelding
Roche har lansert den nye testen SARS-CoV-2- Rapid Antigen Test Nasal.
Roche inngår samarbeid med Moderna om testing av covid-19-vaksinen10.12.2020 07:00:00 CET | Pressemelding
Samarbeidet vil gjøre det mulig å måle nivået av antistoffer hos pasienten, og kan være med på å vurdere om eller når en pasient vil ha behov for påfyll av vaksinen.
Over 7 av 10 tror ressurssterke personer kan «prate seg frem» i helsekøen20.10.2020 13:33:43 CEST | Pressemelding
Ny rapport kartlegger hvordan pasientstemmen høres i det norske helsevesenet.