Roche Norge

Roche inngår samarbeid med Moderna om testing av covid-19-vaksinen

Del

Samarbeidet vil gjøre det mulig å måle nivået av antistoffer hos pasienten, og kan være med på å vurdere om eller når en pasient vil ha behov for påfyll av vaksinen.

SKAL TESTE COVID-19-VAKSINEN: På denne og lignende maskiner skal testene som måler nivået av antistoffer hos pasienter som har fått vaksine analyseres.
SKAL TESTE COVID-19-VAKSINEN: På denne og lignende maskiner skal testene som måler nivået av antistoffer hos pasienter som har fått vaksine analyseres.

I går annonserte Roche og Moderna at de inngår et samarbeid om å bruke Roche sin SARS-CoV-2 antistofftest i den pågående utprøvingen av covid-19-vaksinen til Moderna. 

– Vi er veldig stolte over dette samarbeidet, og tror at det kan hjelpe Moderna til å få verdifull innsikt i sammenhengen mellom vaksinen og antistoffnivåer hos pasientene. Dette kan spille en vesentlig rolle i å vurdere om, og når, en pasient har behov for påfyll av vaksinen, og til og få en slutt på denne pandemien, sier Daniel Malarek, administrerende direktør i Roche Diagnostics Norge.  

En potent vaksine virker ved å trigge en immunrespons som utvikler nøytraliserende antistoffer i personen som får vaksinen. Modernas covid-19 vaksine aktiverer en antistoffrespons, og Roche sin test Elecsys Anti-SARS-CoV-2 S kan måle nivået av antistoffer mot SARS-CoV-2 hos deltagerne i vaksinestudien. På den måten kan det påvises beskyttelse mot covid-19. Testen ble tidligere i høst godkjent for bruk i land som godtar CE-merket, deriblant Norge. 

– Det er nyttig å vite nivået av antistoffer hos pasientene før man starter vaksineringen dersom man vil vurdere effekten av vaksiner mot SARS-CoV-2. På den måten kan man vurdere endringene i antistoffnivået som vaksinen skal påvirke. Å måle nivået på antistoffer kan også spille en rolle i å vurdere effektiviteten til vaksinen i forebygging av infeksjoner eller utviklingen av alvorlig covid-19, sier Malarek.  

Om potensielle SARS-CoV-2 vaksiner

Vaksinekandidater, som Moderna sin mRNA-1237, har som mål å starte en immunrespons mot spike-proteinet til SARS-CoV-2. En potent vaksine virker ved å trigge en immunrespons til å utvikle nøytraliserende antistoffer i personen som får vaksinen. På denne måten trener vaksinen kroppens immunforsvar til å kjenne igjen og bekjempe SARS-CoV-2, på en kontrollert måte, uten å bli utsatt for selve viruset.

Testen vil være et ytterligere bidrag i korona-porteføljen til Roche, se også:

Roche lanserer antigentest for å øke kapasiteten på norske laboratorier
Testen, med navnet Elecsys® SARS-CoV-2 Antigentest, er en svært nøyaktig laboratorietest for påvisning av antigen til SARS-CoV-2. Antigentesten avdekker proteiner som er en del av et spesifikt virus, i dette tilfellet SARS-CoV-2, og vil kunne gi et kvalitativt ja/nei-svar på om viruset er i pasientprøven. I motsetning til en antistofftest som kan fortelle oss om en person har vært smittet av covid-19, kan antigen testen fortelle oss om en person har viruset nå, altså er smittet.
Les hele pressemeldingen

Er det korona eller influensa?
Roche lanserer to nye tester som kan bidra på hver sin måte under korona-pandemien. Den første er en kombinasjonstest - den første kommersielle testen for bruk på automatiserte høykapasitetssystemer - som kan oppdage/påvise SARS-CoV-2 og influensa A og influensa B på samme prøve.
Les hele pressemeldingen

Roche og Regeneron samarbeider i utviklingen av REGN-COV2 – en utprøvende behandling mot COVID-19-infeksjon
Studieprogrammet inkluderer to kliniske studier i fase 2/3 for behandling av pasienter med COVID-19 og en fase 3-studie for å forhindre COVID-19 hos personer i samme husholdning som smittede.
Les hele pressemeldingen.  

Ny korona-analyse haste-godkjent av amerikanske myndigheter for bruk i nødsituasjoner - kommer til Norge
Roche fremskyndet utviklingen av testen for å møte et økende behov for testing av pasienter i forbindelse med utbrudd av pandemien, for slik å kunne bidra til å hindre ytterligere spredning av viruset i en så tidlig fase som mulig. 
Les hele pressemeldingen.  

Legemiddel viste ingen effekt mot covid-19 assosiert lungebetennelse
I situasjonen vi står i med en global pandemi er det viktig å ha gode data på hva som fungerer og ikke, og sånn sett er denne studien et viktig bidrag til de som behandler pasientene.
Les hele pressemeldingen.  

Roche lanserer ny test for å påvise covid-19-antistoffer
Roche lanserer en ny test for å påvise antistoffer hos mennesker som har vært utsatt for COVID-19. Testen vil også bli tilgjengelig i Norge, og kan potensielt bidra til å hjelpe samfunnet på veien tilbake til normalen.
Les hele pressemeldingen

Kontakter

Bilder

SKAL TESTE COVID-19-VAKSINEN: På denne og lignende maskiner skal testene som måler nivået av antistoffer hos pasienter som har fått vaksine analyseres.
SKAL TESTE COVID-19-VAKSINEN: På denne og lignende maskiner skal testene som måler nivået av antistoffer hos pasienter som har fått vaksine analyseres.
Last ned bilde
Daniel Malarek, administrerende direktør i Roche Diagnostics Norge.
Daniel Malarek, administrerende direktør i Roche Diagnostics Norge.
Last ned bilde

Om Roche Norge

Roche Norge
Roche Norge
Brynsengfaret 6 B
0667 Oslo

22 78 90 00http://www.roche.no

Roche er en global aktør innen legemidler og diagnostikk med fokus på å fremme vitenskap for å forbedre menneskers liv. Den kombinerte styrken ved å ha legemidler og diagnostikk under ett tak har gjort Roche til et ledende selskap innen persontilpasset helse - en strategi som tar sikte på å tilpasse riktig behandling til hver pasient på best mulig måte. 

Roche er verdens største bioteknologiselskap med differensierte medisiner innen onkologi, immunologi, smittsomme sykdommer, øyesykdommer og sykdommer i sentralnervesystemet. Roche er også verdensledende innen in vitro-diagnostikk og vevbasert kreftdiagnostikk, og et foregangsfirma innen diabetesbehandling. 

Roche ble grunnlagt i 1896 og fortsetter å jobbe for forebygging, diagnostikk og behandling av sykdommer, samt å bidra til et bærekraftig samfunn. Selskapet har som mål å forbedre pasienttilgangen til medisinske nyvinninger ved å samarbeide med alle relevante interessenter. Mer enn 30 medisiner utviklet av Roche er inkludert i Verdens helseorganisasjons liste over essensielle medisiner, blant dem livreddende antibiotika, antimalariamidler og kreftmedisiner. Dessuten har Roche for ellevte år på rad blitt anerkjent som et av de mest bærekraftige selskapene i legemiddelindustrien av Dow Jones Sustainability Indices (DJSI).

Roche-gruppen, med hovedkontor i Basel, Sveits, er aktiv i over 100 land og sysselsatte i 2019 rundt 98 000 mennesker over hele verden. I 2019 investerte Roche 11,7 milliarder CHF i forskning og utvikling og omsatte for 61,5 milliarder CHF. Genentech, i USA, er et heleid selskap i Roche-gruppen. Roche er majoritetsaksjonær i Chugai Pharmaceutical, Japan.

For mer informasjon, besøk www.roche.com.

Følg saker fra Roche Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Roche Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Roche Norge

Fremtidens kreftbehandling er persontilpasset – men det haster med å få på plass løsninger27.9.2019 08:42:12 CESTPressemelding

Hvert år får 35.000 nordmenn kreft. Antallet vil øke frem mot 2025. På flere områder er norsk kreftomsorg verdensledende, men uten rask handling risikerer vi å sakke akterut på et viktig område: persontilpasset diagnostikk og behandling. Det kreves et kollektivt taktskifte for at alle norske pasienter som trenger det kan få tilbud om persontilpasset behandling.