Forsvarets forskningsinstitutt (FFI)

Revidert bonusordning vil få flere til å bli i Forsvaret, men det koster

Del

Vil du fortsette i jobben for en million kroner? Svaret fra spesialistene i Forsvaret har til nå vært nei. Men det kan endre seg ifølge en ny rapport fra Forsvarets forskningsinstitutt (FFI).

Den nye rapporten Vil du fortsette i jobben for en million kroner? - bruk av reensjonsbonus i Forsvaret  er den andre rapporten fra en studie hvor FFI-forskere har sett på retensjonsbonusen som Forsvaret har benyttet siden 2004.

Noen stillinger i Forsvaret har strenge krav til helse, psyke og fysikk. Kompetanse som i stor grad henger sammen med alder. Personell som ansettes i slike stillinger får en såkalt T35-kontrakt, som varer til fylte 35 år.

Bonusordningen skal sikre kompensasjon til de som må slutte ved fylte 35 og samtidig virke som et insentiv for å stå ut kontraktsperioden. Til tross for bonusordningen har sluttraten blant T35-personell vært så høy at ordningen i 2020 ble revidert.

Nå har FFI-forskere sett nærmere på den reviderte bonusordningen, og de mener det er all grunn til å tro at den reviderte ordningen vil ha ønsket effekt.

Men ingen ordning er feilfri. Hvis bonusordningen fungerer etter intensjonen vil den kunne doble Forsvarets totale kostnader til bonus.

– Kort fortalt vil den nye ordningen koste mye mer, særlig på grunn av utbetalinger til personell som ville blitt værende uansett, men som nå får høyere utbetalinger.

Les mer på ffi.no

Nøkkelord

Kontakter

Ved spørsmål, kontakt kommunikasjonsenheten.
Vakttelefon kontortid: 63 80 71 30
Vakttelefon utenom kontortid: 993 87 130

Lenker

Om Forsvarets forskningsinstitutt (FFI)

Forsvarets forskningsinstitutt (FFI)
Forsvarets forskningsinstitutt (FFI)
Instituttveien 20
2007 Kjeller

​63 80 70 70http://www.ffi.no

FFI driver anvendt forskning og utvikling for at Norge skal ha et effektivt og relevant forsvar, et sikkert samfunn og en konkurransedyktig forsvarsindustri.

Vi gjør kunnskap og ideer til et effektivt forsvar.

Følg pressemeldinger fra Forsvarets forskningsinstitutt (FFI)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Forsvarets forskningsinstitutt (FFI)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom