Release kjøper kjent butikkjede for å tilby salg og reparasjon av brukte mobiltelefoner i Norge og Sverige

Del

(Sandefjord, 22. mars 2022) Gjenbruks- og mobilselskapet Release inngår avtale med Matera Retail Group AB om å kjøpe 100 % av Teknikmagasinet med totalt 65 butikker i Norge og Sverige, for å selge og reparere brukte mobiltelefoner der folk ferdes. Etterspørselen etter brukte mobiltelefoner er sterkt økende i mange land, og retten til å få varer reparert gjelder også mobilen. Med dette oppkjøpet vokser Release-konsernet til omsetning NOK 460 millioner og 545 ansatte.

Gjenbruks- og mobilselskapet Release kjøper Teknikmagasinet, som har 65 butikker i Norge og Sverige. Foto: Katrine Lunke
Gjenbruks- og mobilselskapet Release kjøper Teknikmagasinet, som har 65 butikker i Norge og Sverige. Foto: Katrine Lunke

– Vi skal gi Teknikmagasinet en tydelig grønn profil i løpet av 2022 og årene etter, sier Release-sjef Øistein Eriksen.

– Vi vil tilby bytte av knust skjerm og andre reparasjoner på dagen i butikker med god tilgjengelighet og lang åpningstid. Fra før har vi et bredt utvalg av brukte mobiltelefoner, og vi selger våre egne mobilabonnement med lave priser og god kundeservice. Denne kombinasjonen og totalpakken er vi alene om, understreker Eriksen, som legger til at gjenbruk og bærekraft blir kjernen i Teknikmagasinet fremover.

– Vi har vært gjennom betydelig omstilling og kostnadstrimming i pandemiårene og kjenner oss klare for en ny etappe i Teknikmagasinets 33 år lange historie, forteller administrerende direktør Ulrika Göransson, som vil fortsette å lede virksomheten etter oppkjøpet fra Release.

– Vi har allerede startet en større restrukturering av vårt kundetilbud med tydeligere fokus på teknologi og reparasjoner. Vi gleder oss over å få inn en industriell eier med store ambisjoner og en fremtidsrettet visjon med fokus på bærekraft, som kan hjelpe oss å akselerere denne overgangen. Gjenbruk av mobiltelefoner er en stor mulighet for både samfunnet og kundene, fortsetter hun.

Release’ visjon er å gjøre brukte varer til forbrukernes førstevalg. Teknikmagasinet utfører allerede reparasjon av mobiltelefoner i alle sine butikker. Dette tilbudet skal forsterkes, og suppleres med et stort utvalg av brukte mobiler.

Både Release og Teknikmagasinet selger fra nettbutikker, og Release har fra før fem fysiske butikker i Norge.

 – Nettbutikkene og de tradisjonelle butikkene utfyller hverandre i vårt hovedmarked som er forbrukere. Netthandel er naturligvis viktig for oss, presiserer Eriksen, men vi kommer ikke unna at flertallet av kundene kjøper mobiltelefon i en fysisk butikk og at de foretrekker service her og nå, i stedet for å sende fra seg mobilen til et verksted. Dette er et handlemønster som vi ser for oss vil vedvare i overskuelig fremtid. Vi skal bygge en betydelig og lønnsom bruktomsetning basert på utvalg, garanti og service, og ikke minst muligheten til å se og holde på den brukte varen før kjøp, avslutter Eriksen.

I forbindelse med oppkjøpet av Teknikmagasinet gjennomfører Release-konsernet en større emisjon. Ledende aksjonærer før denne emisjonen er bl.a. Gleditsch-familien, Ole Jørgen Smedsrud, Einar Abrahamsen, Øistein Eriksen og Christopher Isaksen (CFO i Release).

Fakta om Release AS

  • Release kjøper, selger og reparerer brukte mobiltelefoner
  • Viktigste målgruppe er forbrukere
  • Salgskanalene er netthandel og fysiske butikker
  • Release har sitt hovedkontor i Sandefjord
  • 70 ansatte per mars 2022
  • Øistein Eriksen er selskapets administrerende direktør og styreleder

Fakta om Teknikmagasinet

  • Teknikmagasinet selger tekniske livsstilsprodukter og reparerer mobiltelefoner via e-handel og 65 fysiske butikker i Sverige og Norge
  • Teknikmagasinet har hovedkontor i Sundbyberg utenfor Stockholm
  • Ulrika Göransson er selskapets administrerende direktør

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Gjenbruks- og mobilselskapet Release kjøper Teknikmagasinet, som har 65 butikker i Norge og Sverige. Foto: Katrine Lunke
Gjenbruks- og mobilselskapet Release kjøper Teknikmagasinet, som har 65 butikker i Norge og Sverige. Foto: Katrine Lunke
Last ned bilde
Ulrika Göransson vil fortsette å lede Teknikmagasinets virksomhet. Foto: Teknikmagasinet
Ulrika Göransson vil fortsette å lede Teknikmagasinets virksomhet. Foto: Teknikmagasinet
Last ned bilde

Om Release

Release
Release
Gneisveien 8
3221 Sandefjord

904 31 010https://release.no/

Release er det grønne mobilselskapet. Vi tar vare på jordens ressurser ved å kjøpe, selge og leie ut brukte mobiler, og tilbyr billige abonnement til alle som vil støtte vår kamp mot sløsing. 

Følg pressemeldinger fra Release

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Release på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Release