Klarna

Rekordstart på Black Week: Flere netthandler som følge av koronapandemien

Del

Bare i løpet av de to første dagene av årets Black Week økte netthandelen gjennom Klarna med hele 97 prosent sammenlignet med samme Black Week-periode i fjor.

Det er helt tydelig at koronatiltak og helsemyndighetenes smittevernråd for julehandelen har en effekt, mener markedsdirektør i Klarna Norge, Thomas Elvestad.

– Selv om det har vært en klar tendens de siste årene at netthandelen i Black Week har økt, har rekordøkningen vi så de to første dagene i årets Black Week, trolig sammenheng med koronatiltakene og smittevernrådene som er gitt for årets julehandel, sier markedsdirektør i Klarna Norge, Thomas Elvestad.

Omsetningsstatistikken til Klarna kommer fra de mer enn 7100 norske nettbutikkene som benytter deres betalingsløsninger. Statistikken gir en helt unik mulighet til å følge nordmenns shoppingvaner på nett gjennom hele Black Week.

Netthandelssalget økte mest mandag

Mens netthandelen mandagen økte med hele 109 prosent, sammenlignet med den samme Black Week-mandagen i fjor, økte netthandelen gjennom Klarnas betalingsløsninger i går, tirsdag, også hele 85 prosent. 

Sett under ett doblet nesten netthandelen seg de to dagene, sammenlignet med samme Black Week-periode i fjor (97 prosent vekst).

Ifølge en representativ undersøkelse Klarna foretok i starten av november oppga hele 1 av 3 nordmenn at koronapandemien gjør at de vil netthandle mer under Black Week og i forbindelse med julehandelen.

Halvparten av de som skal handle i løpet av Black Week oppgir at de skal gjøre mesteparten av denne handelen på nett. Bare 13 prosent vil handle mest eller bare i fysisk butikk.

7 av 10 oppgir de skal handle i løpet av Black Week

Hele 7 av 10 nordmenn oppga i undersøkelsen at de skulle handle i løpet av Black Week/Black Friday.

– De mest populære kategoriene er elektronikk og smykker og accessories som klokker, vesker, lommebøker.  Disse har økt mest, sammenlignet med kjøp på en vanlig dag. Dette er også tradisjonelt kategorier hvor det blir handlet mye julegaver. De siste årene har vi sett at mange som skal handle i Black Week, også handler julegaver, sier Elvestad.

Ifølge Klarnas egen undersøkelse oppgir 9 av 10 nordmenn som skal handle i løpet av Black Week at de også skal handle noen eller mange julegaver i løpet av denne uken.

Oslo på veksttoppen. Yngre kvinner har handlet mest

Dette viser salgsstatistikken så langt:

  • Innbyggerne i Oslo er de som i løpet av de to første dagene i årets Black Week økte sitt forbruk mest i landet fra i fjor. De la igjen hele 117 prosent mer i Klarna-tilknyttede nettbutikker enn de gjorde i fjor. Deretter følger Viken (109 % vekst) og Vestland (101 % vekst). 
  • Aldersgruppen mellom 26 og 45 år sto for 27 prosent av handlingen på nett mandag, og ble med det aldersgruppen som handlet mest.

Hele 71 prosent av det totale forbruket i løpet av de to første handledagene i årets Black Week er det ifølge Klarnas omsetningsstatistikk kvinner som står for.

Disse kategoriene var mest populære, sammenlignet med en gjennomsnittsdag:

1. Elektronikk

2. Smykker og accessories 

3. Barneprodukter

Dette er fylkene hvor forbruket økte mest de to første Black Week-dagene* 

Norge (nasjonalt gjennomsnitt)

97 %

Oslo

117 %

Viken

109 %

Vestland

101 %

Vestfold og Telemark

97 %

Troms og Finnmark

87 %

Trøndelag

85 %

Innlandet

83 %

Rogaland

79 %

Møre og Romsdal

77 %

Agder

75 %

Nordland

71 %

*Økning i salgsvolum fra første mandag og tirsdag i Black Week 2019 (25. og 26. nov) til første mandag i Black Week 2020 (23. og 24. nov). Salg gjennom Klarnas betalingsløsninger.

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Last ned bilde
Markedsdirektør i Klarna Norge, Thomas Elvestad
Markedsdirektør i Klarna Norge, Thomas Elvestad
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde

Om Klarna

Klarna
Klarna
Biskop Gunnerus' gate 14A
0185 Oslo

21 01 89 91https://www.klarna.com/no/

Klarna ble grunnlagt i 2005 med en klar ambisjon om å få slutt på utrygg netthandel. I dag er selskapet en av Europas største banker, kjent for enkle, sikre og smidige betalingsløsninger.

Med mer enn 2700 medarbeidere i hele 17 markeder, er Klarna løsningen for mer enn 200 000 bedrifter. Klarna tilbyr kortbetaling, faktura og delbetaling, og gir dermed kundene mulighet til å selv bestemme når og hvordan de ønsker å betale.

I 2014 slo vi oss sammen med SOFORT og dannet Klarna Group.

Følg saker fra Klarna

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Klarna på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Klarna

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom