YS

Rekordhøye strømpriser- YS advarer mot konsekvensene for lønnsoppgjøret og krever strakstiltak

Del

-De skyhøye strømprisene vi ser nå påfører våre medlemmer store ekstrautgifter. Hvis det ikke snarest iverksettes tiltak som reduserer disse utgiftene, vil det bli et svært vanskelig lønnsoppgjør til våren, advarer YS-leder Erik Kollerud.

YS-leder Erik Kollerud
YS-leder Erik Kollerud

YS-lederen peker på at strømprisene de siste månedene har vært så høye at levekostnadene har økt betraktelig for vanlige folk.

-Hvis prisene fortsetter på dette nivået gjennom vinteren, vil den samlede prisveksten bli langt høyere enn forventet. Det vil naturlig nok påvirke grunnlaget vi går inn i lønnsoppgjøret til våren med, sier han.

-Lønnsoppgjørene tar utgangspunkt i to ting: Hvor mye bedriftene tåler å gi i høyere lønn, og hvor mye levekostnadene øker for arbeidstakerne. I motsetning til prisøkning på andre varer og tjenester, gir ikke høyere strømpris økte inntekter for bedriftene som de kan bruke til å betale høyere lønn.

-Vi kan derfor komme i en svært vanskelig situasjon til våren der sjansen for et høyt konfliktnivå er stor.

Kollerud krever derfor at regjeringen gjennomfører tiltak som bremser veksten i strømprisene og reduserer utgiftene for husholdningene.

-Vi registrerer at en rekke partier på Stortinget har kommet med forslag som vil gi lavere strømutgifter for vanlige arbeidstakere. Vi forventer at regjeringen snarest mulig kommer tilbake med konkrete forslag med klar effekt, sier han. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

YS-leder Erik Kollerud
YS-leder Erik Kollerud
Last ned bilde

Om YS

YS
YS
Lakkegata 23
0187 Oslo

http://www.ys.no

YS er en partipolitisk uavhengig hovedorganisasjon. YS forhandler om lønns- og arbeidsvilkår på vegne av 226 000 medlemmer i våre 13 YS-forbund.

Følg pressemeldinger fra YS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra YS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra YS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom