Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT)

Regjeringen kaster bort tiden for arbeidsmarkedstiltak

Del

— Jeg er skuffet over at man i revidert nasjonalbudsjett ikke kom Stortinget i møte med en ordning om kontantstøtte for de som driver med arbeidsmarkedstiltak, sier Aud Marit Sollid, første nestleder i FLT.

I det reviderte budsjettet finner man verken nye tiltaksplasser for ordinære arbeidssøkere eller personer med nedsatt arbeidsevne.

— Vi opplever det som en dårlig unnskyldning når Statsminister Erna Solberg uttaler til NTB at «vi har det på listen» om krisetiltak som også favoriserer de viktige attføringsbedriftene i Norge, sier Aud Marit Sollid, første nestleder i Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT).

Krisetiltakene i det reviderte nasjonalbudsjettet omfatter ikke attføringsbedrifter som bidrar til at tusentalls mennesker kommer seg ut i arbeidslivet årlig heller enn å gå arbeidsledig.

Stortinget vedtok den 7.april en stor pakke med kontantstøtte til bedrifter som har mistet mye av sine inntekter. Men attføringsbedrifter og store deler av frivillig sektor var ikke med i det opprinnelige forslaget fra Regjeringen.

Stortinget ba derfor Regjeringen om å lage en kompensasjonsordning også for disse virksomhetene.

— Dette handler om å prioritere. Etter å ha bommet i første runde, forventet vi at Regjeringen skulle ta Stortingets vedtak til følge. Regjeringen må følge flertallet i Stortinget og ikke vente til etter sommeren, avslutter Sollid.

Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT) organiserer blant andre arbeidstakere innen Varig tilrettelagt arbeid (VTA).

Nøkkelord

Kontakter

Johan Martin Leikvoll
Politisk rådgiver
Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT)
Telefon: 971 62 806
E-post: jmle@flt.no

Frode Ersfjord
Kommunikasjonsrådgiver
Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT)
Telefon: 416 12 119
E-post: frode@flt.no

Bilder

Om Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT)

Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT)
Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT)
Hammersborggata 9
0181 Oslo

+47 23 06 10 29https://flt.no/

FLT organiserer arbeidstakere i funksjoner der ledelse og teknisk kompetanse er sentralt for å fremme verdiskaping.

FLT organiserer innen de fleste bransjer i privat sektor og statens vegvesen, i tillegg til studenter og selvstendig næringsdrivende. Sivilingeniører, ingeniører, teknikere, produksjonsledere, mellomledere, teamledere og tekniske funksjonærer er typiske medlemmer i FLT.

FLT er LO-tilknyttet.

Følg pressemeldinger fra Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom