Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT)

Krever flere tiltaksplasser

Del

Regjeringen foreslår 500 nye tiltaksplasser for Varig tilrettelagt arbeid i Statsbudsjettet.
– Dette er en forbedring, men vi trenger fortsatt flere plasser for denne sårbare gruppen, sier forbundsleder i FLT, Ulf Madsen.

Ulf Madsen, forbundsleder i FLT
Ulf Madsen, forbundsleder i FLT Frode Ersfjord

Et steg i riktig retning, men ikke nok
Det bevilges penger 500 flere plasser innen Varig tilrettelagt arbeid (VTA) i Regjeringens forslag til Statsbudsjett for 2024.
– Et steg på veien, men dette er langt fra nok, sier forbundsleder i FLT, Ulf Madsen. Det er allikevel et stykke fra målet om 1000 plasser hvert år. Det er fortsatt alt for mange som står i kø og venter på plass varig tilrettelagt arbeid.

– Når det ikke bevilges nok, blir det et etterslep på antall plasser, og det er ikke heldig, sier Madsen.

Regjeringen har selv dokumentert at minst 1.000 nye jobber må på plass hvert år. 8 av 10 personer mellom 18 og 25 år med utviklingshemning, står uten arbeid.

Utfordrer budsjettpartner SV

Når det gjelder Arbeidsforberedende trening (AFT), så er FLT glade for at tiltaksplassene fra Revidert statsbudsjett videreføres. Det er altså 238 millioner som går til arbeidsmarkedstiltak og personellressurser i NAV. Dette er et første steg i å få flere plasser, nå retter vi innsatsen inn mot å få flere tiltaksplasser, sier Madsen. 

– Budsjettet skal forhandles om, og jeg har forhåpninger til at SV ser at dette er en svært viktig sak for en gruppe som i denne tiden virkelig trenger et løft.

Regjeringen stadfester viktig prinsipp

Madsen er likevel glad for at det ikke lenger kuttes i tiltaksplasser når arbeidsledigheten er lav.

– Det er et prinsipp som nå blir stadfestet og som vi kjempet for, sier Madsen. Tiltakene er det behov for uavhengig av arbeidsmarkedet, sier han.

– Det er viktig for oss at tiltaksplassene kanaliseres til AFT, sier Madsen. Han etterlyser at politikerne vedtar en balanse mellom tilbudene i NAVs egenregi og plasser i tiltaksbedriftene. - Alle disse midlene skal ikke til NAV, sier Madsen. 

Nøkkelord

Kontakter

FLT organiserer arbeidstakere i funksjoner der ledelse og teknisk kompetanse er sentralt for å fremme verdiskaping. FLT organiserer innen de fleste bransjer i privat sektor og statens vegvesen, i tillegg til studenter og selvstendig næringsdrivende. Sivilingeniører, ingeniører, teknikere, produksjonsledere, mellomledere, teamledere og tekniske funksjonærer er typiske medlemmer i FLT. FLT er LO-tilknyttet.

Følg pressemeldinger fra Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT)

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT) på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye