Audi

Programvareoppgradering for Audi e-tron 55 quattro

Del

En ny programvare gjøres nå tilgjengelig for Audi e-tron 55 produsert fra midten av september 2018 til slutten av november 2019. Den kostnadsfrie oppdateringen gir blant annet økt utnyttelse av høyvoltbatteriet og inntil 20 km økt rekkevidde, noe som tilsvarer en økning på rundt fem prosent.

Da Audi lanserte e-tron Sportback mot slutten av 2019, rullet de samtidig ut en programvareoppdatering som økte rekkevidden for de etterfølgende modellene av Audi e-tron 55 quattro. Sammen med enkelte komponentendringer, var optimalisert programvare den viktigste faktoren bak den økte rekkevidden.

Nå er programvaren tilgjengelig også for tidligere produserte biler. Sammen med andre forbedringer, økes den utnyttbare kapasiteten til høyvoltbatteriet. Audi e-tron 55 quattro, av årsmodellene 2019 og 2020 produsert i det aktuelle tidsrommet, kan etter oppdateringen utnytte 86 kWh av batteriets totale kapasitet på 95 kWh.

- Kontinuerlig forbedring av modellene våre er ikke noe som bare kommer nye Audi-eiere til gode. Vi er glade for at de første Audi e-tron-eierne nå kan få bilene sine forbedret ytterligere med ny programvare neste gang de besøker et av våre merkeverksteder, sier Elin Sinervo, direktør for Audi Norge i Harald A. Møller AS.  

Programvareoppdateringen blir tilgjengelig for alle Audi e-tron 55-modeller som er bygget mellom midten av september 2018 (modellår 2019), og slutten av november 2019 (modellår 2020). Oppdateringen kan gjøres kostnadsfritt hos en Audi-forhandler i forbindelse med neste verkstedbesøk.  

Effektiv motorkontroll og bedre termisk regulering

I tillegg til batterikapasiteten, optimaliserer også den nye programvaren bruken av den fremre elmotoren. Under normale kjøreforhold er det den bakre motoren som står for fremdriften. For å øke effektiviteten, koples den fremre motoren nå nesten helt fra når den ikke er i bruk. Dette gjør det mulig å utnytte fordelene med en asynkronmotor mer effektivt: Fri rotasjon uten elektriske tap når motoren ikke har spenning. 

Oppdateringen gir også bedre termiske ytelser. Det avanserte og fleksible systemet med fire separate kretser, regulerer etter oppdateringen temperaturen til høyvoltkomponentene mer effektivt. Endringer i kontrollsystemet har gjort det mulig å redusere volumstrømmene i kjølekretsene, noe som reduserer energibruken. Dette kjølesystemet legger grunnlaget for rask DC-lading, langt batteriliv, og konsistente kjøreytelser også ved høye belastninger.

Stor hverdagsnytte gir strålende salgstall

Den første helelektriske modellen fra Audi er produsert i Brüssel siden slutten av 2018. Allerede i vår passerte salgstallene 100 000. Audi e-tron var Norges mest solgte bil i 2020, og til sammen er det nå registrert over 20.000 eksemplarer på norske skilter.

Suksessen internasjonalt bunner i stor grad i at dette er en elbil som fungerer som en fullverdig bil hverdagen. I tillegg til rommelige plassforhold og stor komfort, spiller rekkevidden til e-tron 55 quattro og e-tron 55 Sportback quattro en avgjørende rolle. Kombinasjonen med stor ladekapasitet gjør at modellen egner seg for langtur.

- Vi ser at Audi e-tron allerede fra lansering bidro til et begynnende gjennombrudd for fullelektriske biler også i Distrikts-Norge. Med Q4 e-tron i porteføljen vår ser vi nå at enda flere kan velge en ren elbil også utenfor storbyene, sier Sinervo.  

Ved langkjøring er det vesentlig at Audi e-tron også i praksis oppnår imponerende ladeytelser: Rekkevidden kan økes med 110 km på bare ca. 10 minutter, og e-tron 55 quattro kan nå 80 prosent kapasitet etter rundt en halvtimes lading.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Audi

Audi
Audi
Frysjaveien 31b
0883 Oslo

http://www.audi.no

Slagordet “Forspranget ligger i teknikken“ er en forpliktelse for merket Audi. Når du velger en Audi, velger du samtidig en bil som kan skreddersys dine individuelle behov.

Følg pressemeldinger fra Audi

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Audi på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Audi

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom