Statnett

Program for åpningen av NordLink 27. mai

Del

Erna Solberg og Angela Merkel står for den offisielle åpningen av strømkabelen NordLink via livesending fra Oslo og Berlin. Program og lenke til direktesendingen finner du her.

Åpningen finner sted i Oslo og Berlin i en samsending med gjester og offisiell markering av at den første strømforbindelsen mellom Norge og Tyskland settes i drift.

Program:

11.45-12.30 Åpningsarrangement, Oslo

  • Hilde Tonne, konsernsjef Statnett
  • Tina Bru, olje- og energiminister 
  • Markus Scheer, styremedlem KfW
  • Manon van Beek, konsernsjef TenneT 
  • Artistopptreden av Chris Holsten og Frida Ånnevik

12.30-13.00 Offisiell åpning av NordLink, Oslo - Berlin

Det blir høytidelig åpning av kabelforbindelsen av statsminister Erna Solberg, olje- og energiminister Tina Bru, Statnetts konsernsjef Hilde Tonne, Statnetts styreleder Jon Fredrik Baksaas, forbundskansler Angela Merkel, styremedlem i KfW Markus Scheer, konsernsjef i TenneT Manon van Beek, Tysklands nærings- og energiminister Peter Altmaier og ministerpresident i Schleswig-Holstein Daniel Günther.

Følg arrangementet live via vår nettside og klikk her for mer info om NordLink 

Pressetreff etter åpningsarrangementet

I etterkant av den digitale sendingen blir det pressetreff med statsminister Erna Solberg, olje- og energiminister Tina Bru og Statnetts konsernsjef Hilde Tonne. På grunn av smittevernhensyn er det et begrenset antall plasser tilgjengelig for deltagelse. Kontakt kommunikasjonsrådgiver Håkon Smith-Isaksen Holdhus for mer informasjon, e-post: hakon.holdhus@statnett.no, tlf: 906 83 887.

Nøkkelord

Kontakter

Pressekontakt: Håkon Holdhus
hakon.holdhus@statnett.no tlf: 906 83 887.

Bilder

Lenker

Om Statnett

Statnett
Statnett
Nydalen Allé 33
0485 Oslo

http://www.statnett.no

Statnett er systemansvarlig i det norske kraftsystemet. Dette innebærer å drifte om lag 11 000 km med høyspentlinjer og 150 stasjoner over hele landet. Driften overvåkes av en landsentral og to regionsentraler. Statnett har også ansvaret for forbindelser til Sverige, Finland, Russland, Danmark og Nederland.

Følg pressemeldinger fra Statnett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Statnett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statnett

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom