Stortinget

Priv til red: Nordlandsrepresentanter ønsker Kongen velkommen til Stortinget

Del

Når Hans Majestet Kongen med følge kommer til Stortingets åpning den 11. oktober, blir han ønsket velkommen av sju stortingsrepresentanter fra Nordland. Kongen skal følges så lenge han er i stortingsbygningen av disse utvalgte stortingsrepresentantene, som kalles en deputasjon.

HM Kongen ankommer Stortinget i 2019. Foto: Stortinget
HM Kongen ankommer Stortinget i 2019. Foto: Stortinget

I år er alle medlemmene i deputasjonen fra Nordland. Leder for deputasjonen er Bjørnar Selnes Skjæran (A), og de seks andre er Siv Mossleth (Sp), Bård Ludvig Thorheim (H), Mona Nilsen (A), Dagfinn Henrik Olsen (FrP), Wilfred Nordlund (Sp), og Øystein Mathisen (A).

I følge med Kongen kommer også Dronningen og Kronprinsen, og deputasjonen følger dem så lenge de er på Stortinget.

Deputasjonsoppdraget er en fin anledning til å vise Stortingetsårets mest høytidelige seremoni med en lokal vri. Ta kontakt med aktuelle stortingsrepresentanter for nærmere kommentarer om deputasjonen.

Stortinget tar bilder under åpningen. Disse kan fritt lastes ned og brukes mot kreditering, og de vil dere finne på Flickr

Kontakter

Bilder

HM Kongen ankommer Stortinget i 2019. Foto: Stortinget
HM Kongen ankommer Stortinget i 2019. Foto: Stortinget
Last ned bilde

Om Stortinget

Stortinget
Stortinget
Postboks 1700 Sentrum
0026 Oslo

23 31 30 50http://www.stortinget.no

Stortinget er Norges nasjonalforsamling. De viktigste oppgavene til Stortinget er å vedta lover, bestemme statens budsjett og kontrollere regjeringen.

Følg pressemeldinger fra Stortinget

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Stortinget på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stortinget

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom