NHO Mat og Drikke

Priv til red: NHO Mat og Drikkes årskonferanse 2019 – Maten og vi

Del

NHO Mat og Drikke inviterer media til NHO Mat og Drikkes årskonferanse – Maten og vi – 26. september 2019.

Sted: Vulkan Arena
Når: 26. september 2019 kl. 13:00-17:00
Påmelding for journalister: Send e-post til hg@nhomd.no

Konferansen vil bli streamet på NHO Mat og Drikkes nettsider og NHO Mat og Drikkes Facebookside.

På konferansen vil følgende spørsmål bli belyst:

 • Som verdenssamfunn står vi overfor mange og sammensatte utfordringer knyttet til mat. Hvordan står det egentlig til i Norge?
 • Kan naturgitte norske forhold gi oss fortrinn og bidra til å gjøre utfordringer om til muligheter for norsk mat- og drikkenæring?
 • Hvordan løser vi de bærekraft- og helseutfordringene vi står overfor samtidig som vi skaper vekst og verdi for bedriftene i næringen og samfunnet vårt?

Program og praktisk informasjon finner du her

Du møter:

 • José Rosero Moncayo, direktør for statistikkavdelingen i FNs organisasjon for ernæring og landbruk, FAO
 • Sylvi Listhaug, Eldre- og folkehelseminister
 • Michiel Kernkamp, nordic CEO i Nestlé
 • Håkon Mageli, konserndirektør kommunikasjon og corporate affairs i Orkla
 • Kristin Børresen, administrerende direktør i Graminor
 • Knut K. Heje, administrerende direktør i Mills
 • Geir Inge Stokke, konserndirektør Coop Norge
 • Petter Haas Brubakk, administrerende direktør i NHO Mat og Drikke

NHO Mat og Drikkes konjunkturbarometer for 2019 lanseres for første gang på konferansen.

Med det nye barometeret ønsker NHO Mat og Drikke å synliggjøre mat-, drikke- og bionæringens betydning for norsk verdiskaping og sysselsetting, og belyse nøkkeltallene og utviklingen for mat-, drikke- og bionæringen i siste tiårsperiode. Konjunkturbarometeret sammenlikner også utviklingen i mat-, drikke- og bionæringen med norsk industri samlet sett.

Journalister som melder seg på konferansen, vil motta en lenke til konjunkturbarometeret som vil være aktiv fra kl 08:00 på konferansedagen.

Journalister som ønsker å komme bes om å registrere seg på forhånd innen utgangen av tirsdag 24. september til hg@nhomd.no.

Kontakter

Lenker

Om NHO Mat og Drikke

NHO Mat og Drikke
NHO Mat og Drikke
Middelthuns gate 27
0368 Oslo

23 08 86 80http://www.nhomd.no

NHO Mat og Drikke er en medlemsstyrt og partipolitisk uavhengig arbeidsgiver- og næringspolitisk organisasjon for bedrifter i mat-, drikke- og bionæringen. Foreningen ble etablert i 2015 etter en sammenslåing av de to organisasjonene NHO Mat og Landbruk og tidligere NHO Mat og Drikke.

NHO Mat og Drikke organiserer mer enn 1.800 virksomheter over hele Norge. Medlemsbedriftene sysselsetter nærmere 40.000 ansatte og arbeider innenfor mat- og drikkeproduksjon, skogbruk og tjenesteyting. 

NHO Mat og Drikke ivaretar medlemsbedriftenes behov for forutsigbare og konkurransedyktige politiske rammevilkår overfor nasjonale politiske myndigheter og internasjonale organer som EU og WTO. I tillegg ivaretar NHO Mat og Drikke medlemsbedriftenes interesser i de årlige tarifforhandlingene og gjennom det løpende arbeidet med lokale forhandlinger, tvistebehandlinger, juridisk rådgivning, bistand i enkeltsaker og kompetanseutvikling.

Følg saker fra NHO Mat og Drikke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NHO Mat og Drikke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NHO Mat og Drikke

Fortsatt høy grensehandel: -Avgiftspolitikken sender forbrukerne til Sverige28.2.2020 08:58:31 CETPressemelding

Ferske tall fra SSB viser at nordmenn grensehandlet for 15,6 milliarder kroner i 2019. Samtidig melder 49 prosent av mat- og drikkebedriftene at de forventer å miste markedsandeler til grensehandelen de neste to årene. – Den omfattende grensehandelen viser at det rekordhøye norske avgiftsnivået sender forbrukerne til Sverige. Det bør lyse røde varsellamper hos regjeringen, sier Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom