Universitetet i Oslo

Pressekonferanse om kartlegging av mobbing og trakassering i universitets- og høgskolesektoren

Del

Torsdag 22. august presenteres resultatene fra kartleggingen av mobbing og trakassering i universitets- og høgskolesektoren. Forsknings- og høyere utdanningsminister og ledelsen i Universitets- og høgskolerådet kommenterer funnene.

Sted: Kunnskapsdepartementet, Kirkegata 18

Vær ute i god tid og ta med gyldig legitimasjon, og meld dere gjerne på i forkant.

Pressekonferansen sendes direkte (lenke under)

Program

  • Bakgrunn for kartleggingenFrank Reichert, tidligere rektor UiA
  • Presentasjon av den nasjonale kartleggingenMads Motrøen, Ipsos AS
  • Statsråden kommenterer funneneIselin Nybø, statsråd for forskning og høyere utdanning
  • UHR kommenterer funneneDag Rune Olsen, styreleder UHR

Etter presentasjonen og innleggene er det tid til intervjuer.

Lenke til påmelding og direktesending:

https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/pressekonferanse/id2665051/

Kontakter

Prosjektleder Dag Nordbø, Universitetet i Agder
Tlf. 982 13 006

Om Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo
Universitetet i Oslo
Problemveien 7
0316 OSLO

+47 22 85 50 50http://www.uio.no

Universitetet i Oslo er internasjonalt rangert som Norges fremste universitet, og har gitt og gir vesentlige bidrag til landets forskning, innovasjon og utdanning. Med 27 000 studenter og 6 000 tilsatte har UiO 8 fakultet, 2 museum og flere sentre. 

Følg saker fra Universitetet i Oslo

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Universitetet i Oslo på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Universitetet i Oslo

Utdeling av UiOs menneskerettighetspris 20192.12.2019 15:00:44 CETPresseinvitasjon

Torsdag 5.desember kl 18.00 mottar Seyran Ates UiOs menneskerettighetspris for 2019, under åpningsdagen for Oslo Peace Days. Fredag 6.desember holder prisvinneren sitt foredrag om menneskerettigheter. Seyran Ates er utdannet jurist. Hun er født i Istanbul, har tyrkisk mor og kurdisk far, og kom til Tyskland da hun var seks år gammel. Hun har gjennom en lang karriere jobbet for ytringsfriheten, menneskerettigheter og mot religiøse fordommer. Ates er spesialist i straffe- og familierett, og har blant annet arbeidet for å få på plass lovgivning i Tyskland som beskytter mot tvangsgifte. Hun har også skrevet en rekke bøker. Som jusstudent og rådgiver for tyrkiske kvinner ble hun på 80-tallet utsatt for et attentat, og fra 2006 til 2012 stengte hun advokatpraksisen på grunn av gjentatte dødstrusler. I 2017 etablerte hun den liberale Ibn Rushd-Goethe-moskeen i Berlin. Programmet for Oslo Peace Days Om UiOs menneskerettighetspris og Lisl og Leo Eitingers fond • Prisen deles ut årlig som en ane

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom