Virke

Presseinvitasjon: Virkes konjunkturseminar: EØS-motstanderne gjorde det skarpt i lokalvalget – men hva vil en EØS-utmelding bety for Norge?

Del

Virke inviterer til konjunkturseminar tirsdag 17/9 kl 10.00 hos Virke.

En av fire stemmer i kommunevalget gikk til partier som vil melde Norge ut av EØS: Sp, SV og Rødt.

80 prosent av norsk eksport går til EU, 65 prosent av eksporten fra fastlands-Norge. Men ikke bare det – mye av vår klima- og miljøpolitikk, våre høye standarder på en rekke områder baserer seg på vår deltakelse i det europeiske samarbeidet gjennom EØS-avtalen.

Virke har fått utarbeidet anslag på hva en «noxit» - en norsk brexit gjennom utmelding av EØS – faktisk kan koste oss. Det vil være alvorlig for norsk verdiskaping.

På tirsdagens seminar legger administrerende direktør Ivar Horneland Kristensen frem analysen av kostnadene en EØS-utmelding ville ført med seg.

Sjeføkonom Lars Haartveit presenterer en status for norsk økonomi, og resultater og prognoser for norsk handel. 

Tid: Tirsdag 17/9: 10.00-11.00

Sted: Virke, Henrik Ibsens gate 90, Oslo

Påmelding: Gi beskjed om du kommer på mail til martha.haukaas@virke.no 

Nøkkelord

Kontakter

Om Virke

Virke
Henrik Ibsens gate 90
0255 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

Virke er den ledende hovedorganisasjonen for handels- tjenestenæringen i Norge, og representerer over 21 000 virksomheter. Vi jobber for bedre rammevilkår for våre medlemmer, og et Norge som verdsetter og satser på de som driver virksomhet. 

Følg saker fra Virke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom