NBBL - Norske Boligbyggelag

Presseinvitasjon: Slik kan blokkbebyggelsen sette fart på det grønne skiftet

Del

Hvordan forløse det enorme klimapotensialet som finnes i blokkbebyggelsen? Det vil NBBL ha svar på når statssekretær Atle Hamar (V) møter stortingspolitikerne Lars Haltbrekken (SV) og Siri Gåsemyr Staalesen (Ap) til debatt 20. november.

Det å bo konsentrert og kunne dele på fellesgoder i blokk er en ressurseffektiv og klimavennlig boform. Gjennom energieffektivisering, kollektive energiløsninger og økt lokal energiproduksjon kan beboere i blokkbebyggelsen gi betydelige bidrag til det grønne skiftet. Samtidig møter det lokale klimaengasjementet mange hindre, og det er knyttet stor usikkerhet til hvordan framtidige endringer i strømprisene vil påvirke forbrukerne. Boligbyggelagene hjelper borettslag og sameier med nye energiløsninger, men vi kan hjelpe enda mer hvis staten tilrettelegger bedre og fjerner barrierer. Hvordan kan vi både gjøre grønn oppgradering enklere og skape større klimabevissthet i befolkningen? Dette er tema for NBBLs store boligpolitiske frokostmøte der vi i tillegg til regjerings- og stortingspolitikere har fått med oss Guro Hauge fra Zero og Hege Schøyen Dillner fra Grønn Byggallianse.

Tid: Onsdag 20. november kl. 08.30-10.00 – frokost serveres fra kl. 08.00.
Sted: Grand Hotel, Rococo-salen, Karl Johans gt. 31
Møtet er gratis. Påmelding og mer informasjon: https://www.nbbl.no/boligfrokost

Program

Møte- og debattleder: Hege Schøyen Dillner, leder for samfunnsrelasjoner, medlemmer og internasjonalt arbeid i Grønn Byggallianse

08.00 Frokost

08.30 Velkommen

08.35 Om «Proppene» når borettslag og sameier skal oppgradere, ved direktør for interessepolitikk og jus Henning Lauridsen, NBBL

08.45 Paneldebatt

Deltakere:
Statssekretær Atle Hamar i Klima- og miljødepartementet, (V)
Stortingsrepresentant Lars Haltbrekken, SV
Stortingsrepresentant Siri Gåsemyr Staalesen, Ap                       
Direktør for interessepolitikk og jus, Henning Lauridsen, NBBL

09.25 «Hvordan får vi til det grønne skiftet» ved fagansvarlig Guro Hauge, Zero

09.45 Avslutning

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om NBBL - Norske Boligbyggelag

NBBL - Norske Boligbyggelag
NBBL - Norske Boligbyggelag
PB 452 Sentrum
0104 Oslo

http://www.nbbl.no

Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL) er interesseorganisasjonen for boligbyggelag. 41 boligbyggelag er tilsluttet NBBL. Boligbyggelagene har 1.050.000 medlemmer og forvalter omlag 530.000 boliger i over 13.400 boligselskap over hele landet.

Følg saker fra NBBL - Norske Boligbyggelag

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NBBL - Norske Boligbyggelag på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NBBL - Norske Boligbyggelag

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom