Norske tog

Presseinvitasjon: Nye liggestoler på alle fjerntogstrekningene

Del

Norske tog ønsker å invitere redaksjonen til lansering av nye liggestoler som kommer på fjerntogstrekningene i Norge i 2022.

Liggestolene vil være et supplement til dagens sovevogner og vil gi de reisende et bedre nattogtilbud på Sørlandsbanen, Nordlandsbanen, Dovrebanen og Bergensbanen.

To typer liggestoler vil bli installert på fjerntogstrekningene, og vil bli produsert i henholdsvis Tsjekkia (Borcad) og i Norge (Georg Eknes Industrier as).

Samferdselsminister Knut Arild Hareide møter den norske leverandøren og tester ut liggestolen som dette selskapet skal levere til Bergensbanen. Øystein Risan, leder for Norske tog, vil også være til stede.

De nye liggestolene vil bli tilbudt reisene på Sørlandsbanen, der Go-Ahead er operatør, allerede i februar/mars neste år. I løpet av sommeren 2022 vil også tog på Nordlandsbanen og Dovrebanen, som trafikkeres av SJ Norge, få installert liggestoler. Høsten 2022 installeres nye liggestoler også på Bergensbanen.

Sted:                              Bergen togstasjon, spor 2

Dato:                              2. september

Tidspunkt:                     kl.1400-1430

Kontakter

Anne Flæte
Kommunikasjonsrådgiver
E-post: af@zynk
Telefon: 93256295

Om Norske tog

Norske tog
Norske tog
Drammensveien 35
0271 Oslo

+47 412 62 664http://www.norsketog.no
Norske tog er et ledende fagmiljø innen innkjøp, tilpasning og forvaltning av jernbanekjøretøy. Vi følger den teknologiske utviklingen, kjenner den internasjonale bransjen og har spisskompetanse på norske forhold.

Vår virksomhet er å anskaffe, eie og forvalte togmateriell, for persontogtransport med tog i Norge. Vårt togmateriell skal leies ut på like vilkår til operatørene som drifter de ulike trafikkpakkene.

Norske tog AS er heleid av staten ved Samferdselsdepartementet, som vi også har en rådgiverfunksjon overfor. Selskapet er et kategori 3-selskap, som innebærer at staten har en sektorpolitisk begrunnelse for eierskapet.

Følg pressemeldinger fra Norske tog

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norske tog på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norske tog