SJ Norge

Presseinvitasjon: Norgeslansering av nye bimodale tog

Del

SJ Norge ønsker med dette å invitere Redaksjonen til norgeslanseringen av nye bimodale togene som skal trafikkere Trønder- og Rørosbanen.

De første bimodale togene fra Stadler har ankommet Norge, og klargjøres i disse dager for trafikk på Trønderbanen mellom Ler / Melhus – Steinkjer. Togene starter i ordinær drift allerede fra oktober i år og i løpet av 2022 skal alle 14 togsett være i trafikk. 

– Vi er utrolig glade for at de nye togene nå er ankommet Norge, og vi gleder oss til å sette de i trafikk, sier konstituert administrerende direktør i SJ Norge, Lena Angela Nesteby.

Sted:                              Trondheim Sentralstasjon, spor 2 

Dato:                              31. august 

Tidspunkt:                      kl.10:00-10:30 

Samferdselsminister Knut Arild Hareide reiser med det nye bimodale toget fra Trondheim S til Hell stasjon presis kl. 10.30. Pressen inviteres til å være med på denne togturen.

For ytterligere informasjon om arrangementet og påmelding til togtur, kontakt Hilde Lyng på e-post: hilde.lyng@sj.no eller telefon: 916 72 135 innen 30. august. Påmeldingen må inneholde navn og telefonnummer.

De bimodale togene, som omtales som type 76, er de første av sitt slag i Norge. Denne togtypen er konstruert som et elektrisk tog, men har mulighet til å bytte fra elektrisk til dieseldrift når de trafikkerer ikke-elektrifiserte strekninger. Togene vil gi våre kunder en helt ny togopplevelse og er en stor forbedring sammenlignet med togtypen som benyttes i dag.

Togene har kapasitet til nesten dobbelt så mange passasjerer som dagens tog. Type 76 er moderne tog som både har god plass, samt at de oppfyller kravene til universell utforming. De reisende vil oppleve at det er mindre støy fra togene, samt plass til flere sykler og bagasje. 

Om SJ Norge

SJ Norge
SJ Norge
Jernbanetorget 1
0154 Oslo Oslo

https://www.sj.no

Om SJ NORGE // NORD        

SJ er et svensk, statlig eid og kundefokusert selskap, som i mer enn 160 år har tilbudt togreiser og kundeopplevelser i egen regi og i samarbeid med andre. Vi er den største togoperatøren i Norden og den eneste som driver togtrafikk mellom Skandinavias tre hovedsteder. Hver dag reiser rundt 150.000 kunder med noen av våre 120 togavganger fra våre 291 stasjoner.

Etter anbudsrunde, i regi av Jernbanedirektoratet, ble SJ Norge i juni 2019 tildelt Trafikkpakke 2, Nord. SJ Norge startet trafikken ett år senere, 8. juni 2020. 

Alle strekningene spiller en viktig rolle i det norske samfunnet og i mange nordmenns liv. Trafikkpakken er spredt over et stort geografisk område og inneholder, i tillegg til Dovre- og Nordlandsbanen, fem andre togstrekninger – Raumabanen, Rørosbanen og Meråkerbanen.

Dette innbefatter blant annet togtilbudene som er kjent som Trønderbanen ( Steinkjer – Trondheim- Røros / Oppdal) og Saltenpendelen ( Rognan – Bodø). Togtilbudet markedsføres under navnet SJ NORD.

Følg pressemeldinger fra SJ Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra SJ Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra SJ Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom