Fellesorganisasjonen

Presseinvitasjon: Leo Ajkic gir råd til "hjelpere" på LO-forbunds fagkonferanse

Del

NRK-profilen skal snakke om hvordan fagfolk kan gi stemme til "de svake" i samfunnet, under landets største fagkonferanse for barnevernspedagoger, sosionomer, vernepleier og velferdsvitere.

 Ajkic har siden 2007 vært en nyskapende, uredd og engasjert mediepersonlighet med et brennende samfunnsengasjement. Onsdag 14. november vil han utfordre deltakerne under FO-dagene med sin utradisjonelle tilnærming til de store og små spørsmålene i livet.

FO-dagene arrangeres 14-16. november på Sundvolden i Buskerud, om lag en halvtimes kjøretur utenfor Oslo. Arrangementet byr på rundt 40 spennende innledere fra inn- og utland – ulike organisasjoner og felt, i regi av Fellesorganisasjonen (FO).

FO er fag- og profesjonsforbund for nesten 29.000 barnevernspedagoger, sosionomer, vernepleiere og velferdsvitere. 

Det er ventet om lag 250 deltakere som jobber i ulike deler av velferdstjenesten, som blant annet barnevernet, sosialtjenesten (NAV), tjenesten til utviklingshemmede og rusomsorgen. 

- Gode tjenester skapes av gode fagfolk. Våre medlemmer er sentrale aktører i velferds-Norge, sier FO-leder Mimmi Kvisvik. 

Hele programmet kan leses her.

Les mer og foredragsholderne her. 

FOs politiske ledelse bidrar gjerne med intervju.
Vil du delta, har spørsmål, eller ønsker å intervjue noen under arrangementet? 

Ta kontakt med FOs kommmunikasjonsrådgiver Tove Bø.

Mobil: 97 09 55 99
Epost: tove@fo.no 

Vel møtt!

Under følger noen tips til hva FO-dagene 2018 byr på: 

Tjenester til utviklingshemmede:

Forfatter Olaug Nilssen snakker om hennes siste bok: Tung tids tale – en historie om å være foreldre til et autistisk barn.

Førsteamanuensis Line Melbøe belyser levekår blant personer med utviklingshemning i samiske områder sammen med flere andre forskere ved Universitetet i Tromsø og Jørn Arve Vold spør om vernepleiere har en rolle i eldreomsorgen.

«Slik vil jeg ha det!» er Norges første forskningsprosjekt hvor personer med utviklingshemning er aktivt involvert som medforskere i alle delene av forskningsprosessen. Flere av forskerne forteller om suksessfaktorer og utfordringene med et slikt prosjekt.

Sosialt arbeid: 

Arne Grønningsæter snakker om utfordringer for sosialarbeiderutdanningene. Dette følges opp av paneldebatt med samme tema.

I tillegg kommer sosionom Katrina Bjørnbakk og klinisk vernepleier Britt Laurendz med et praktisk eksempel på innbyggerorienterte velferdstjenester.

Barnevern:

Seksuelle overgrep mot barn på internett - om de fornærmede og gjerningspersonenes metoder belyses av politioverbetjent Hanne Andreassen som jobber ved Seksjon for seksuallovbrudd i Kripos.

Hvorfor begår ungdom seksuelle overgrep - hvem er de, hva trenger de og hva gjør vi? Det skal Marit Bergh og Kjell Erik Aune fra Statens barnehus i Oslo fortelle om. 

Tor Erik Rønne prosjektleder for «Jasska: Trygg, - endrings- og utviklingsarbeid i tilknytning til "Tysfjordsakene" forteller hvordan de jobbet for å skape trygghet, samarbeid og åpenhet i arbeid mot omsorgssvikt, vold i nære relasjoner og seksuelle overgrep, etter overgrepene i Tysfjord.

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Fellesorganisasjonen

Fellesorganisasjonen
Fellesorganisasjonen
Mariboesgate 13
0506 Oslo

02380http://www.fo.no

Fellesorganisasjonen (FO) er fag- og profesjonsforbund for om lag 29.000 barnevernspedagoger, sosionomer, vernepleiere, velferdsvitere og studenter. FO er ett av medlemsforbundene i Landsorganisasjonen (LO).


 

Følg saker fra Fellesorganisasjonen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fellesorganisasjonen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Fellesorganisasjonen

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom