Presseinvitasjon: Digitalt seminar om nye arter og løsninger i havbruk
Lavtrofiske arter befinner seg nederst i næringskjeden. I havbruket kan de tilføre en rekke miljømessige og kommersielle gevinster: Fra gjenvinning av næringstoffer og oppsirkulering av avfall, til mer effektiv produksjon av mat, fôr og biomasse. I tillegg kan de tilby økosystemtjenester som karbonbinding og miljørestaurering.
Slike løsninger utgjør et betydelig mulighetsrom for å fremtidssikre havbruket mot 2030.
Digitalt seminar i regi av Nofima og Bellona
25. august inviterer Nofima og Bellona til digitalt seminar. Tema er muligheter og realiteter når det gjelder oppdrett av lavtrofiske arter som tang og tare, kråkeboller og sekkedyr.
Dato og tid: Onsdag 25. august kl 13:00-14:50
Program og påmelding: https://nofima.no/aktivitet/webinar-lavtrofiske-losninger-aqua-nor-2021/
Nettseminaret foregår på engelskog varer i ca. to timer. Velkommen!
Nøkkelord
Kontakter
Emil BremnesKommunikasjonsrådgiver
Tel:+47 478 81 719emil.bremnes@nofima.noBilder
Lenker
Om Nofima
Nofima er et ledende næringsrettet forskningsinstitutt som driver forskning og utvikling for akvakulturnæringen, fiskerinæringen og matindustrien.
Vi leverer internasjonalt anerkjent forskning og løsninger som gir næringslivet konkurransefortrinn langs hele verdikjeden.
Nofima AS har hovedkontor i Tromsø, og forskningsvirksomhet i Bergen, Stavanger, Sunndalsøra, Tromsø og på Ås.
Instituttet ble etablert 1. januar 2008 og har om lag 390 ansatte
Følg pressemeldinger fra Nofima
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nofima på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Nofima
Studerte følelser for sjømat24.4.2024 07:00:00 CEST | Pressemelding
Pris har noe å si. Tilgang på gode oppskrifter like så. Forbilder og inspirasjon er også viktig. Men hva med følelser for sjømat? Kan emosjoner ha noe å si for forbruket av sjømat blant unge i Norge?
Nytt torskeprodukt reduserer klimaavtrykket11.4.2024 07:00:00 CEST | Pressemelding
Når torsken pakkes i Vesterålen i ny emballasje, sparer det klimaet. Nye produkter får ned klimagassutslippene med 30 prosent.
Solbærtoddy – perfekt til påsketuren28.3.2024 07:00:00 CET | Pressemelding
En varm kopp solbærtoddy gjør godt, uansett om du tilbringer påsken med skiturer i fjellheimen, fotturer i byen, skogen eller langs kysten. Det er det flere grunner til.
Nå skal også torskens sæd bli til godsaker6.3.2024 08:05:16 CET | Pressemelding
Kan spermien til torsken brukes til noe annet enn å lage nye «torskebabyer»? Å jada! Den kan ved hjelp av moderne utvinningsmetoder bli til nye, verdifulle produkter som olje og proteinpulver – som igjen kan bli til både mat og skjønnhetsprodukter.
Fungerer ferskfiskordningen?6.2.2024 07:00:00 CET | Pressemelding
Fungerer ordningen med kvotebonus for å strekke torskesesongen lenger ut over året? Nofima har på oppdrag fra Nærings- og fiskeridepartementet evaluert ferskfiskordningen ut fra vurderinger om økonomisk, miljømessig og sosial bærekraft.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom