NorSIS

Presseinvitasjon: Åpning av Nasjonal sikkerhetsmåned - «En trygg digital hverdag»

Del

Samtidig som 1 av 5 nordmenn har blitt mer bekymret for sin egen sikkerhet på nett det siste året, mener like mange at det er lite eller svært lite sannsynlig at dataangrep vil ramme deres arbeidsplass.

Det er ikke lenger snakk om «hvis», men når et dataangrep som løsepengevirus, kontokapring, ondsinnede e-poster eller svindelforsøk vil ramme oss – på jobb eller hjemme.

I oktober koordinerer NorSIS for 11. gang den internasjonale sikkerhetskampanjen «Nasjonal sikkerhetsmåned» i Norge. Årets tema er «En trygg digital hverdag».

På vegne av Justis- og beredskapsdepartementet ønsker vi å skape stort engasjement rundt digital sikkerhet for å gi norske virksomheter og befolkningen for øvrig en tryggere digital hverdag.

Den offisielle åpningen av informasjonssikkerhetskampanjen foretas av justis- og beredskapsminister Monica Mæland, og markeres med et halvdagsseminar hos Kripos i Oslo.

Her blir det spennende og aktuelle innlegg fra noen av de mest sentrale aktørene innenfor det norske informasjonssikkerhetsfeltet:

  • NSM, Kripos, Telenor og Posten bidrar med aktuell innsikt fra deres ståsteder.
  • NorSIS presenterer ferske tall og innsikt fra hjelpetjenesten slettmeg.no.

I etterkant av innleggene legges det til rette for intervjuer av innledere.

Arrangør: NorSIS

Når: Mandag 27. september klokken 09:00-12:00

Hvor: Kripos, Nils Hansens vei 25, 0667 Oslo

Påmelding: Av smittevernhensyn er det per i dag kun tillatt med 50 personer i Kripos lokaler. Dersom du ønsker å være fysisk til stede på arrangementet, ber vi om at du kontakter prosjektleder Karoline Tømte på karoline@norsis.no/ 924 83 897, innen 23.september.

Live-streaming av arrangementet:Arrangementet strømmes på YouTube: 

https://www.youtube.com/watch?v=DrTjgWXedh8

Faglige innlegg:

  • Offisiell åpning av Nasjonal sikkerhetsmåned 2021 – Monica Mæland, Justis- og beredskapsminister
  • «Digital risiko – et taktskifte innen cybersikkerhet» – Bente Hoff avdelingsdirektør og leder av Nasjonalt cybersikkerhetssenter i NSM.
  • “Your network has been breached and all data is encrypted” – erfaringer fra et datainnbrudd – Anders Brunland, IT-direktør i GK
  • “Posten skal frem – også med sikkerhetsbudskap” – Tore Orderløkken, CISO Posten Norge
  • “Digital førstehjelp gjennom slettmeg.no” – Hans-Marius Tessem, leder av slettmeg.no
  • “Slik angriper de”- om å stanse og håndtere svindel i Telenors nett – Are Myklebust, leder Fraud & Crime Telenor Norge AS
  • “Om forebygging, håndtering og etterforskning av datakriminalitet” – Olav Skard, leder for Nasjonalt cyberkrimsenter NC3 i Kripos

Konferansier for dagen er Lars-Henrik Gundersen, Administrerende direktør i NorSIS.

Mer informasjon her: https://norsis.no/markerer-apningen-av-nasjonal-sikkerhetsmaned-med-gratis-fagseminar/

Kontakter

Bilder

Om NorSIS

NorSIS
NorSIS
Studievegen 2
2815 Gjøvik

+47 40 00 58 99http://www.norsis.no

Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) er en uavhengig organisasjon som arbeider for økt kunnskap om og forståelse for informasjonssikkerhet. Organisasjonen er delfinansiert av Justis- og beredskapsdepartementet, og er en del av regjeringens satsning på informasjonssikkerhet.

Formålet til NorSIS er å skape en trygg digital hverdag, gjennom at informasjonssikkerhet blir en naturlig del av målgruppenes hverdag. Dette oppnår vi gjennom bevisstgjøring om trusler og sårbarheter, opplysning om konkrete tiltak og påvirkning til gode holdninger. Senterets definerte hovedmålgruppe er befolkningen og norske virksomheter. Aktiviteten er særlig rettet mot små og mellomstore private virksomheter, så vel som den enkelte innbygger.

Følg pressemeldinger fra NorSIS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NorSIS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NorSIS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom