Stortinget

Praktisk informasjon til mediene i forbindelse med Stortingets høytidelige åpning 11. oktober

Del

Mandag 11. oktober klokka 13 er det høytidelig åpning av det 166. storting. Presse som ønsker å dekke åpningen må akkreditere seg.

Stortingets høytidelige åpning i 2020. Foto: Stortinget.
Stortingets høytidelige åpning i 2020. Foto: Stortinget.

Den høytidelige åpningen av Stortinget foretas av Hans Majestet Kong Harald. Seremonien i Stortinget har tradisjoner tilbake til Grunnloven av 1814.

Hans Majestet Kongen åpner Stortinget med en tale, trontalen. Den beskriver hovedlinjene i regjeringens arbeidsprogram og politikk for det kommende året. Etter trontalen leses meldingen om rikets tilstand opp av et medlem av regjeringen. Deretter holder stortingspresidenten tale før det hele avsluttes med at alle synger første vers av «Ja, vi elsker».

Det skal ikke foregå drøftelser i Stortinget så lenge Hans Majestet Kongen er til stede. Derfor venter stortingspresidenten med å foreslå hvordan trontalen skal behandles, til etter at Hans Majestet Kongen har forlatt stortingsbygningen.

Praktisk informasjon til mediene

Adgang

Alle journalister og fotografer som ønsker å dekke Stortingets høytidelige åpning må akkreditere seg via dette akkrediteringsskjemaet dersom de ikke er medlemmer av Stortingets presselosje. Dette gjelder for hele dagen.

Også journalister som er medlemmer av Stortingets presselosje må fylle inn skjemaet dersom de ønsker å fotografere fra galleriet eller Løvebakken.

Akkrediteringsfristen er torsdag 7. oktober kl. 18.00. Fristen er endelig.

Vi ber mediene, også medlemmer av presselosjen, om å bruke inngangen fra Akersgata. Alle som skal dekke fra angitte posisjoner og de som ikke er medlemmer av presselosjen blir fulgt inn.

Siste frist for oppmøte i Akersgata er kl. 12.20. Alle må identifisere seg ved oppmøte. Vi anmoder om pent antrekk.

Fotomuligheter

1. Løvebakken: Adgang innenfor anviste plasser. Alle som skal være på Løvebakken må være på plass til kl. 12.00.

2. Galleriet: Gi beskjed ved akkreditering dersom dette er ønskelig. Alle som skal stå på galleriet blir fulgt opp og får egne kort som må bæres synlig.

3. Utenbyspresse på galleriet. Gi beskjed ved akkreditering dersom dette er ønskelig. Alle som skal på utenbyspresse på galleriet blir fulgt opp og får egne kort som må bæres synlig.

Videofotografer må bruke trådløst utstyr. I presselosjen er det vanlig adgang for skrivende presse.

Bilder tatt av Stortingets fotografer legges ut på Flickr til fri benyttelse mot kreditering.

TV-signaler

Stortinget sørger for TV-signaler via Stortingets kommunikasjonsknutepunkt, til fri disposisjon for alle medier. Det blir filmet fra Løvebakken, resepsjonen, vandrehallen og galleriet, i tillegg til stortingssalen. TV-sendingen leveres uten tekst og kommentarer.

Kontaktperson for TV-produksjonen: Thomas Andresen, 41 51 92 62.

TV-sendingen vil også være tilgjengelig på Stortingets nett-TV. Nett-TV kan videreformidles av alle medier etter avtale om opprettelse av publiseringspunkt.
Mer informasjon om videreformidling av nett-TV.

Kontaktperson for nett-TV: Bjørn Holta, 97 15 80 40.

Under møtet i stortingssalen må det kun benyttes lydløst utstyr. Mobiltelefoner er ikke tillatt. Det er ikke mulig å forlate salen under møtet.

Nøkkelord

Kontakter

Pressevakt(Vennligst ring, ikke send sms.)

Pressevakt for pressehenvendelser til Stortingets presidentskap, direktør og øvrig administrativ ledelse.

Tel:+47 920 10 681

Bilder

Stortingets høytidelige åpning i 2020. Foto: Stortinget.
Stortingets høytidelige åpning i 2020. Foto: Stortinget.
Last ned bilde

Om Stortinget

Stortinget
Stortinget
Postboks 1700 Sentrum
0026 Oslo

23 31 30 50http://www.stortinget.no

Stortinget er Norges nasjonalforsamling. De viktigste oppgavene til Stortinget er å vedta lover, bestemme statens budsjett og kontrollere regjeringen.

Følg pressemeldinger fra Stortinget

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Stortinget på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stortinget

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom