Stiftelsen Norsk Mat

Pinnekjøtt fra Garden Oppheim hedret for unik smak

Del
Stor stas for lokamatprodusent Renate Søndrål fra Garden Oppheim i Hallingdalen da kjøkkensjef på Kulinarisk Akademi, Kristoffer Westvik Lofnes, overrakte plakett som synlig bevis for at deres pinnekjøtt er i Norgestoppen. Og dermed er kvalifisert for Spesialitet, merkeordningen for lokalmat særklasse.
To typer pinnekjøtt fra Garden Oppheim fikk tildelt Spesialitet, merkeordning for lokalmat i særklasse. Fra venstre: Nina Sundqvist, adm. dir Stiftelsen Norsk Mat, Renate Søndrål fra Garden Oppheim, og kjøkkensjef på Kulinarisk Akademi Kristoffer Westvik Lofnes. Foto: Stiftelsen Norsk Mat/Anne Mette Johnsen
To typer pinnekjøtt fra Garden Oppheim fikk tildelt Spesialitet, merkeordning for lokalmat i særklasse. Fra venstre: Nina Sundqvist, adm. dir Stiftelsen Norsk Mat, Renate Søndrål fra Garden Oppheim, og kjøkkensjef på Kulinarisk Akademi Kristoffer Westvik Lofnes. Foto: Stiftelsen Norsk Mat/Anne Mette Johnsen

Garden Oppheim lager pinnekjøtt av lam hovedsaklig fra egen besetning.
Lammene beiter ved foten Hallingskarvet og alle trinn i foredlingsprosessen foregår på gården i en tømmerlåve fra 1800-tallet. Produsenter er Renate og Sjur Søndrål.

Onsdag 27.10.2021 var flere av Norge beste lokalmat- og drikkeprodusenter samlet til faglig påfyll hos Kulinarisk Akademi i regi av Stiftelsen Norsk Mat. Det var under dette arrangementet at kjøkkensjef på Kulinarisk Akademi, Kristoffer Westvik Lofnes, sto for den offisielle tildelingen av Spesialitet, merkeordningen for lokalmat i særklasse, til røkt og urøykt pinnekjøtt fra Garden Oppheim.

 - Dette er kjøttrikt pinnekjøtt, det er pent skjært og har en god fordeling av de ulike stykningsdelene i pakken. Kjøttet har en ren delikat smak av lam med en fin fettbalanse.  Pinnekjøtt fra Garden Oppheim er et produkt i særklasse i sin kategori, sa kjøkkensjef på Kulinarisk Akademi, Kristoffer Westvik Lofnes, under tildelingen. 

- Det unike med vårt produkt er at vi gjør alt på vår egen gård med våre egne hender. Produksjonen har mye enkelt utstyr. Vi tørrsalter og tørker pinnekjøttet i frisk fjellluft, sier Renate Søndrål fra Garden Oppheim. - Vi syns det er veldig stas å få Spesialitet på pinnekjøttet vårt, det betyr at noen andre har vurdert og kvalitetssikret det. Vi håper det vil øke salg og oss som en kvalitetsmerkevare i markedet, avslutter Søndrål.

Utvalgt av fagjury

Merkeordningen “Spesialitet” er en offisiell merkeordning som viser forbrukeren veien til god lokal mat og drikke. Merkeordningen skal fremme mangfoldet av lokalmat- og drikke i Norge, og ordningen forvaltes av Stiftelsen Norsk Mat.

Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury, som gjør en grundig vurdering av kvalitet og smak. Produkter som blir tildelt dette merket skal være produsert i Norge, laget av lokale og norske råvarer, gjerne også basert på lokale oppskrifter. De skal også være blant de aller beste i sin kategori.

Les mer om fagjuryen og Spesialitet

Nøkkelord

Kontakter

Marit StrandFagsjef

Marit har ansvaret for merkeordningen Spesialitet. Hun har ansvaret for søknadsbehandling og godkjenningsprosessen sammen med fagjuryen.

Tel:+ 47 926 14 992marit.strand@norskmat.no

Bilder

To typer pinnekjøtt fra Garden Oppheim fikk tildelt Spesialitet, merkeordning for lokalmat i særklasse. Fra venstre: Nina Sundqvist, adm. dir Stiftelsen Norsk Mat, Renate Søndrål fra Garden Oppheim, og kjøkkensjef på Kulinarisk Akademi Kristoffer Westvik Lofnes. Foto: Stiftelsen Norsk Mat/Anne Mette Johnsen
To typer pinnekjøtt fra Garden Oppheim fikk tildelt Spesialitet, merkeordning for lokalmat i særklasse. Fra venstre: Nina Sundqvist, adm. dir Stiftelsen Norsk Mat, Renate Søndrål fra Garden Oppheim, og kjøkkensjef på Kulinarisk Akademi Kristoffer Westvik Lofnes. Foto: Stiftelsen Norsk Mat/Anne Mette Johnsen
Last ned bilde
Urøykt og røykt Pinnekjøt frå Garden Oppheim har fått Spesialitet, merket for unik smak. Foto: Lisa Westgård
Urøykt og røykt Pinnekjøt frå Garden Oppheim har fått Spesialitet, merket for unik smak. Foto: Lisa Westgård
Last ned bilde
Pinnekjøtt fra Garden Oppheim servert  som aperitiff lagd av Kulinarisk Akademi. Foto: Stiftelsen Norsk Mat
Pinnekjøtt fra Garden Oppheim servert som aperitiff lagd av Kulinarisk Akademi. Foto: Stiftelsen Norsk Mat
Last ned bilde

Lenker

Om Stiftelsen Norsk Mat

Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat
Tollbugt. 32
0157 Oslo

24 14 83 00http://www.stiftelsennorskmat.no

Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter. 

Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.

Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye