Stiftelsen Norsk Mat

Garnvik Røkeri hedret med Spesialitet-merket for fjerde gang

Del

Under åpningen av Norway Seafood Festival 2025 i Trondheim ble Garnvik Røkeri tildelt Spesialitet – merket for lokalmat i særklasse – for sitt produkt «Røkt ørret». 

F.v. konstituert administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat, Anne Mette Jonsen, Ann Harriet Antonsen fra Garnvik AS og statssekretær Kristina Hansen, Fiskeri- og havdepartementet.
F.v. konstituert administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat, Anne Mette Jonsen, Ann Harriet Antonsen fra Garnvik AS og statssekretær Kristina Hansen, Fiskeri- og havdepartementet. Oi! Trøndersk Mat og Drikke AS/Albertine L. Vestvik

Imponerende kontinuitet i kvalitet og håndverk

Dette er fjerde gang Frøya-bedriften mottar det offisielle kvalitetsmerket, og det vitner om en imponerende kontinuitet i kvalitet og håndverk.

– Det er en liten bragd at dette er fjerde gangen Garnvik Røkeri mottar Spesialitet-merket. Det sier mye om den høye kvaliteten og det stolte håndverket som ligger bak, sa statssekretær Kristina Hansen i Fiskeri- og havdepartementet, da hun delte ut merket under festivalåpningen på Norway Seafood Festival 2025 i Trondheim.

Garnvik Røkeri har vokst til å bli en anerkjent aktør innen foredling av sjømat, uten å kompromisse på kvalitet. Kombinasjonen av gamle tradisjoner og moderne krav har resultert i prisbelønte produkter som skiller seg ut.

Fagjuryen roser det prisvinnende produktet for sin farge og tekstur, samt en utsøkt smaksbalanse mellom det røkte og det salte – med tydelig råvarepreg. «Røkt ørret» beskrives som et produkt i særklasse i sin kategori.

Sjømat er også lokalmat

– Sjømat er også lokalmat, og vi er svært stolte over at statssekretæren i Fiskeri- og havdepartementet delte ut heder og ære til en av de lokale heltene i Garnvik, uttalte konstituert administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat, Anne Mette Jonsen.

Spesialitet-merket tildeles produkter som utmerker seg gjennom smak, kvalitet og håndverk. At Garnvik Røkeri nå har fått merket fire ganger, bekrefter den solide kompetansen og det langsiktige arbeidet bak produktene.

Nøkkelord

Kontakter

Marit StrandFagsjef

Marit har ansvaret for merkeordningen Spesialitet. Hun har ansvaret for søknadsbehandling og godkjenningsprosessen sammen med fagjuryen.

Tel:+ 47 926 14 992marit.strand@norskmat.no

Bilder

Ann Harriet Antonsen fra Garnvik AS under tildelingen av Spesialitet på under åpningen av Norway Seafood Festival 2025.
Ann Harriet Antonsen fra Garnvik AS under tildelingen av Spesialitet på under åpningen av Norway Seafood Festival 2025.
Oi! Trøndersk Mat og Drikke AS/Albertine L. Vestvik
Last ned bilde

Om oss

Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter. 

Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystem i landbruket.

Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye