Garnvik Røkeri hedret med Spesialitet-merket for fjerde gang
Under åpningen av Norway Seafood Festival 2025 i Trondheim ble Garnvik Røkeri tildelt Spesialitet – merket for lokalmat i særklasse – for sitt produkt «Røkt ørret».

Imponerende kontinuitet i kvalitet og håndverk
Dette er fjerde gang Frøya-bedriften mottar det offisielle kvalitetsmerket, og det vitner om en imponerende kontinuitet i kvalitet og håndverk.
– Det er en liten bragd at dette er fjerde gangen Garnvik Røkeri mottar Spesialitet-merket. Det sier mye om den høye kvaliteten og det stolte håndverket som ligger bak, sa statssekretær Kristina Hansen i Fiskeri- og havdepartementet, da hun delte ut merket under festivalåpningen på Norway Seafood Festival 2025 i Trondheim.
Garnvik Røkeri har vokst til å bli en anerkjent aktør innen foredling av sjømat, uten å kompromisse på kvalitet. Kombinasjonen av gamle tradisjoner og moderne krav har resultert i prisbelønte produkter som skiller seg ut.
Fagjuryen roser det prisvinnende produktet for sin farge og tekstur, samt en utsøkt smaksbalanse mellom det røkte og det salte – med tydelig råvarepreg. «Røkt ørret» beskrives som et produkt i særklasse i sin kategori.
Sjømat er også lokalmat
– Sjømat er også lokalmat, og vi er svært stolte over at statssekretæren i Fiskeri- og havdepartementet delte ut heder og ære til en av de lokale heltene i Garnvik, uttalte konstituert administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat, Anne Mette Jonsen.
Spesialitet-merket tildeles produkter som utmerker seg gjennom smak, kvalitet og håndverk. At Garnvik Røkeri nå har fått merket fire ganger, bekrefter den solide kompetansen og det langsiktige arbeidet bak produktene.
Nøkkelord
Kontakter
Anne Mette JohnsenKonstituert administrerende direktørStiftelsen Norsk Mat
Tel:+47 909 61 602anne.mette.johnsen@norskmat.noMarit StrandFagsjef
Marit har ansvaret for merkeordningen Spesialitet. Hun har ansvaret for søknadsbehandling og godkjenningsprosessen sammen med fagjuryen.
Bilder

Om oss
Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystem i landbruket.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Det regnet Spesialitet over Juviksild på Bergen matfestival7.9.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
- Bak Juviksild står en familiebedrift med tre generasjoners erfaring og lidenskap for sild, sa landbruks- og matminster Nils Kristen Sandtrøen da han delte ut Spesialitet i regnet under Bergen matfestival.
Flytende kulturarv fra Skarbø Gard fikk Spesialitet7.9.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
– Hos Skarbø Gard blir eplene foredlet til flytende kulturarv, sa landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen under åpningen av Bergen Matfestival.
Smak av Finnskogen: Ebbas Matgleder hedret for Svedjerugkjeks1.9.2025 11:28:58 CEST | Pressemelding
På Smaka på Finnskogen lørdag 30. august ble Svedjerugkjeks fra Ebbas Matgleder tildelt Spesialitet – merkeordningen som viser vei til det beste av norsk lokalmat og -drikke.
Stor motivasjon og anerkjennelse!15.8.2025 09:12:19 CEST | Pressemelding
Under Arendalsuka fikk Reinhartsen AS overrakt kvalitetsmerket Spesialitet for sin røkte ørret. Tildelingen fant sted på Fora Matregion Agder sitt arrangement med kokkeshow, bransjefolk og matentusiaster til stede.
Gangstad Gårdysteri med to nye Spesialiteter!1.8.2025 14:59:46 CEST | Pressemelding
Under åpningen av Trøndersk Matfestival delte landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen ut Spesialitet ikke bare et - men til to produkter - fra Gangstad Gårdsysteri: Solbær Yoghurtis og sorbéen Bringebærnytelse.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom