Garnvik Røkeri hedret med Spesialitet-merket for fjerde gang
Under åpningen av Norway Seafood Festival 2025 i Trondheim ble Garnvik Røkeri tildelt Spesialitet – merket for lokalmat i særklasse – for sitt produkt «Røkt ørret».

Imponerende kontinuitet i kvalitet og håndverk
Dette er fjerde gang Frøya-bedriften mottar det offisielle kvalitetsmerket, og det vitner om en imponerende kontinuitet i kvalitet og håndverk.
– Det er en liten bragd at dette er fjerde gangen Garnvik Røkeri mottar Spesialitet-merket. Det sier mye om den høye kvaliteten og det stolte håndverket som ligger bak, sa statssekretær Kristina Hansen i Fiskeri- og havdepartementet, da hun delte ut merket under festivalåpningen på Norway Seafood Festival 2025 i Trondheim.
Garnvik Røkeri har vokst til å bli en anerkjent aktør innen foredling av sjømat, uten å kompromisse på kvalitet. Kombinasjonen av gamle tradisjoner og moderne krav har resultert i prisbelønte produkter som skiller seg ut.
Fagjuryen roser det prisvinnende produktet for sin farge og tekstur, samt en utsøkt smaksbalanse mellom det røkte og det salte – med tydelig råvarepreg. «Røkt ørret» beskrives som et produkt i særklasse i sin kategori.
Sjømat er også lokalmat
– Sjømat er også lokalmat, og vi er svært stolte over at statssekretæren i Fiskeri- og havdepartementet delte ut heder og ære til en av de lokale heltene i Garnvik, uttalte konstituert administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat, Anne Mette Jonsen.
Spesialitet-merket tildeles produkter som utmerker seg gjennom smak, kvalitet og håndverk. At Garnvik Røkeri nå har fått merket fire ganger, bekrefter den solide kompetansen og det langsiktige arbeidet bak produktene.
Nøkkelord
Kontakter
Anne Mette JohnsenKonstituert administrerende direktørStiftelsen Norsk Mat
Tel:+47 909 61 602anne.mette.johnsen@norskmat.noMarit StrandFagsjef
Marit har ansvaret for merkeordningen Spesialitet. Hun har ansvaret for søknadsbehandling og godkjenningsprosessen sammen med fagjuryen.
Bilder

Om oss
Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystem i landbruket.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
To produkter tildelt Spesialitet-merket på UMAMI18.3.2025 15:12:28 CET | Pressemelding
Geitramseddik fra Brokkestøylen og Havsnø Røkt Flaksalt fikk tildelt Spesialitet under åpningsdagen på UMAMI-messen. «Begge disse produktene er i særklasse i sin kategori og har derfor fortjent å få tildelt Spesialitet», sa landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen under tildelingen.
Kvitsøylam får eksklusiv status - tildelt beskyttet geografisk betegnelse17.3.2025 12:00:00 CET | Pressemelding
- Dette er en anerkjennelse av den høye kvaliteten og den lange, rike tradisjonen for sauedrift på Kvitsøy, sier Bent Høie, statsforvalter i Rogaland.
Kvalitet i hver dråpe: Spesialitetsmerket til 4 lokale drikkeprodusenter13.3.2025 09:15:00 CET | Pressemelding
- Osterevolusjon har blitt et begrep her til lands, men du verden: Nå snakker vi om en norsk drikke-revolusjon også! De fire produsentene som tildeles Spesialitetsmerket får råvarene til å skinne, sier fagsjef Spesialitet i Stiftelsen Norsk Mat Marit Strand.
Beiarmat og Kyvik Sild hedret med Spesialitet19.1.2025 20:18:00 CET | Pressemelding
Tildelingen av Spesialitet-merket til fire nye norske produkter fant sted ved åpningen av Norges stand på Internasjonale Grüne Woche i Berlin den 17. januar 2025.
Lofotlam godkjent som Beskyttet geografisk betegnelse i EU19.1.2025 15:59:01 CET | Pressemelding
Offisiell overrekkelse av PGI-status til Lofotlam.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom