Stiftelsen Norsk Mat

Pinnekjøtt fra Garden Oppheim hedret for unik smak

Del
Stor stas for lokamatprodusent Renate Søndrål fra Garden Oppheim i Hallingdalen da kjøkkensjef på Kulinarisk Akademi, Kristoffer Westvik Lofnes, overrakte plakett som synlig bevis for at deres pinnekjøtt er i Norgestoppen. Og dermed er kvalifisert for Spesialitet, merkeordningen for lokalmat særklasse.
To typer pinnekjøtt fra Garden Oppheim fikk tildelt Spesialitet, merkeordning for lokalmat i særklasse. Fra venstre: Nina Sundqvist, adm. dir Stiftelsen Norsk Mat, Renate Søndrål fra Garden Oppheim, og kjøkkensjef på Kulinarisk Akademi Kristoffer Westvik Lofnes. Foto: Stiftelsen Norsk Mat/Anne Mette Johnsen
To typer pinnekjøtt fra Garden Oppheim fikk tildelt Spesialitet, merkeordning for lokalmat i særklasse. Fra venstre: Nina Sundqvist, adm. dir Stiftelsen Norsk Mat, Renate Søndrål fra Garden Oppheim, og kjøkkensjef på Kulinarisk Akademi Kristoffer Westvik Lofnes. Foto: Stiftelsen Norsk Mat/Anne Mette Johnsen

Garden Oppheim lager pinnekjøtt av lam hovedsaklig fra egen besetning.
Lammene beiter ved foten Hallingskarvet og alle trinn i foredlingsprosessen foregår på gården i en tømmerlåve fra 1800-tallet. Produsenter er Renate og Sjur Søndrål.

Onsdag 27.10.2021 var flere av Norge beste lokalmat- og drikkeprodusenter samlet til faglig påfyll hos Kulinarisk Akademi i regi av Stiftelsen Norsk Mat. Det var under dette arrangementet at kjøkkensjef på Kulinarisk Akademi, Kristoffer Westvik Lofnes, sto for den offisielle tildelingen av Spesialitet, merkeordningen for lokalmat i særklasse, til røkt og urøykt pinnekjøtt fra Garden Oppheim.

 - Dette er kjøttrikt pinnekjøtt, det er pent skjært og har en god fordeling av de ulike stykningsdelene i pakken. Kjøttet har en ren delikat smak av lam med en fin fettbalanse.  Pinnekjøtt fra Garden Oppheim er et produkt i særklasse i sin kategori, sa kjøkkensjef på Kulinarisk Akademi, Kristoffer Westvik Lofnes, under tildelingen. 

- Det unike med vårt produkt er at vi gjør alt på vår egen gård med våre egne hender. Produksjonen har mye enkelt utstyr. Vi tørrsalter og tørker pinnekjøttet i frisk fjellluft, sier Renate Søndrål fra Garden Oppheim. - Vi syns det er veldig stas å få Spesialitet på pinnekjøttet vårt, det betyr at noen andre har vurdert og kvalitetssikret det. Vi håper det vil øke salg og oss som en kvalitetsmerkevare i markedet, avslutter Søndrål.

Utvalgt av fagjury

Merkeordningen “Spesialitet” er en offisiell merkeordning som viser forbrukeren veien til god lokal mat og drikke. Merkeordningen skal fremme mangfoldet av lokalmat- og drikke i Norge, og ordningen forvaltes av Stiftelsen Norsk Mat.

Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury, som gjør en grundig vurdering av kvalitet og smak. Produkter som blir tildelt dette merket skal være produsert i Norge, laget av lokale og norske råvarer, gjerne også basert på lokale oppskrifter. De skal også være blant de aller beste i sin kategori.

Les mer om fagjuryen og Spesialitet

Nøkkelord

Kontakter

Marit StrandFagsjef

Marit har ansvaret for merkeordningen Spesialitet. Hun har ansvaret for søknadsbehandling og godkjenningsprosessen sammen med fagjuryen.

Tel:+ 47 926 14 992marit.strand@norskmat.no

Bilder

To typer pinnekjøtt fra Garden Oppheim fikk tildelt Spesialitet, merkeordning for lokalmat i særklasse. Fra venstre: Nina Sundqvist, adm. dir Stiftelsen Norsk Mat, Renate Søndrål fra Garden Oppheim, og kjøkkensjef på Kulinarisk Akademi Kristoffer Westvik Lofnes. Foto: Stiftelsen Norsk Mat/Anne Mette Johnsen
To typer pinnekjøtt fra Garden Oppheim fikk tildelt Spesialitet, merkeordning for lokalmat i særklasse. Fra venstre: Nina Sundqvist, adm. dir Stiftelsen Norsk Mat, Renate Søndrål fra Garden Oppheim, og kjøkkensjef på Kulinarisk Akademi Kristoffer Westvik Lofnes. Foto: Stiftelsen Norsk Mat/Anne Mette Johnsen
Last ned bilde
Urøykt og røykt Pinnekjøt frå Garden Oppheim har fått Spesialitet, merket for unik smak. Foto: Lisa Westgård
Urøykt og røykt Pinnekjøt frå Garden Oppheim har fått Spesialitet, merket for unik smak. Foto: Lisa Westgård
Last ned bilde
Pinnekjøtt fra Garden Oppheim servert  som aperitiff lagd av Kulinarisk Akademi. Foto: Stiftelsen Norsk Mat
Pinnekjøtt fra Garden Oppheim servert som aperitiff lagd av Kulinarisk Akademi. Foto: Stiftelsen Norsk Mat
Last ned bilde

Lenker

Om Stiftelsen Norsk Mat

Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat
Tollbugt. 32
0157 Oslo

24 14 83 00http://www.stiftelsennorskmat.no

Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter. 

Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.

Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye