Pinnekjøtt av Telemarklam fikk heder og ære
Onsdag 27.10.2021 var flere av Norge beste lokalmat- og drikkeprodusenter samlet til faglig påfyll hos Kulinarisk Akademi i regi av Stiftelsen Norsk Mat. Det var under dette arrangementet at kjøkkensjef på Kulinarisk Akademi Kristoffer Westvik Lofnes, sto for den offisielle tildelingen av Spesialitet til Telemarklam Pinnekjøtt.
- Dette er et særs kjøttrikt pinnekjøtt. Det er pent skjært, har en frisk duft og en delikat farge sa kjøkkensjef Kristoffer Westvik Lofnes, da han delte ut plakett og diplom som bevis på at Temarklam nå kan ta i bruk Spesialitet.
- Pinnekjøtet frå Telemarklam er eit reint naturprodukt, sidan det kjem rett frå fjellet og ikkje blir sluttfôra på kraftfôr. Rein mat frå rein natur! Det er dei beste kvalitetslamma som blir bruka. Vi samarbeider med andre flinke bønder, som får betre betala for sine kvalitetslam. I ei pakke med pinnekjøt på 1,5 kg, brukar vi stykningsdelar frå lår, bog, ribber og sadel, slik at du som kunde får mykje meir kjøt i pakkene enn ved tradisjonelt pinnekjøt. Nøyaktig handverk og god speking, gjer at du som kunde kan glede deg til eit fantastisk festmåltid, sier Kim Hopland fra Telemarklam.
- Vi er veldig stolte og glade! Når ein fagjury uttalar seg med så mykje fine ord, er det stas. Det å få Spesialitet gjer oss eit kvalitetsstempel. Vi håper det åpner endå fleire dører, i vårt vesle eventyr! Det er mange flinke sauebønder i Telemark, som kan vere ein del av dette laget, så potensialet er stort for vekst. I tillegg får vi eit flott nettverk med andre som har Spesialitet. Her er det mange flinke produsentar det blir trivleg å bli kjend med, sier Hopland.
Utvalgt av fagjury
Merkeordningen “Spesialitet” er en offisiell merkeordning som viser forbrukeren veien til god lokal mat og drikke. Merkeordningen skal fremme mangfoldet av lokalmat- og drikke i Norge, og ordningen forvaltes av Stiftelsen Norsk Mat.
Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury, som gjør en grundig vurdering av kvalitet og smak. Produkter som blir tildelt dette merket skal være produsert i Norge, laget av lokale og norske råvarer, gjerne også basert på lokale oppskrifter. De skal også være blant de aller beste i sin kategori.
Nøkkelord
Kontakter
Marit StrandFagsjef
Marit har ansvaret for merkeordningen Spesialitet. Hun har ansvaret for søknadsbehandling og godkjenningsprosessen sammen med fagjuryen.
Nina SundqvistAdministrerende direktør
Tel:+47 917 85 620nina.sundqvist@norskmat.noBilder

Lenker
Om Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Ny administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat8.5.2025 12:59:14 CEST | Pressemelding
Anne Mette Johnsen er ansatt som ny administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat. Etter en grundig rekrutteringsprosess med mange kvalifiserte søkere, tiltrer hun stillingen med umiddelbar virkning.
Garnvik Røkeri hedret med Spesialitet-merket for fjerde gang31.3.2025 12:31:33 CEST | Pressemelding
Under åpningen av Norway Seafood Festival 2025 i Trondheim ble Garnvik Røkeri tildelt Spesialitet – merket for lokalmat i særklasse – for sitt produkt «Røkt ørret».
To produkter tildelt Spesialitet-merket på UMAMI18.3.2025 15:12:28 CET | Pressemelding
Geitramseddik fra Brokkestøylen og Havsnø Røkt Flaksalt fikk tildelt Spesialitet under åpningsdagen på UMAMI-messen. «Begge disse produktene er i særklasse i sin kategori og har derfor fortjent å få tildelt Spesialitet», sa landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen under tildelingen.
Kvitsøylam får eksklusiv status - tildelt beskyttet geografisk betegnelse17.3.2025 12:00:00 CET | Pressemelding
- Dette er en anerkjennelse av den høye kvaliteten og den lange, rike tradisjonen for sauedrift på Kvitsøy, sier Bent Høie, statsforvalter i Rogaland.
Kvalitet i hver dråpe: Spesialitetsmerket til 4 lokale drikkeprodusenter13.3.2025 09:15:00 CET | Pressemelding
- Osterevolusjon har blitt et begrep her til lands, men du verden: Nå snakker vi om en norsk drikke-revolusjon også! De fire produsentene som tildeles Spesialitetsmerket får råvarene til å skinne, sier fagsjef Spesialitet i Stiftelsen Norsk Mat Marit Strand.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom