Virke

Personlige trenere hjelper oss til bedre helse

Del

Vi vil bruke 600 millioner på personlige trenere (PT) i 2019, viser anslag fra Virkes Hurtigindeks. Det er en økning på 10 prosent fra 2018. Veksten i bruk av personlige trenere er en av de viktigste driverne for veksten i treningssenterbransjen, som nå omsetter for totalt 5,4 milliarder kroner.

Kjersti Oppen, bransjedirektør Virke Trening
Kjersti Oppen, bransjedirektør Virke Trening

Driftsmarginen er nå på 7 prosent. Dette er sterkere tall enn for fjoråret, samtidig som antallet konkurser holder seg lavt. Kjedene står for veksten, og konsolideringen i bransjen fortsetter. Det blir stadig flere sentre i kjeder. Andelen sentre i kjeder har økt fra 52 prosent i 2018 til 56 prosent i 2019.

- Vi gleder oss over ytterligere PT-vekst, og ser at stadig flere benytter seg av dette. Mange som trener ønsker å trene riktig og få bedre oppfølging.  Det er de viktigste årsakene til at folk skaffer PT, fremgår det av vår befolkningsundersøkelse for 2019, sier Kjersti Oppen, bransjedirektør for Virke Trening.

PT-omsetningen står nå for 16 prosent av den totale omsetningen til treningssentrene. Antall gjennomførte PT-timer har økt omtrent like mye som omsetningen knyttet til PT. Dette indikerer at det er økt bruk av personlige trenere som bidrar til den økte omsetningsveksten knyttet til bruken av PT og ikke økte priser.

Vekst i nyetableringer og nisjeaktører

SATS er den største aktøren i markedet, fulgt av Family Sports Club etter at selskapet overtok Stamina. Samtidig har det blitt etablert flere kjeder med basis i frittstående aktører og det åpnes også flere sentre i de etablerte kjedene. Mange små og nyetablerte aktører har sterk vekst og flere små aktører har også høy lønnsomhet. Det er en nettotilvekst på 49 sentere fra i fjor, per oktober 2019 er det 1228 treningssentre i drift i Norge sammenlignet med 1179 i fjor

Kontakter

For mer informasjon, kontakt Kjersti Oppen, telefon 90936126
e-post: kjersti.oppen@virke.no

Bilder

Kjersti Oppen, bransjedirektør Virke Trening
Kjersti Oppen, bransjedirektør Virke Trening
Last ned bilde

Om Virke

Virke
Henrik Ibsens gate 90
0255 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

Virke er hovedorganisasjonen for handels- og tjenestenæringen i Norge, og representerer over 24 000 virksomheter. Vi jobber for bedre rammevilkår for våre medlemmer, og et Norge som verdsetter og satser på dem som driver virksomhet. 

Følg saker fra Virke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom