Påskens lekreste kaker
-Små knuste sjokoladeegg i pastellfarger og krønsjy kvikklunsj på lysegul vaniljekrem gjør denne varianten av pavlova til en fristelse for både store og små, sier Anette Fjelleng Hansen, kokk i MatPrat.
Pavlova er populær som fest- og høytidskake. Marengsbunnen kan lages i forveien, og du kan gå for en hjemmelaget vaniljekrem eller bruke en ferdig variant.
Vil du ha en mer knallgul påskekake, er suksessterte valget. Med revet mørk sjokolade mot den gule smørkremen lyser den opp på påskebordet.
 -Suksessterte er en klassisk festkake og manges kakefavoritt, først og fremst fordi den er utrolig god. Den er i tillegg enkel å lage, og står seg i flere dager, sier kokken. 
 
Gylden marengs med skibrenner
Om du har litt tid til overs, anbefaler Fjelleng Hansen en lekker sitronterte. Den syrlige terten pyntes med søt marengs, som du brenner for å få en fin, gylden farge på marengsen.
-Du kan bruke en skibrenner om du ikke har en brenner til matlaging. Alternativt kan du sette paien med marengs på øverste rille i stekeovnen med grillelement på. Dette går raskt, så følg med så det ikke svir seg.
-Tar du en bit av denne syrlige, fløyelsmyke sitronterten med søt marengs er du hekta.
Er det mange som skal være sammen i påsken, er en langpannekake lurt. Kokken anbefaler en saftig gulrotkake som er pyntet med revet gulrot.
-Gulrotstrimler lager du enkelt med en potetskreller. Legg dem i isvann, så holder de seg godt til du skal pynte kaken.
Barnas favoritter
Muffins er en vinner hos barna, og i ferien er det koselig å bake sammen. Påskemuffins lager du ved å pynte med kremost, smør og melis tilsatt appelsinskall. Noen dråper oransje konditorfarge kan du også bruke, gjerne den tykke som er ekstra konsentrert.
-Vil du ha en enda tydeligere påskedekor, så kan du pynte med små marispanfigurer eller påskeegg, sier Fjelleng Hansen.
Med ostekrem i påskefarger, kan du trylle en klassisk browniekake om til et lekkert og fargerikt påskeegg.
-Dette er påskekaken over alle påskekaker. Her baker du en brownie i langpanne og skjærer den ut som et egg. Så sprøyter du på ostekrem i påsken og vårens farger. Vi har farget vår krem i gul, oransje, rosa, lys blå og lilla.
Oppskrifter
https://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/suksessterte/
https://www.matprat.no/oppskrifter/kos/pavlova-til-paske/
https://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/sitronterte/
https://www.matprat.no/oppskrifter/kos/gulrotkake-med-ostekrem/
https://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/paskecupcakes/
https://www.matprat.no/oppskrifter/familien/brownies-med-ostekrem-til-paske/
Kontakter
Cathrine UdeKommunikasjonsrådgiver
Tel:93802707cathrine.ude@matprat.noBilder



Om Matprat
Matprat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom Matprat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. Matprat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.
Følg pressemeldinger fra Matprat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Matprat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Matprat
Matprat ansetter ny direktør3.11.2025 15:05:42 CET | Pressemelding
Mariann Sletten ansettes som direktør i Matprat. Hun kommer fra stillingen som marketingsjef og har vært konstituert som leder siden desember.
Nordmenns middagsvaner kartlagt: Høsten er smaken av Norge!2.10.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
For 7 av 10 nordmenn er middagen dagens høydepunkt. Nye tall fra Matprats matkulturundersøkelse viser at norske tradisjoner står sterkt, og at høsten er tiden da fellesskap og norske råvarer virkelig setter preg på middagsbordet.
Nordmenn vil ha grovere brød25.9.2025 08:30:00 CEST | Pressemelding
Flere vil ha grovt brød og vi er opptatt av mer energi og tarmhelse når vi velger mat. Dette viser Matprats nyere undersøkelser gjennomført av Opinion. Grovt brød leverer på begge deler.
Halvparten av unge kvinner får i seg for lite jern30.6.2025 08:45:00 CEST | Pressemelding
Jernmangel rammer særlig unge kvinner, og de må få bedre informasjon om hvilken mat som inneholder jernet de trenger - rødt kjøtt er en av våre beste kilder.
Flere velger fullfett og rene råvarer19.5.2025 08:00:00 CEST | Pressemelding
Matprats ferske undersøkelse om norsk diettkultur, gjennomført av Opinion, viser tydelige endringer i våre holdninger til mat og kosthold. Samfunnsanalytiker Anne Zondag forklarer hvorfor bekymringen for ultraprosessert mat øker, og hvordan tilliten til kostholdsrådene endrer seg.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom
