MatPrat

Påskens lekreste kaker

Del

Klassisk påskegul smørkrem, knust påskegodt som topping på pavlova og ostekrem i vårens farger er blikkfang på påskebordet. Her er seks deilige kaker som gir påskestemning.

-Med deilig påskegodt på toppen er denne pavolaen en fristelse for både store og små, sier Anette Fjelleng Hansen, kokk i MatPrat. Foto: Therese Elstad.
-Med deilig påskegodt på toppen er denne pavolaen en fristelse for både store og små, sier Anette Fjelleng Hansen, kokk i MatPrat. Foto: Therese Elstad.

-Små knuste sjokoladeegg i pastellfarger og krønsjy kvikklunsj på lysegul vaniljekrem gjør denne varianten av pavlova til en fristelse for både store og små, sier Anette Fjelleng Hansen, kokk i MatPrat 

Pavlova er populær som fest- og høytidskake. Marengsbunnen kan lages i forveien, og du kan gå for en hjemmelaget vaniljekrem eller bruke en ferdig variant.  

Vil du ha en mer knallgul påskekake, er suksessterte valget. Med revet mørk sjokolade mot den gule smørkremen lyser den opp på påskebordet.  

 -Suksessterte er en klassisk festkake og manges kakefavoritt, først og fremst fordi den er utrolig god. Den er i tillegg enkel å lage, og står seg i flere dager, sier kokken. 
 

Gylden marengs med skibrenner 

Om du har litt tid til overs, anbefaler Fjelleng Hansen en lekker sitronterte. Den syrlige terten pyntes med søt marengs, som du brenner for å få en fin, gylden farge på marengsen.   

-Du kan bruke en skibrenner om du ikke har en brenner til matlaging. Alternativt kan du sette paien med marengs på øverste rille i stekeovnen med grillelement på. Dette går raskt, så følg med så det ikke svir seg.   

-Tar du en bit av denne syrlige, fløyelsmyke sitronterten med søt marengs er du hekta.    

Er det mange som skal være sammen i påsken, er en langpannekake lurt. Kokken anbefaler en saftig gulrotkake som er pyntet med revet gulrot.   

-Gulrotstrimler lager du enkelt med en potetskreller. Legg dem i isvann, så holder de seg godt til du skal pynte kaken.  

Barnas favoritter  

Muffins er en vinner hos barna, og i ferien er det koselig å bake sammen. Påskemuffins lager du ved å pynte med kremost, smør og melis tilsatt appelsinskall. Noen dråper oransje konditorfarge kan du også bruke, gjerne den tykke som er ekstra konsentrert.  

-Vil du ha en enda tydeligere påskedekor, så kan du pynte med små marispanfigurer eller påskeegg, sier Fjelleng Hansen.   

Med ostekrem i påskefarger, kan du trylle en klassisk browniekake om til et lekkert og fargerikt påskeegg.   

-Dette er påskekaken over alle påskekaker. Her baker du en brownie i langpanne og skjærer den ut som et egg. Så sprøyter du på ostekrem i påsken og vårens farger. Vi har farget vår krem i gul, oransje, rosa, lys blå og lilla.   

Oppskrifter 

https://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/suksessterte/ 

https://www.matprat.no/oppskrifter/kos/pavlova-til-paske/

https://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/sitronterte/ 

https://www.matprat.no/oppskrifter/kos/gulrotkake-med-ostekrem/ 

https://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/paskecupcakes/ 

https://www.matprat.no/oppskrifter/familien/brownies-med-ostekrem-til-paske/ 

Kontakter

Bilder

-Med deilig påskegodt på toppen er denne pavolaen en fristelse for både store og små, sier Anette Fjelleng Hansen, kokk i MatPrat. Foto: Therese Elstad.
-Med deilig påskegodt på toppen er denne pavolaen en fristelse for både store og små, sier Anette Fjelleng Hansen, kokk i MatPrat. Foto: Therese Elstad.
Last ned bilde
-Med deilig påskegodt på toppen er denne pavolaen en fristelse for både store og små, sier Anette Fjelleng Hansen, kokk i MatPrat. Foto: Therese Elstad.
-Med deilig påskegodt på toppen er denne pavolaen en fristelse for både store og små, sier Anette Fjelleng Hansen, kokk i MatPrat. Foto: Therese Elstad.
Last ned bilde
Suksessterte. Saftig mandelbunn og knallgul krem er en uslåelig kombinasjon. Fotograf: Sara Johannessen.
Suksessterte. Saftig mandelbunn og knallgul krem er en uslåelig kombinasjon. Fotograf: Sara Johannessen.
Last ned bilde
Brownie pyntet som et påskeegg. Fordel smørkremen i mindre skåler og farg kremen med ønskede farger. Her er kremen farget gul, oransje, rosa, lys blå og lilla. 
Ha kremen i sprøyteposer, gjerne med forskjellige tyller slik at formen blir ulik når kremen sprøytes ut. Fotograf: Anette Fjelleng Hansen.
Brownie pyntet som et påskeegg. Fordel smørkremen i mindre skåler og farg kremen med ønskede farger. Her er kremen farget gul, oransje, rosa, lys blå og lilla. Ha kremen i sprøyteposer, gjerne med forskjellige tyller slik at formen blir ulik når kremen sprøytes ut. Fotograf: Anette Fjelleng Hansen.
Last ned bilde
Påskecupcakes er enkle å bake, og noe du lett kan ta med barna på. Påskemuffins lager du ved å pynte med kremost tilsatt appelsinskall og noen dråper karamellfarge.
Fotograf: Synøve Dreyer.
Påskecupcakes er enkle å bake, og noe du lett kan ta med barna på. Påskemuffins lager du ved å pynte med kremost tilsatt appelsinskall og noen dråper karamellfarge. Fotograf: Synøve Dreyer.
Last ned bilde
Gulrotkake med ostekrem er både saftig og godt, og ostekremen på toppen er uimotståelig! Gulrotkake i langpanne er ypperlig om dere er mange samlet i påskeferien.
Gulrotkake med ostekrem er både saftig og godt, og ostekremen på toppen er uimotståelig! Gulrotkake i langpanne er ypperlig om dere er mange samlet i påskeferien.
Last ned bilde
Syrlig sitronterte med søt og gylden marengss. Ha marengsen i en sprøytepose med rund tip, og sprøyt ut marengsen i små topper på den stive sitronterten. Bruk en skibrenner/créme brûlée brenner, og svi av til du får en fin farge på marengsen. Fotograf: Mari Svenningsen.
Syrlig sitronterte med søt og gylden marengss. Ha marengsen i en sprøytepose med rund tip, og sprøyt ut marengsen i små topper på den stive sitronterten. Bruk en skibrenner/créme brûlée brenner, og svi av til du får en fin farge på marengsen. Fotograf: Mari Svenningsen.
Last ned bilde

Om MatPrat

MatPrat
MatPrat
Lørenveien 40
0585 Oslo

MatPrat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom MatPrat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. MatPrat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.

Følg pressemeldinger fra MatPrat

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra MatPrat på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra MatPrat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom