Påskeappelsinen kan være akkurat det kroppen din trenger
Du visste kanskje at C-vitaminer er et av de vitaminene kroppen vår trenger. Men visste du at ordet vitamin stammer fra det latinske ordet «vita» som betyr «liv», og at vitamin med andre ord betyr noe som er «livsviktig»?
- Det er kanskje ikke så mange som tenker på det, men vitaminer er helt nødvendige for at kroppen vår skal få gjennomført de livsnødvendige arbeidsoppgavene den har, forklarer ernæringsfaglig rådgiver i MatPrat, Malén Gudbrandsgard.
Og der appelsinen for mange nordmenn har blitt synonymt med påskekos på linje med påskekrim og påskeegg, kan den faktisk bidra til at du får i deg den mengden vitamin C som kroppen trenger.
- Nå i påsken er det kanskje ekstra enkelt å få i seg det man trenger av vitamin C, for én appelsin om dagen er faktisk det som skal til for å dekke behovet, forklarer Gudbrandsgard.
I tillegg til å være bra for immunforsvaret, er vitamin C også bra for bindevevet vårt, det virker som en antioksidant i kroppen, og øker opptaket av jern. Også andre grønnsaker, frukt og bær, juice og poteter bidrar med C-vitaminer.
Tips til påskeretter med appelsin
Frisk og crunchy appelsinsalat
Baked oats med appelsin og karamell
Nøkkelord
Kontakter
Lisa EkliSenior kommunikasjonsrådgiver
Tel:97071127lisa.ekli@matprat.noBilder


Om Matprat
Matprat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom Matprat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. Matprat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.
Følg pressemeldinger fra Matprat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Matprat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Matprat
Halvparten av unge kvinner får i seg for lite jern30.6.2025 08:45:00 CEST | Pressemelding
Jernmangel rammer særlig unge kvinner, og de må få bedre informasjon om hvilken mat som inneholder jernet de trenger - rødt kjøtt er en av våre beste kilder.
Flere velger fullfett og rene råvarer19.5.2025 08:00:00 CEST | Pressemelding
Matprats ferske undersøkelse om norsk diettkultur, gjennomført av Opinion, viser tydelige endringer i våre holdninger til mat og kosthold. Samfunnsanalytiker Anne Zondag forklarer hvorfor bekymringen for ultraprosessert mat øker, og hvordan tilliten til kostholdsrådene endrer seg.
Slik lykkes du med biffen – og grillen23.4.2025 08:00:00 CEST | Pressemelding
En god grillopplevelse starter lenge før du legger kjøttet på risten
Vårrengjøring i fryseren: Hvor lenge holder maten?7.4.2025 08:45:00 CEST | Pressemelding
Når var sist gang du kikket inn i fryseren? Og har du mat som har ligget så lenge at den husker din første skoledag? Da er det på tide med en vårrengjøring, mener Matprat-kokken Anette Fjelleng Hansen, som forteller deg hvordan du oppbevarer maten og hvor lenge den holder seg i fryseren for best mulig resultat.
Matprat inngår brødsamarbeid – skal inspirere forbrukerne30.1.2025 09:00:00 CET | Pressemelding
Matprat har inngått et samarbeid med aktører i brød- og bakeribransjen* for å minne forbrukere på hvor anvendelig, smakfullt og næringsrikt brød er. Første steget for å få til nettopp dette, er en sandwich-kampanje.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom