MatPrat

Påskeappelsinen kan være akkurat det kroppen din trenger

Del
En saftig appelsin i solveggen er påskestemning på sitt beste. Og det er ikke bare smaken som gjør godt, en appelsin om dagen kan faktisk gi deg akkurat den mengden C-vitamin kroppen og immunforsvaret trenger.
Vafler med bygg og appelsin. Foto: Anette Fjelleng Hansen, matprat.no.
Vafler med bygg og appelsin. Foto: Anette Fjelleng Hansen, matprat.no.

Du visste kanskje at C-vitaminer er et av de vitaminene kroppen vår trenger. Men visste du at ordet vitamin stammer fra det latinske ordet «vita» som betyr «liv», og at vitamin med andre ord betyr noe som er «livsviktig»?

- Det er kanskje ikke så mange som tenker på det, men vitaminer er helt nødvendige for at kroppen vår skal få gjennomført de livsnødvendige arbeidsoppgavene den har, forklarer ernæringsfaglig rådgiver i MatPrat, Malén Gudbrandsgard.

Og der appelsinen for mange nordmenn har blitt synonymt med påskekos på linje med påskekrim og påskeegg, kan den faktisk bidra til at du får i deg den mengden vitamin C som kroppen trenger.

- Nå i påsken er det kanskje ekstra enkelt å få i seg det man trenger av vitamin C, for én appelsin om dagen er faktisk det som skal til for å dekke behovet, forklarer Gudbrandsgard.

I tillegg til å være bra for immunforsvaret, er vitamin C også bra for bindevevet vårt, det virker som en antioksidant i kroppen, og øker opptaket av jern. Også andre grønnsaker, frukt og bær, juice og poteter bidrar med C-vitaminer.

Tips til påskeretter med appelsin

Vafler med bygg og appelsin

Frisk og crunchy appelsinsalat

Baked oats med appelsin og karamell

Sprø pavlova med frisk appelsin

Thaisalat med appelsin og svinekjøtt

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Vafler med bygg og appelsin. Foto: Anette Fjelleng Hansen, matprat.no.
Vafler med bygg og appelsin. Foto: Anette Fjelleng Hansen, matprat.no.
Last ned bilde
Pavlova med appelsin. Foto: Therese Elstad, matprat.no.
Pavlova med appelsin. Foto: Therese Elstad, matprat.no.
Last ned bilde
Baked oats med karamell og appelsin. Foto: Therese Elstad, matprat.no.
Baked oats med karamell og appelsin. Foto: Therese Elstad, matprat.no.
Last ned bilde
Frisk og sprø appelsinsalat. Foto: Sara Johannessen, matprat.no.
Frisk og sprø appelsinsalat. Foto: Sara Johannessen, matprat.no.
Last ned bilde
Thaisalat med appelsin og strimlet svinekjøtt. Foto: Veslemøy Vråskar, matprat.no
Thaisalat med appelsin og strimlet svinekjøtt. Foto: Veslemøy Vråskar, matprat.no
Last ned bilde
Malén Gudbrandsgard, ernæringsfaglig rådgiver i MatPrat. Foto: OUS.
Malén Gudbrandsgard, ernæringsfaglig rådgiver i MatPrat. Foto: OUS.
Last ned bilde

Om MatPrat

MatPrat
MatPrat
Lørenveien 40
0585 Oslo

MatPrat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom MatPrat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. MatPrat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.

Følg pressemeldinger fra MatPrat

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MatPrat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra MatPrat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye