Påskeappelsinen kan være akkurat det kroppen din trenger
Du visste kanskje at C-vitaminer er et av de vitaminene kroppen vår trenger. Men visste du at ordet vitamin stammer fra det latinske ordet «vita» som betyr «liv», og at vitamin med andre ord betyr noe som er «livsviktig»?
- Det er kanskje ikke så mange som tenker på det, men vitaminer er helt nødvendige for at kroppen vår skal få gjennomført de livsnødvendige arbeidsoppgavene den har, forklarer ernæringsfaglig rådgiver i MatPrat, Malén Gudbrandsgard.
Og der appelsinen for mange nordmenn har blitt synonymt med påskekos på linje med påskekrim og påskeegg, kan den faktisk bidra til at du får i deg den mengden vitamin C som kroppen trenger.
- Nå i påsken er det kanskje ekstra enkelt å få i seg det man trenger av vitamin C, for én appelsin om dagen er faktisk det som skal til for å dekke behovet, forklarer Gudbrandsgard.
I tillegg til å være bra for immunforsvaret, er vitamin C også bra for bindevevet vårt, det virker som en antioksidant i kroppen, og øker opptaket av jern. Også andre grønnsaker, frukt og bær, juice og poteter bidrar med C-vitaminer.
Tips til påskeretter med appelsin
Frisk og crunchy appelsinsalat
Baked oats med appelsin og karamell
Nøkkelord
Kontakter
Lisa EkliSenior kommunikasjonsrådgiver
Tel:97071127lisa.ekli@matprat.noBilder
Om MatPrat
MatPrat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom MatPrat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. MatPrat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.
Følg pressemeldinger fra MatPrat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MatPrat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra MatPrat
Det store påskemysteriet – hva spiser vi i påsken?19.3.2024 12:11:50 CET | Pressemelding
Tallene fra årets påskeundersøkelse, som er gjennomført av YouGov, på vegne av MatPrat, er klare. Og ikke uventet spiser folk både lam og egg i påsken. Nordmenn spiser drøyt 27 millioner egg i løpet av påsken. Her er noen raske tall om våre påskevaner.
Slik redder du maten når strømmen går5.1.2024 11:50:36 CET | Pressemelding
Ved strømbrudd er det enkle ting du kan gjøre for å redde maten. En frossen steik er ypperlig som kjøleelement.
Kalkun er fortsatt nyttårsfavoritten27.12.2023 07:30:00 CET | Pressemelding
1 av 3 planlegger å spise kalkun på nyttårsaften i år, det viser MatPrats årlige juleundersøkelse utført av Opinion. Men hva menyen blir på nyttårsaftenen er ikke like tradisjonsbundet som på julaften.
– Folk tar feil om ribbefettet14.12.2023 07:20:00 CET | Pressemelding
Det er fettet under svoren som sikrer en vellykket juleribbe med sprø svor. Likevel er det bare 5 % av ribbekjøpere som oppgir at bra med fett på ribba er det viktigste når de kjøper juleribbe.
Dette er barnas julematfavoritter11.12.2023 07:40:00 CET | Pressemelding
Barn liker godt tradisjonell julemat, ifølge foreldrene deres. Det er nesten helt jevnt mellom ribbe og pinnekjøtt. Det viser MatPrats årlige juleundersøkelse utført av Opinion.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom