Påskeappelsinen kan være akkurat det kroppen din trenger
Du visste kanskje at C-vitaminer er et av de vitaminene kroppen vår trenger. Men visste du at ordet vitamin stammer fra det latinske ordet «vita» som betyr «liv», og at vitamin med andre ord betyr noe som er «livsviktig»?
- Det er kanskje ikke så mange som tenker på det, men vitaminer er helt nødvendige for at kroppen vår skal få gjennomført de livsnødvendige arbeidsoppgavene den har, forklarer ernæringsfaglig rådgiver i MatPrat, Malén Gudbrandsgard.
Og der appelsinen for mange nordmenn har blitt synonymt med påskekos på linje med påskekrim og påskeegg, kan den faktisk bidra til at du får i deg den mengden vitamin C som kroppen trenger.
- Nå i påsken er det kanskje ekstra enkelt å få i seg det man trenger av vitamin C, for én appelsin om dagen er faktisk det som skal til for å dekke behovet, forklarer Gudbrandsgard.
I tillegg til å være bra for immunforsvaret, er vitamin C også bra for bindevevet vårt, det virker som en antioksidant i kroppen, og øker opptaket av jern. Også andre grønnsaker, frukt og bær, juice og poteter bidrar med C-vitaminer.
Tips til påskeretter med appelsin
Frisk og crunchy appelsinsalat
Baked oats med appelsin og karamell
Nøkkelord
Kontakter
Lisa EkliSenior kommunikasjonsrådgiver
Tel:97071127lisa.ekli@matprat.noBilder


Om Matprat
Matprat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom Matprat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. Matprat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.
Følg pressemeldinger fra Matprat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Matprat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Matprat
Nordmenns middagsvaner kartlagt: Høsten er smaken av Norge!2.10.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
For 7 av 10 nordmenn er middagen dagens høydepunkt. Nye tall fra Matprats matkulturundersøkelse viser at norske tradisjoner står sterkt, og at høsten er tiden da fellesskap og norske råvarer virkelig setter preg på middagsbordet.
Nordmenn vil ha grovere brød25.9.2025 08:30:00 CEST | Pressemelding
Flere vil ha grovt brød og vi er opptatt av mer energi og tarmhelse når vi velger mat. Dette viser Matprats nyere undersøkelser gjennomført av Opinion. Grovt brød leverer på begge deler.
Halvparten av unge kvinner får i seg for lite jern30.6.2025 08:45:00 CEST | Pressemelding
Jernmangel rammer særlig unge kvinner, og de må få bedre informasjon om hvilken mat som inneholder jernet de trenger - rødt kjøtt er en av våre beste kilder.
Flere velger fullfett og rene råvarer19.5.2025 08:00:00 CEST | Pressemelding
Matprats ferske undersøkelse om norsk diettkultur, gjennomført av Opinion, viser tydelige endringer i våre holdninger til mat og kosthold. Samfunnsanalytiker Anne Zondag forklarer hvorfor bekymringen for ultraprosessert mat øker, og hvordan tilliten til kostholdsrådene endrer seg.
Slik lykkes du med biffen – og grillen23.4.2025 08:00:00 CEST | Pressemelding
En god grillopplevelse starter lenge før du legger kjøttet på risten
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom
