Opplysningskontoret for brød og korn

Pannekaker redder matrestene

Del

Har du matrester som det haster med å få spist opp? Løsningen er pannekaker!

Asiatisk pannekake med fiskerester.
Asiatisk pannekake med fiskerester.

I forbindelse med pannekakedagen 25. februar, kan det være verdt å minne om at pannekaker er en ypperlig måte å bli kvitt matrester på. 

For det oppleves jo ikke alltid som så spennende å måtte spise mat man i utgangspunktet ikke var så innstilt på å spise. Pålegget som går ut på dato i morgen. Den stekte fisken fra middagen i forgårs. Brødet som har ligget så lenge i brødboksen at det har blitt smulete og tørt.

Men redningen er nær om man har egg, melk og mel tilgjengelig. Pannekaker er nemlig den perfekte retten for å bli kvitt matrester! Og det uten at det oppleves som at du spiser restemat.

Her er Opplysningskontoret for brød og korn sine beste pannekakeoppskrifter for å bli kvitt fem vanlige typer matrester:

1. Påleggsrester

Skinken som er i ferd med å gå ut på dato blir som ny når den får bli med i en pannekake-wraps. Litt kremost, salat og noen skiver kjøttpålegg – og vips, så har man en smårett, middagsrett eller litt snacks til kvelds.

2. Rester etter fiskemiddagen

Den stekte fisken fra i går oppleves som alt annet enn restemat når den får hovedrollen i en asiatisk pannekake. I vår oppskrift har vi brukt hvit fisk, men retten passer like godt med både med ørret, laks, torsk og sei. Med en saus basert på soyasaus, sesamolje, riseddik og honning får du en eksotisk rett ut av fiskerestene.

3. Brødrester

Gamle brødskiver som ikke ennå har fått mugg på seg kan resirkuleres i pannekakerøren. I stedet for mel, bruker du brødrasp du har laget av de tørre brødskivene du ville bli kvitt. Det gir tykke, gode små pannekaker du kan kose deg med både til frokost, middag og kvelds.

4. Middagsrester

Enten det er rester etter tacomiddagen eller gryterett, så passer de godt som fyll i grove pannekaker. Med en rømmebasert saus som tilbehør, er det ikke noe ved denne retten som minner om restemiddag.

5. Grønnsaksrester 

Hvis du har grønnsaker som begynner å bli slappe i kjøleskapet, kan du bruke dem i de japanske pannekakene okonomiyaki. Disse inneholder tradisjonelt kål, løk og gulrot – men her kan du improvisere ut fra hva du har av grønnsaker i kjøleskapet som det haster med å bli kvitt.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Asiatisk pannekake med fiskerester.
Asiatisk pannekake med fiskerester.
Last ned bilde
Fylte pannekaker med middagsrester.
Fylte pannekaker med middagsrester.
Last ned bilde
Pannekaker laget av brødrester.
Pannekaker laget av brødrester.
Last ned bilde
Wraps av pannekaker med påleggsrester.
Wraps av pannekaker med påleggsrester.
Last ned bilde
Japanske pannekaker med grønnsaksrester.
Japanske pannekaker med grønnsaksrester.
Last ned bilde

Lenker

Om Opplysningskontoret for brød og korn

Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn
Lørenveien 40
0585 Oslo

952 89 666http://www.brodogkorn.no

Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.

OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.

Bildearkivet til Opplysningskontoret for brød og korn

Følg saker fra Opplysningskontoret for brød og korn

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Opplysningskontoret for brød og korn

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom