Pannekaker redder matrestene

I forbindelse med pannekakedagen 25. februar, kan det være verdt å minne om at pannekaker er en ypperlig måte å bli kvitt matrester på.
For det oppleves jo ikke alltid som så spennende å måtte spise mat man i utgangspunktet ikke var så innstilt på å spise. Pålegget som går ut på dato i morgen. Den stekte fisken fra middagen i forgårs. Brødet som har ligget så lenge i brødboksen at det har blitt smulete og tørt.
Men redningen er nær om man har egg, melk og mel tilgjengelig. Pannekaker er nemlig den perfekte retten for å bli kvitt matrester! Og det uten at det oppleves som at du spiser restemat.
Her er Opplysningskontoret for brød og korn sine beste pannekakeoppskrifter for å bli kvitt fem vanlige typer matrester:
1. Påleggsrester
Skinken som er i ferd med å gå ut på dato blir som ny når den får bli med i en pannekake-wraps. Litt kremost, salat og noen skiver kjøttpålegg – og vips, så har man en smårett, middagsrett eller litt snacks til kvelds.
2. Rester etter fiskemiddagen
Den stekte fisken fra i går oppleves som alt annet enn restemat når den får hovedrollen i en asiatisk pannekake. I vår oppskrift har vi brukt hvit fisk, men retten passer like godt med både med ørret, laks, torsk og sei. Med en saus basert på soyasaus, sesamolje, riseddik og honning får du en eksotisk rett ut av fiskerestene.
3. Brødrester
Gamle brødskiver som ikke ennå har fått mugg på seg kan resirkuleres i pannekakerøren. I stedet for mel, bruker du brødrasp du har laget av de tørre brødskivene du ville bli kvitt. Det gir tykke, gode små pannekaker du kan kose deg med både til frokost, middag og kvelds.
4. Middagsrester
Enten det er rester etter tacomiddagen eller gryterett, så passer de godt som fyll i grove pannekaker. Med en rømmebasert saus som tilbehør, er det ikke noe ved denne retten som minner om restemiddag.
5. Grønnsaksrester
Hvis du har grønnsaker som begynner å bli slappe i kjøleskapet, kan du bruke dem i de japanske pannekakene okonomiyaki. Disse inneholder tradisjonelt kål, løk og gulrot – men her kan du improvisere ut fra hva du har av grønnsaker i kjøleskapet som det haster med å bli kvitt.
Nøkkelord
Kontakter
Torunn NordbøDaglig leder
Tel:952 89 666torunn@brodogkorn.noBilder





Lenker
Om Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.
OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Hiv deg på bollebølgen nå på fredag17.6.2025 08:30:00 CEST | Pressemelding
Ungdom står i kø for nybakte boller. Sosiale medier flommer over av fristende boller i nye former, med mye fyll og fargerik glasur. Fredag 20. juni er det siste skoledag for mange av landets skoleelever. Hva passer vel bedre enn å feire med den norskeste bollen, skolebrødet?
Bypåske er tiden for nybakt brød14.4.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
Bypåske er for mange en etterlengtet pause midt i våren. Helt perfekt for rolige frokoster med hjemmebakt langtidshevet grytebrød eller surdeigsfocaccia om du allerede har startet grillesesongen.
Vekk surdeigen til live i påsken11.4.2025 13:21:14 CEST | Pressemelding
Påsken er tiden for mirakler – da snakker vi ikke bare om religion og oppstandelse, men også surdeigsstarteren du kan vekke til live igjen. Etter en liten vinterdvale i kjøleskapet, trenger den bare vann, mel og litt omsorg for å boble av liv.
Nordmenn mer positive til grove brød og kornprodukter11.3.2025 08:39:00 CET | Pressemelding
Årets brødvaneundersøkelse viser at nordmenn i økende grad verdsetter grove brød og kornprodukter for deres helsefordeler og bærekraft. Samtidig er det en økende bevissthet rundt innholdet i brødene, noe som påvirker forbrukernes valg.
Hvilke pålegg er de mest populære i julen?3.12.2024 07:55:00 CET | Pressemelding
Listen over hvilke pålegg nordmenn vil ha på årets julefrokoster og lunsjer er lang og innbydende. Det er fire pålegg som topper listen i årets juleundersøkelse. De mest populære er egg, røkelaks/ørret, ulike oster og sylte. Her er tipsene om hvilke brød som passer til påleggsfavorittene.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom