Palleplass på "5 om dagen barnehage"
Opplysningskontoret for frukt og grønt nominert i kategori 2
Intensjonsavtalen om tilrettelegging for et sunnere kosthold, har som mål å føre til et mer helhetlig og overordnet samarbeid mellom bransjen og myndighetene, slik at det blir enklere for forbrukerne å ta sunnere valg. Et av innsatsområdene er å øke befolkningens inntak av frukt og bær, grønnsaker, grove kornprodukter og sjømat med 20 %.
Opplysningskontoret for frukt og grønt var nominert i kategori 2; sunnere markedsføring med konseptet gulrot fra jord til bord; en aktivitet fra "5 om dagen barnehage". Konseptet har som mål å øke tilgjengeligheten av grønnsaker, frukt og bær i barnehagen. Det ble i 2022 sendt ut gratis gulrotfrø til 1119 barnehager over hele landet.
En viktig pris
Prosjektleder for "5 om dagen barnehage", Elisabeth Skjegstad takker for prisen og er fornøyd med en 3. plass denne gangen.
– Vi ser på vår rolle som viktig i arbeidet med å påvirke barns holdninger og spisevaner tidlig i livet forteller Elisabeth Skjegstad- prosjektleder for "5 om dagen barnehage". Det å involvere barna hele veien fra jord til bord, er en fin måte å skape engasjement og interesse for maten vi spiser.
– Vi har fått inn så mange fine tilbakemeldinger fra barnehagene med bilder og rapporter. De beskriver barnas engasjement og hvordan det har gått med gultøttene deres fra jord til bord. Det gjør det ekstra hyggelig å få en pris når vi ser verdien det gir barna i barnehagene.
Juryens begrunnelse
Statsekretær Ole Henrik Krat Bjørkholt fra Helse- og omsorgsdepartementet skrøt av konseptet og sa at om man når de aller yngste, kan man påvire hele familien.
– Gulrotfrø har blitt delt ut i barnehager i hele Norge og treffer den yngste delen av befolkningen. Engasjementet har vært stort hos barna og vil føre til økt kunnskap til å spise sunt og etablere sunne vaner tidlig. Et sånt konsept vil påvirke barn til å spise mer grønnsaker.
Nøkkelord
Kontakter
Iselin Bogstrand SagenInnholdsrådgiver ernæring
Tel:954 18 998iselin.sagen@frukt.noBilder
Lenker
Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Lag is selv – og la barna spise så mange de vil på 17. mai13.5.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Is og 17 mai hører sammen – og med hjemmelaget is laget av frukt og bær, kan barna faktisk spise så mange de vil. Visste du at når en ettåring spiser én vanlig kroneis, tilsvarer det hele seks is for en voksen – i forhold til kroppsvekt? Lager du isen selv, har du full kontroll på innholdet.
Glem alt du har hørt: Mikro gir mer næring, ikke mindre!25.4.2025 09:49:42 CEST | Pressemelding
Har du hørt at mikrobølgeovnen ødelegger vitaminene i maten? Sannheten er faktisk det motsatte: Når du damper grønnsakene i mikroen, bevarer du mer av næringsstoffene enn om du koker dem på vanlig måte.
Bålforbud i påsken? Dette kan du lage på tur uten å bryte reglene15.4.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Hyttekos og uteliv hører påsken til for mange, men i år faller påsken så sent at det ikke er lov å tenne bål hvor som helst. Husk at det fra 15. april er generelt bålforbud i hele landet, men det betyr ikke at du må droppe turmat og gode smaker i friluft- tvert imot, oppfordrer matfaglig rådgiver Torjus Bredvold Lunder fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).
Kritisk til priskrig på påskegodt: – Vent med egget!11.4.2025 11:41:15 CEST | Pressemelding
Priskrig på smågodt og påskesnop i kiloesker – det er et tydelig tegn at påsken nærmer seg. Men hvor mye kos er egentlig passe? Ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) mener vi kan nyte påskegodt – uten at det tar helt av.
Nesten halvparten av oss tar feil om frosne grønnsaker8.4.2025 11:14:45 CEST | Pressemelding
Det er en myte at frosne grønnsaker er mindre næringsrike enn ferske. Salget har også gått ned de siste årene. Det er synd, mener ernæringsrådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG), for frosne grønnsaker kan være både praktisk og økonomisk for mange. Dessuten er det norsk sesong i frysedisken året rundt.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom