Virke

På høy tid å åpne skjenkekranene

Del
I dag ble det klart at serveringsbransjen i Oslo, fra og med den 6. mai, igjen kan servere alkohol til sine gjester. Virke, hovedorganisasjonen for handels- og tjenestenæringen ser positivt på gjenåpningen. Likevel er de skuffet over at bransjen må vente i enda en uke, og mener at avstandskravene gjør det vanskelig å drive.
Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i Virke.
Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i Virke.

- Serveringsbransjen i hovedstaden har lidd under skjenkeforbudet. Derfor er det veldig positivt at bransjen nå kan operere under de samme vilkårene som i resten av landet med gode rutiner for smittevern, sier administrerende direktør i Virke, Ivar Horneland Kristensen.

Går glipp av viktig helg

Vedtaket innebærer at det vil ta ytterligere en uke før skjenkekranene i hovedstaden kan åpne. Det mener Virke er en uklok avgjørelse. De skulle helst sett at serveringsstedene kunne holde åpent allerede denne helgen.

- Tradisjonelt er mai svært viktig for bransjen og derfor hadde vi helst sett at de kom i gang den første helgen i mai. Når den oppsparte bufferen er revet bort som følge av skjenkeforbudet, kan en slik helg for mange utgjøre en stor forskjell. Vi sliter med å forstå hvordan det påvirker smittesituasjonen å vente enda en uke, men vi vet godt hvordan det påvirker bunnlinjen for hardt pressede aktører, sier Horneland Kristensen.

For stor avstand

For å holde åpent, må serveringsstedene sikre at det er minst to meters avstand mellom hver sittegruppe. Virke har stor forståelse for at man forsøker å minimere smittefaren. Likevel mener de at kravet om to meters avstand gjør det vanskeligere å drive serveringsteder. Vi hadde håpet på en meters avstand, som er det sammen som for frisører, det ville hatt stor betydning for serveringsbransjen i Oslo, sier Horneland Kristensen.

Han gir likevel kommunen honnør for å nå komme på banen og at man ikke krever at serveringssteder må ha et eget kjøkken for å servere alkohol, slik enkelte hadde forespeilet.

Trenger hjelp i tiden fremover

Serveringsbransjen i Oslo var preget av lave marginer og en høy konkursrate allerede før skjenkeforbudet ble innført. Virke mener derfor at Oslo kommune må stille opp for serveringsstedene i tiden fremover og gi serveringsbransjen trygge og stabile og vilkår for drift.

Vi vil oppfordre til å legge til rette for mer uteservering, og å redusere prisene for gateleie. Om en større andel av gjestene befinner seg utendørs så er det også et godt smitteverntiltak, avslutter Horneland Kristensen.

Nøkkelord

Bilder

Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i Virke.
Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i Virke.
Last ned bilde

Om Virke

Virke
Virke
Henrik Ibsens gate 90
0255 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

For pressehenvendelser, ring pressevakttelefonen på 476 00 888

Følg pressemeldinger fra Virke

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye