Virke

På høy tid å åpne skjenkekranene

Del

I dag ble det klart at serveringsbransjen i Oslo, fra og med den 6. mai, igjen kan servere alkohol til sine gjester. Virke, hovedorganisasjonen for handels- og tjenestenæringen ser positivt på gjenåpningen. Likevel er de skuffet over at bransjen må vente i enda en uke, og mener at avstandskravene gjør det vanskelig å drive.

Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i Virke.
Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i Virke.

- Serveringsbransjen i hovedstaden har lidd under skjenkeforbudet. Derfor er det veldig positivt at bransjen nå kan operere under de samme vilkårene som i resten av landet med gode rutiner for smittevern, sier administrerende direktør i Virke, Ivar Horneland Kristensen.

Går glipp av viktig helg

Vedtaket innebærer at det vil ta ytterligere en uke før skjenkekranene i hovedstaden kan åpne. Det mener Virke er en uklok avgjørelse. De skulle helst sett at serveringsstedene kunne holde åpent allerede denne helgen.

- Tradisjonelt er mai svært viktig for bransjen og derfor hadde vi helst sett at de kom i gang den første helgen i mai. Når den oppsparte bufferen er revet bort som følge av skjenkeforbudet, kan en slik helg for mange utgjøre en stor forskjell. Vi sliter med å forstå hvordan det påvirker smittesituasjonen å vente enda en uke, men vi vet godt hvordan det påvirker bunnlinjen for hardt pressede aktører, sier Horneland Kristensen.

For stor avstand

For å holde åpent, må serveringsstedene sikre at det er minst to meters avstand mellom hver sittegruppe. Virke har stor forståelse for at man forsøker å minimere smittefaren. Likevel mener de at kravet om to meters avstand gjør det vanskeligere å drive serveringsteder. Vi hadde håpet på en meters avstand, som er det sammen som for frisører, det ville hatt stor betydning for serveringsbransjen i Oslo, sier Horneland Kristensen.

Han gir likevel kommunen honnør for å nå komme på banen og at man ikke krever at serveringssteder må ha et eget kjøkken for å servere alkohol, slik enkelte hadde forespeilet.

Trenger hjelp i tiden fremover

Serveringsbransjen i Oslo var preget av lave marginer og en høy konkursrate allerede før skjenkeforbudet ble innført. Virke mener derfor at Oslo kommune må stille opp for serveringsstedene i tiden fremover og gi serveringsbransjen trygge og stabile og vilkår for drift.

Vi vil oppfordre til å legge til rette for mer uteservering, og å redusere prisene for gateleie. Om en større andel av gjestene befinner seg utendørs så er det også et godt smitteverntiltak, avslutter Horneland Kristensen.

Nøkkelord

Bilder

Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i Virke.
Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i Virke.
Last ned bilde

Om Virke

Virke
Virke
Henrik Ibsens gate 90
0255 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

For pressehenvendelser, ring pressevakttelefonen på 476 00 888

Følg saker fra Virke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom