MENY

Over en halv million får ikke sin favorittrett på juleaften

Del

22 prosent av de under 30 år skulle ønske de spiste noe annet enn det som står på middagsbordet på juleaften. Blant alle over 18 år er det 14 prosent som er misfornøyde med julemenyen.

Ribbe er den mest vanlige julemenyen.
Ribbe er den mest vanlige julemenyen.

Nordmenn er svært tradisjonsbundne når det kommer til menyen på selve julekvelden. Juleribba serveres oftest, selv om pinnekjøtt har økt betydelig i salg de senere årene. I ukene frem mot jul, merker MENY imidlertid at vi i økende grad klar for å prøve ut nye juletradisjoner.

Mindre tradisjonsmat, mer vegetar
- Det er ikke så overraskende at det er flest unge som ikke får sin favorittrett på juleaften. De bestemmer nok i mindre grad menyen som gjester og er kanskje ikke like opptatt av tradisjoner, ei heller like vant til tradisjonsmat ellers i året. De er vokst opp i en tid hvor vi stadig blir influert av det internasjonale kjøkkenet. I tillegg er det blant de unge vi finner flest vegetarianere, sier Nina Horn Hynne, kommunikasjonssjef i MENY.

Undersøkelsen er gjennomført av YouGov på oppdrag fra MENY.
På spørsmålet «spiser du vanligvis den middagsretten du har mest lyst på på juleaften?», svarer 83 prosent av alle over 18 år «ja» og 14 prosent «nei». To prosent svarer at de ikke feirer jul. Det er ubetydelige forskjeller knyttet til kjønn og hvor i landet man bor.
Av de over 50 år, spiser 9 av 10 det de har lyst på på juleaften, mens 76 prosent av de under 30 år svarer at de gjør det.

Ifølge en undersøkelse fra Matprat spiser 44 prosent av nordmenn ribbe på julekvelden, mens 34 prosent spiser pinnekjøtt. Kalkun kommer på tredjeplass med 5 prosent. 3 prosent spiser torsk, og 2 prosent svinestek.

Grønn julemeny
Stadig flere får en middagsgjest på juleaften som enten har kuttet ned på kjøttforbruket eller er vegetarianer. Her er oppskrifter på vegetariske julemiddager, blant annet nøttesteik, Vegme "ribbe", julesteik og vegisterkaker.Kontakter

Bilder

Ribbe er den mest vanlige julemenyen.
Ribbe er den mest vanlige julemenyen.
Last ned bilde
Pinnekjøtt-tallerken
Pinnekjøtt-tallerken
Last ned bilde
Vegme innbakt nøttestek
Vegme innbakt nøttestek
Last ned bilde

Om MENY

MENY
MENY
Karenslyst alle 12-14
0213 Oslo

21 61 20 00http://www.meny.no

MENY er Norges største supermarkedkjede med 184 butikker og en omsetning på 21,3 MRD i 2020. Hos MENY får kundene alt påhandlelisten, inkludert ferskvare. Vi skaper matglede og gir våre kunder den beste handleopplevelsen ved å ha stort utvalg, god kvalitet, matfaglige medarbeidere, høy personlig service – samt muligheter for gode kjøp gjennom hundrevis av billige varer. MENY - som også tilbyr det samme utvalget til de samme prisene levert hjem på døra (meny.no) - er en del av NorgesGruppen.

Følg pressemeldinger fra MENY

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra MENY på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra MENY

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom