Fellesorganisasjonen

Oslopolitikerne sier nei til autorisasjon

Del

Selv med støtte fra både høyre- og venstresiden ser det ikke ut som om det blir flertall for autorisasjon av barnevernspedagoger og sosionomer til høsten.

Fellesorganisasjonen (FO) er den største fagforeningen for barnevernspedagoger og sosionomer. To yrkesgrupper som har kjempet for autorisasjon i en årrekke. Autorisasjon betyr at de som skal utøve yrket må få offentlig godkjenning. Sverige, Finland og Island har lignende ordninger for sosialarbeidere, det har ikke Norge. Nå mener FO det er på tide.  

– Barnevernspedagoger og sosionomer jobber med mennesker i sårbare situasjoner blant annet i skolen, barnevernet, Nav, rusomsorgen og sykehus. Det skulle bare mangle at man trengte autorisasjon for å gjøre den jobben, sier Mimmi Kvisvik, forbundsleder i FO.  

FO har spurt alle toppolitikerne i Oslo hva de mener om autorisasjon av sosialarbeidere. Selv om de fleste partier er positive til å stille krav til de ansatte og bidra til kompetanseheving, er det et fåtall som vil forplikte seg til å utvide autorisasjonsordningen. Se hele undersøkelsen her 

Får støtte fra Rødt, SVog Frp 

Autorisasjon av barnevernspedagoger og sosionomer er en sak som forener de politiske ytterpunktene på Stortinget. I Oslo svarer SV, Rødt og Frp at de ønsker autorisasjon for yrkesgruppene etter valget.  

–  Barnevernspedagoger og sosionomer må få autorisasjon på lik linje med helsepersonell. Dette har vært et krav i 40 år, og tiden er overmoden, sier Kari Elisabeth Kaski fra SV 

Hun får støtte fra Rødts partileder Bjørnar Moxnes. 

– Rødt støtter en autorisasjonsordning på linje med dagens autorisasjon av helsepersonell, sier han. 

Christian Tybring Gjedde fra Frp har ikke tatt stilling til om sosionomer bør ha autorisasjon, men vil stille strengere krav til barnevernsansatte. 

– Fremskrittspartiet har programfestet at det må stilles krav om autorisasjon for å behandle saker om omsorgsovertakelse. I tillegg mener vi det bør mer praksis inn i fagutdanningen, skriver han. 

FOs forbundsleder mener de har en jobb å gjøre frem til valget 13. September. 

– De som trenger velferdsstaten mest skal vite at de som jobber i den har rett kompetanse og er egnet til jobben. Vi er glade for støtten vi får fra partiene i Oslo. Likevelser vi at kampen er langt ifra over. Vi må fortsatt stå opp for tryggheten til dem som trenger det mest, sier Kvisvik. 

 

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Om Fellesorganisasjonen

Fellesorganisasjonen
Fellesorganisasjonen
Mariboesgate 13
0506 Oslo

919 19 916http://www.fo.no

Fellesorganisasjonen (FO) har siden 1992 vært fagforeningen for sosialarbeidere. Vi organiserer over 31.000 barnevernspedagoger, sosionomer, vernepleiere og velferdsvitere i Norge.

Våre medlemmer har ekspertkompetanse innenfor barnevern, Nav, tjenester til utviklingshemmede, vold og trusler i arbeidslivet, samt tariff og likelønn.

Følg pressemeldinger fra Fellesorganisasjonen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fellesorganisasjonen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fellesorganisasjonen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom